Efsaneden De Ligt'a uyarı "Sakın..."

19.04.2020 - 16:38 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 16:43

Efsaneden De Ligt'a uyarı "Sakın..."

Kariyerinde Manchester United, Ajax ve Milan gibi takımlarda forma giyen, mevkisinin efsane isimlerinden biri olan Jaap Stam, Juventus'un genç stoperi Matthijs de Ligt'a uyarılarda bulundu. Stam, İtalya kariyerine istediği gibi başlayamayan Hollandalı vatandaşına hem kulüp, hem de taraftarlar olarak sabırlı olunması gerektiğini hatırlattı.

Geçtiğimiz yaz 85 milyon euro karşılığında Ajax'tan, İtalyan ekibine transfer olan Hollandalı stoper, Juventus macerasına istediği gibi başlayamamıştı. Liglerin salgın sebebiyle araya girmesi ve Manchester United'ın Fransız yıldızı Paul Pogba'nın Juventus'a dönmek istediği haberlerinin çıkmasıyla birlikte De Light'ın takas paketi içerisinde İngiltere yolcusu olabileceği dedikoduları arttı.

TuttoJuve.com'a konuşan eski stoper: "Bence De Light, yıllarca Juventus'ta oynamalı. İtalya'da karşılaştığı rakiplerin standartları Hollanda'dan çok daha yüksek. Juventus, kendisine büyük bir miktar yatırım yaptı. Bazıları çok fazla olumsuz yorum yaptı ancak bana göre şimdiye kadar çok başarılı oldu." dedi.

20 yaşındaki stopere tavsiylerde bulunan Stam: "Arkadaşlarıyla dah iyi iletişim kurmak için İtalyanca öğrenmesi gerekiyor. Giorgio Chiellini ve Leonardo Bonucci'den çok fazla şey öğrenebilir. Bu ikili en üst düzey savunmacılar ve kendilerini en üst düzeyde oynamış, kazanmaya alışık isimler. İtalya'da, hatta dünyadaki en iyi stoper ikililerinden biri. Kendisine savunma sanatıyla ilgili pek çok şey öğretebilirler" ifadelerinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler