Efsane kaleci Buffon'dan inanılmaz hata!

Orhan Gülek
27.04.2022 - 17:38 | Son Güncellenme: 27.04.2022 - 18:00

Serie B'de Parma forması giyen İtalyan efsane kaleci Gianluigi Buffon, 27 yıllık kariyerine hiç yakışmayan bir golle gündeme oturdu. İşte tüm detaylar...

Efsane kaleci Buffon'dan inanılmaz hata!

AJANSSPOR - HABER

Juventus'tan ayrılarak futbola başladığı kulüp olan Parma'ya dönen deneyimli kaleci Gianluigi Buffon, takımının Perugia'yla oynadığı mücadelede akıllara durgunluk veren bir hataya imza attı.

Emekli olması isteniyor

Takım arkadaşı Jayden Oosterwolde'nin geri pasında topu ıskalayan Buffon, Perugia forveti Marco Olivieri'nin araya girmesiyle topu ağlarında gördü. 44 yaşındaki kalecinin bu hatası sosyal medyada gündeme otururken, Parma taraftarları başta olmak üzere futbolseverler Buffon'un artık emekli olması gerektiğini belirten yorumlarda bulundu.

Gianluigi Buffon'un kariyeri

28 Ocak 1978 tarihinde dünyaya gelen Gianluigi Buffon, 2001 yılında Juventus'a transfer oldu. 2018 yılına kadar İtalyan devinin formasını giyen tecrübeli kaleci ardından PSG'ye transfer oldu. Burada bir sezon kalan Buffon 2019'da eski takımına geri döndü.

Buffon, Juventus formasıyla 10 Serie A şampiyonluğu, bir Serie B şampiyonluğu, 4 İtalya Kupası, 6 İtalya Süper Kupası kazandı. 176 kez İtalya A Milli Takım formasnı sırtına geçiren efsane ismin bir de Dünya Kupası zaferi bulunuyor.

Çek manken Alena Šeredová ile evli olan Buffon’un iki erkek çocuğu var.

Senin için hazırladığımız haberler