Efsane güreşçi Rıza Kayaalp, Radyospor'a konuştu! Yeni hedefi...

27.12.2019 - 12:37 | Son Güncellenme: 27.12.2019 - 12:50

Efsane güreşçi Rıza Kayaalp, Radyospor'a konuştu! Yeni hedefi...

Elde ettiği kritik ve önemli zaferlerle Türkiye’ye gurur yaşatan, Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, 2019 yılının kendisi için çok iyi geçtiğini ifade etti. Kayaalp, 2020 yılının önemine dikkat çekerek, ”Kariyerime olimpiyat şampiyonluğu eklemek istiyorum” dedi. Aktif sporculuk hayatını bıraktıktan sonra ise Kayaalp’in önemli hedefleri var. Milli güreşçi, “Genç nüfusumuzu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor” yorumunda bulundu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Rıza Kayaalp’in açıklamaları şu şekilde:

Rıza Kayaalp: "Bomba gibi bir sezonu geride bıraktım"

Her şey yolunda gidiyor. Bomba gibi bir sezonu geride bırakınca keyfimiz yerinde. Her sene benim için şükürler olsun iyi geçiyor. Bu sene daha da iyi geçti. Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve Askeri Oyunlar’da ülkeme altın madalya kazandırdım. Bunun için mutluyum ve sevinçliyim.

Rıza Kayaalp: "Rekorlar kırdım, emeklerim boşa gitmedi"

Herhangi bir sakatlığım olmadığı sürece çalışmalarımı zaten çok iyi yapan bir sporcuyum. Allah’a şükür bunun karşılığını da alıyorum. Rekorlar kırdım. Avrupa rekoru, dünya şampiyonluğu rekoru… Askerliğimiz boşa gitmedi. Dünya Askeri Oyunları’nda şampiyon oldum. Emeklerimiz boşa gitmedi. Benim için güzel bir sezon geçti diyebilirim.

Rıza Kayaalp: "Kariyerime olimpiyat şampiyonluğu eklemek istiyorum"

2020 benim için çok önemli bir yıl. Benim için ayrı bir önemi var. Olimpiyat şampiyonu olmayı çok istiyorum. Tüm çalışmalarım o yönde. İnşallah nasip olur diye düşünüyorum. Performansımı yükseltmek için elimden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyorum. Kariyerime bir olimpiyat şampiyonluğu eklemek ve bunun gururunu ömür boyu yaşamak istiyorum.

Rıza Kayaalp: "Bizden sonra da madalyalar alacak sporcular olmalı"

Bizden sonra da madalya alabilecek, ülkemizi temsil edecek sporcular gerekir. Sadece güreşte değil, tüm branşlarda bu olmalı. Genç nüfusu çok olan, güçlü bir ülkeyiz. Yılda 4-5 dünya şampiyonluğu kazandırabiliyoruz. Bu sorunu çözmeliyiz. Şampiyonluk sayısını artırabilmeliyiz.

Rıza Kayaalp: "Köy çocuklarından uzaklaşmamak, onları bulmak gerekiyor"

Köylerden, köy çocuklarından uzaklaştık. Köyde yetişmiş, güçlü, kuvvetli çocukları bulamıyoruz. Onları bulmak gerekiyor. Antrenörler de merkezlerde görev yapıyor. Köyden çıkan bir çocuk seçmelerden geçemiyor. Ben de seçmelerde yenilmiştim. Azmimi görünce yedeklere yazmışlardı beni. Bir şey bilmeden rakibin karşısına çıkınca yeteneğini ortaya koyamıyorsun. Yenildiğim çocuk güreşi bıraktı bense ülkeme şampiyonluklar kazandırdım.

Rıza Kayaalp: "Spordan anlayan, gençliğe hizmet etmek isteyenler görevde olmalı"

Antrenörler görevini en iyi şekilde yapmalı. Gençlik ve Spor Müdürlüğü çok önemli. Spordan anlayan kişilerin görevde olması, sporcu bulup geliştirme konusunda çalışmalar yapılmalı. Kafamda birçok fikir var ama herkes benimle aynı fikirde olmayabilir. Nasıl sporcu bulunacağını bildiğimi düşünüyorum. Spordan anlayan, kendine değil gençliğe hizmet etmek isteyenler belli yerlerde olursa gençliği kullanmamız daha kolay olur diye düşünüyorum.

Rıza Kayaalp'in sporu bıraktıktan sonraki önemli hedefi...

Bu işi bıraktıktan sonra tüm gençliğe hizmet etmek gibi bir niyetim var. Kafamdaki düşünceleri gerçekleştirmek istiyorum. Ülkeme bol bol olimpiyat madalyası kazandıracak sporcuları bulmayı arzu ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler