Tom Brady, Bayern Münih'in stadında sahne alıyor / NFL haberi

Cüneyt Muharremoğlu
11.11.2022 - 13:51 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 14:03

Tarihte ilk defa bir NFL maçı Almanya topraklarında yapılacak. Münih'de yapılacak Tampa Bay Buccaneers ile Seattle Seahawks maçında Amerikan futbolunun efsane ismi Tom Brady de sahne alacak.

Tom Brady,  Bayern Münih'in stadında sahne alıyor / NFL haberi

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Futbolun tatilde olduğu yaz aylarında futbolcular tatildeyken Bayern Münih’in evi Allianz Arena’da hummalı bir çalışma yapılıyordu. Özellikle zeminde yapılan çalışma çok dikkat çekiciydi. Zeminin altına beton dökülüp delikler açılıyordu. Bunun bir nedeni vardı. 

Almanya topraklarında ilk kez bir NFL maçı

Çünkü 13 Kasım Pazar günü Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük Ligi olan Ulusal Futbol Ligi NFL’nin 10. hafta karşılaşmalarından biri Münih’te Allianz Arena’da oynanacak. Böylece Almanya topraklarında ilk kez bir NFL müsabakası gerçekleşecek. 

Tampa Bay Buccaneers ile Seattle Seahawks oynayacak

Başrolde ise Amerikan futbolu efsanesi quarterback Tom Brady olacak. Brady ve arkadaşlarının Tampa Bay Buccaneers takımı Seattle Seahawks’ın karşısına çıkacak. 

İlgini Çekebilir
Tom Brady ile Gisele Bündchen'den kötü haber
Habere Git

75 bin kişilik yere 3 milyon talep

Karşılaşmaya ilgi inanılmaz derecede çok büyük. 75 bin kişilik Allianz Arena’da maçı izlemek için 3 milyon bilet talebi geldi ve biletler satışa çıkmasının ardından dakikalar içinde tükendi. 

Stadyumda büyük düzenleme

Takımların 53’er oyuncu ve bu sayıyla bağlantılı olarak kalabalık bir ekibe sahip olmaları nedeniyle saha ve soyunma odalarında özel hazırlıklar yapıldı. Duvarlar yıkıldı ve yeni duşlar monte edildi. Yapılan tüm masraflar ise NFL tarafından karşılanıyor. 

NFL: Önceliğimiz para kazanmak değil

Bununla ilgili bir açıklama yapan NFL Almanya Genel Müdürü Alexander Steinforth, "Belki bu maçta para kazanamayacağız ama amacımız zaten para kazanmak değil NFL’e olan ilgiyi arttırmak, bu bizim bir numaralı önceliğimiz" dedi.

İlgini Çekebilir
Forbes dünyanın en çok kazanan 10 sporcusunu açıkladı, Messi zirvede!
Habere Git

Amerikan futbolunu yayma girişimi daha önce başarısız oldu

Almanya Futbol Ligi DFL ile eylülden bu yana işbirliği yapan NFL, ABD’nin en çok ilgi gören sporunu tüm dünyaya yaymak için uzun yıllardan beri uğraşıyor. 90’lı yıllarda World League American Football ve NFL Europe denemeleri sonuçsuz kaldı ve sonlandırıldı. 

İngiltere'den sonra Almanya

15 yıldan bu yana ise bazı NFL karşılaşmaları yurtdışında oynanıyor. Londra 15 yıldan bu yana bu karşılaşmalara sahne olan şehirlerin başında geliyor. NFL Almanya ile de 4 yıllık bir anlaşma yaptı ve Münih ve Frankfurt değişmeli olarak 2’şer kez NFL maçlarına sahne olacak. Eintracht Frankfurt’un stadı Deutsche Bank Park’ta Frankfurt’un ev sahipliği öncesinde Münih’teki ilk karşılaşma dolu tribünler önünde stadyumdaki dev ekranlardan yayınlanacak. 

Almanya'da Bundesliga'yı tanıtmak istiyor

New York’da hem ABD hem de Amerika kıtasında Bundesliga’yı daha yakından tanıtmak için 4 yıldan bu ofis açan DFL’nin CEO’su Donata Hopfen da futbol ve Amerikan futbolunun ele ele çalışmasının iki spora da katkı sağlayacağı görüşünde. NFL Almanya Genel Müdürü Steinforth da futbol ile birlikte çalışmalarının hem DFL hem de Bayern Münih ve Eintracht Frankfurt kulüpleri ile işbirliklerinin bu bağlamda çok önemli olduğunu vurguladı. 

İlgini Çekebilir
NFL efsanesi Tom Brady'den flaş karar! Ocak ayında emekli olmuştu...
Habere Git

Tom Brady Münih’te

Pazar günü yapılacak dev karşılaşma öncesinde 45 yaşındaki süper yıldız Tom Brady’nin de yer aldığı Tampa Bay Buccaneers takımı bu sabah yerel saatle 8.24’te Münih’e indi. Seattle Seahawks ise dün öğlen saatlerinde Münih’e gelerek kampa girdi. NFL her iki takımın kaldığı otellerin odalarının tamamını kiraladı. Böylece otele taraftar girişi olmayacak.

Karşılaşma öncesi konser

Karşılaşma öncesinde rap yıldızı Cro da yarım saatlik bir konser verecek. Devre arasında ise Almanya Flag Football* Kadın Milli Takımı bir gösteri maçı yapacak.

*Flag Football: Amerikan Futbolunun temassız versiyonu. 

Kaynak: Kicker

Senin için hazırladığımız haberler