Anadolu Efesli yıldızdan ilginç açıklama "EuroLeague'in varlığından haberim yoktu"

18.12.2023 - 18:48 | Son Güncellenme: 18.12.2023 - 19:26

EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'in Amerikalı pivotu Tyrique Jones dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Anadolu Efesli yıldızdan ilginç açıklama "EuroLeague'in varlığından haberim yoktu"

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'in 26 yaşındaki Amerikalı pivotu Tyrique Jones basketbol kariyeri ile ilgili özel açıklamalarda bulundu

"EuroLeague'in varlığından dahi haberim yoktu"

Sırp basınından Basketball Sphere’e konuşan 2.02'lik pivot "Dürüst olmak gerekirse Avrupa'ya gelmeden önce EuroLeague'in varlığından dahi haberdar değildim. Lise ve kolej yıllarımda hep bir gün NBA oyuncusu olacağımı düşündüm. Sonuç olarak NBA'de değil, Avrupa'da oynayan bir oyuncu oldum." dedi.

"Erdem Can'ın her soruya bir cevabı var"

Bu sezon Türk Telekom'dan Anadolu Efes'e birlikte imza attığı koçu Erdem Can'ı değerlendiren Amerikalı pivot "Erdem Can, taktiksel açıdan çalıştığım en iyi koçlardan biri. Her soruya bir cevabı var, detaylara çok büyük önem veriyor. Oyuncularından en yüksek verimi almak istiyor, bu yüzden bizi zorluyor ve daha iyi olmamız için motive ediyor." dedi.

İlgini Çekebilir
Doğuş Balbay: "Bir teşekkür telefonuyla Anadolu Efes'ten ayrıldım"
Habere Git

"Avrupa'da basketbol çok daha farklı"

Amerika ve Avrupa basketbolu arasındaki farklılıklara değinen Jones "Avrupa'da basketbol ABD'ye göre çok farklı, ABD'de basketbol çok daha özgür oynanıyor. Avrupa'da ise taktiklerin ve detayların önemi çok büyük, buraya geldikten sonra basketbolun nasıl oynanabileceğine dair bambaşka şeyler öğrendim." dedi.

Son haftalarda yıldızlaştı

EuroLeague'de özellikle son üç haftada büyük bir çıkış yakalayan Tyrique Jones; Anadolu Efes'in kazandığı Panathiaikos BC maçında 21 sayı, 13 ribaunt, kazanılan ALBA Berlin maçında 13 sayı ve kaybedilen Maccabi Tel Aviv maçında 12 sayı, 16 ribaunt ile etkili performanslar sergiledi.

Türkiye'ye Türk Telekom ile adım attı

Geçtiğimiz sezon Erdem Can'ın çalıştırdığı Türk Telekom'da forma giyen Amerikalı pivot EuroCup'ta final yapan ve Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu lider bitiren takımın en kritik parçalarından biri oldu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta EuroLeague sesleri! Anadolu Efes'i yendi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler