Galatasaray-Altay maçı saat kaçta, hangi kanalda? (İlk 11'ler)

İsa Kethüda
04.12.2021 - 10:10 | Son Güncellenme: 04.12.2021 - 18:57

Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, sahasında İzmir ekibi Altay'ı konuk edecek. İşte iki takımın ilk 11'i ve karşılaşmayla ilgili tüm detaylar.

Galatasaray-Altay maçı saat kaçta, hangi kanalda? (İlk 11'ler)

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de bugün adeta 'Efsane Cumartesi' yaşanacak. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında bu akşam sahasında Altay ile karşılaşacak. 18 yıl sonra gerçekleşecek bu randevu aynı zamanda Türk futbolunun iki efsanesi Fatih Terim ile Mustafa Denizli'nin de mücadelesine sahne olacak. 

Maçın hakemi Cüneyt Çakır

Nef Stadı'nda yapılacak müsabaka saat 19.00'da başlayacak ve maçı beIN Sports HD 1 canlı yayınlayacak. Müsabakayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

  • VAR: Bahattin Şimşek
  • AVAR: Özgüç Türkalp

İki takımın bu sezonki performansı

Süper Lig'de dalgalı bir performans sergileyen sarı-kırmızılı ekip, geride kalan 14 maçta 6 galibiyet, 4'er de beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. 22 puan toplayan "Cimbom", namağlup lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde 8. sırada yer aldı.


Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde sezona iyi bir giriş yapan İzmir temsilcisi, son 7 maçta 2 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Bu sezon ligde 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 17 puan toplayan Altay, haftaya 13. sırada girdi.

Terim cezalı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle takımının başında sahaya çıkamayacak.


Süper Lig'in 13. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde iki sarı kart görerek sahadan atılan Terim, bu ihlalinin cezasını Öznur Kablo Yeni Malatyaspor müsabakasında doldurdu.


Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun ayrıca 2 farklı gerekçeyle toplam 5 maç ceza verdiği Terim, yarınki karşılaşmada da sahaya çıkamayacak. Altay müsabakasının geçmesiyle tecrübeli teknik direktörün 4 maç cezası kalacak.


Fatih Terim'in yerine sarı-kırmızılı takımın başında antrenörler Selçuk İnan ve Necati Ateş yer alacak.

Boey ve Arda Turan oynayamayacak

Galatasaray'da üç futbolcu yarınki müsabakada görev yapamayacak.


Sarı-kırmızılı ekipte tedavilerine devam edilen Sacha Boey ve Arda Turan, maçın kadrosunda yer alamayacak. Galatasaray, ayrıca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve ismi açıklanmayan bir futbolcudan da yararlanamayacak.


Sarı kart ceza sınırında bulunan Taylan Antalyalı, Victor Nelsson ve Berkan Kutlu, yarın kart görmeleri durumunda 16. haftadaki Demir Grup Sivasspor müsabakasında forma giyemeyecek.

Son 5 maçın 4'ünü kazanamadı

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki son 5 karşılaşmanın 4'ünde galibiyet alamadı.


Ligde 10. haftada Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, 11. haftada Gaziantep FK'yi 2-0'lık skorla geçti. Fatih Terim'in öğrencileri, 12. haftada VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kalırken, 13. haftadaki derbide Fenerbahçe'ye 2-1 yenildi. Galatasaray, son olarak 14. haftada Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kaldı.


Son 3 lig maçında 2 beraberlik, 1 yenilgi yaşayan Galatasaray, rakip filelere 5 gol gönderirken, kalesinde de aynı sayıda gol gördü.

Galatasaray-Altay rekabetinde 83. randevu

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında yarın karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Altay, tarihlerinde 83. kez mücadele edecek.


İki takım arasında 11 Ekim 1959'da Galatasaray'ın ev sahipliğinde İnönü Stadı'nda oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmayla başlayan rekabette geride kalan 82 randevuda, sarı-kırmızılılar 48, siyah-beyazlılar ise 14 galibiyet elde etti. İki takım arasındaki 20 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.


Galatasaray'ın attığı 141 gole karşılık Altay 56 kez fileleri havalandırdı.

İstanbul'daki maçlar

Galatasaray, rakibine İstanbul'daki karşılaşmalarda ciddi üstünlük sağladı.


Sarı-kırmızılı takımın ev sahipliğinde yapılan 41 lig maçında Galatasaray 25, Altay 6 galibiyet aldı. İstanbul'daki 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Ev sahibi takımın attığı 77 gole karşılık konuk takım 27 kez ağları sarstı.


Galatasaray, rakibiyle sahasında yaptığı son 8 maçın tamamını kazandı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakalarda 28 gol atarken, siyah-beyazlılar 7 gol buldu.


Altay, Galatasaray karşısında son deplasman galibiyetini 1992-1993 sezonunda 30 Ağustos 1992'de 2-1'lik skorla elde etti.

18 yıl sonra ilk randevu

İki takım Süper Lig'de 18 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek.


Galatasaray ile Altay, ligde son olarak 11 Nisan 2003'te rakip oldu. Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı takım, söz konusu müsabakayı 5-0 kazandı.

İlk 11'ler:

  • Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Berkan, Feghouli, Halil, Kerem, Mohamed


  • Altay: Lis, Cebrail, İbrahim, Murat, Kazımcan, Poko, Zeki, Pinares, Kappel, Rodriguez, Bamba

Altay'da 4 eksik

Altay'da sakatlıkları bulunan İsveçli stoper Eric Bjönkander, kanat oyuncusu Eren Erdoğan ve kart cezalısı Khaly Thiam, Galatasaray karşısındaki mücadelede forma giyemeyecek. Sakatlığı sona eren İranlı sol bek Mohammad Naderi’nin de kadroda yer alması beklenmiyor.

Senin için hazırladığımız haberler