Efsane jokey Frankie Dettori 96. Gazi Koşusu'nda yarışacak

16.06.2022 - 16:15 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 16:25

26 Haziran Pazar günü Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak olan 96. Gazi Koşusu'nda Dünyanın en iyi jokeyleri arasında gösterilen İtalyan Frankie Dettori de yer alacak.

Efsane jokey Frankie Dettori 96. Gazi Koşusu'nda yarışacak

Türk atçılığının derbisi olarak kabul edilen Gazi Koşusu bu yıl çok farklı yaşanacak.

3 yabancı jokey at binecek

26 Haziran Pazar günü Veliefendi Hipodromu'nda yapılacak 96. Gazi Koşusu'nda 3 yabancı jokey mücadele edecek. 

Frankie Dettori Gazi'de

3 yaşlı 22 safkanın start alması beklenen dev mücadele için yurtdışından da dev bir isim at binmek için ülkemize gelecek. Dünyanın en iyi jokeylerinden biri olarak kabul edilen ve kariyerinde 500’ün üzerinde büyük koşu galibiyeti olan İtalyan asıllı şampiyon jokey Frankie Dettori, 96. Gazi Koşusu'nda Harun Kahraman'a ait Hardmet'e binecek.

İlk kez 31 sene önce geldi

Ülkemize ilk kez 1991 yılında Abbas’ın kazandığı Gazi Koşusu'nda Karamehmet Ekürisine ait Akar isimli safkana binmek üzere gelen Dettori, İstanbul’da bugüne dek 23 kez at bindi.

 

2009 yılında Balius ve 2012 yılında Hunters Light ile Enternasyonal Anadolu Koşularını kazanan şampiyon jokey, 2009 yılında Gazi Koşusunda Chi ile üçüncülük, ayrıca Topkapı, Boğaziçi, İstanbul ve Uluslararaası Jokey Turnuvasına dahil koşularda 6 kez ikincilik elde etti.

 

Son olarak 2014 yılında ülkemizde at binen Frankie Dettori, 8 yıl aradan sonra bir kez daha Türk Atçılığının arenası İstanbul’da at binecek

Gallardo ve Peslier de piste çıkacak

Gazi Koşusu'nda ayrıca Kurtel ekürisine ait Rage Of The Wind adlı ata da İspanyol jokey Antonio Gallardo binecek.

Yine Gazi günü koşulacak Haliç Koşusu'nda da Yamanlarbeyi adlı at Fransızların ünlü jokeyi Olivier Peslier ile piste çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler