Sassuolo - Milan: 0-3 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
22.05.2022 - 20:39 | Son Güncellenme: 23.05.2022 - 01:33

Şampiyonluk yarışında Inter'in 2 puan önünde bulunan Milan, Serie A finalinde Sassuolo ile karşılaştı. Milan, maçı 3-0 kazanırken, Serie A şampiyonu oldu.

Sassuolo - Milan: 0-3 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Serie A'nın 38. ve son haftasına Inter'in 2 puan önünde, lider giren Milan, Sassuolo'ya konuk oldu. Ligin final maçını 3-0 kazanan Milan, 2021/22 sezonu Serie A şampiyonu oldu.

Hakan Çalhanoğlu yine şampiyon takımı ıskaladı

Hakan Çalhanoğlu, geçen sezon Milan'da oynarken, Inter şampiyon oldu. Milli futbolcu yeni dönemde Inter'e geçti ama sezon sonunda eski takımı Milan şampiyon oldu! Bu durum da kayıtlara futbolun bir cilvesi olarak geçti.

Gol perdesini Giroud açtı

Karşılaşmanın gol perdesi, 17. dakikada Giroud tarafından açıldı. Sassuolo savunması önde yakalandı. Sol kanada gönderilen uzun pasla birlikte topla buluşan Leao sol kanattan ceza sahasına sızdı. Sol çaprazda ceza sahası içinde dar açıdan topu penaltı noktası ile altı pas çizgisi arasına çıkardı. Giroud ön direğe daha yakın noktada sol ayağıyla topu kaleye yolladı. Kalecinin bacak arasından geçen top filelerle buluştu.

Fransız golcü iş başında!

Milan'ın Fransız golcüsü yeniden sahneye çıkarak farkı 2 yaptı. Milan önde pres yaparak Leao ile topu kazando ve ilk golün kopyası ikinci bir gol attı. Leao, sol kanatta, ceza alanı yan çizgisinde, son çizgiye yakın noktadan topu içeriye çevirdi. Ön direkte, hafif sol çaprazda Giroud gelişine vurdu. Top kalecinin solundan uzak köşeye giderek ağlarla buluştu.

İlk yarıda işi bitirdi

Milan ilk yarıda 3. golü de bularak, şampiyonluğu sırtladı. Rakip yarı alan sağ kanatta yapılan baskı sonucu topu konuk ekip kazandı. Leao bu kez sağ kanatta son çizgiye inerek topu penaltı noktasına çıkardı. Kessie sol ayağıyla gelişine vurdu. Top kalecinin sağından filelere gitti.

Milan 11 yıl sonra şampiyon oldu

2000'li yıllarda Serie A ve Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performans ile efsaneleşen Milan, 11 yıllık bekleyişe son verdi. 2021/22 sezonunda 38 maçta 26 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden takım, 86 puan ile şampiyon oldu.

Senin için hazırladığımız haberler