Liverpool - Wolverhampton: 3-1 (Maç Sonucu Özet)

Akın Ungan
22.05.2022 - 19:15 | Son Güncellenme: 22.05.2022 - 20:05

Premier Lig'in final maçında Manchester City ile şampiyonluk yarışında olan Liverpool, Wolverhampton ile karşılaştı. Liverpool maçı 3-1 kazandı fakat şampiyonluğu kaçırdı.

Liverpool - Wolverhampton: 3-1 (Maç Sonucu Özet)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 38. haftası müthiş bir finale sahne oldu. Sezonun son haftasına şampiyonluk yarışındaki rakibi Manchester City'nin 1 puan gerisinde giren Liverpool, Wolverhampton ile karşılaştı. Efsanesi Steven Gerrard'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Aston Villa'nın, Manchester City karşısında 3-2 kaybettiği finalde Liverpool, 3-1 kazandı fakat şampiyon olamadı.

Efsanenin çabası yeterli olmadı

Liverpool'un efsane futbolcularından Steven Gerrard'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Aston Villa Premier Lig finalinde Manchester City ile karşılaştı. Takımın 2. golünü yine eski Liverpoollu Coutinho'nun kaydettiği ve 2-0 öne geçtiği maçta Aston Villa, lider Manchester City karşısında 3-2 kaybetti.

Maçın başında soğuk duş!

Liverpool, Premier Lig'in son haftasında çıktığı kritik maçın henüz 3. dakikasında geriye düştü. Wolverhampton kalecisi Jose Sa'nın uzun  gönderdiği topa Konate yükseldi, ancak dokunamadı. Savunma arkasına sarkan Jimenez son çizgiye inerek topu kale alanına çevirdi. Neto da düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı.

Mane ile cevap geldi

Sadio Mane, heyecan dolu finalin 24. dakikasında Liverpool'u skora ortak etti. Matip topla orta alana kadar çıktı. Matip'in yerden pasında Thiago topu topukla arkasındaki Mane'nin koşu yoluna bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Mane'nin yerden sol alt köşeye yaptığı vuruşta top filelere gitti.

Son 20 dakikada ya şampiyonsun ya hiçbir şeysin!

Karşılaşmanın ilk devresi 1-1 berabere biterken Liverpool, sanıldığı gibi ikinci yarıya baskılı başlamadı. Hata yapmamak için kontrollü oynayan ev sahibi ekip, son 20 dakikaya girildiğinde Aston Villa'nın, City karşısında 2-0 önde olduğunu öğrendi. Tek gereken gelişme Liverpool'un golü bulmasıydı.

City geri döndü taraftarlar yıkıldı

Steven Gerard ve Coutinho'lu Aston Villa, lider City karşısında 2-0 öne geçti. Fakat Guardiolalı Manchester City, önce 2-2 beraberliği yakaladı. Ardından İlkay Gündoğan'ın golü ile öne geçti. Anfield'ta bir taraftan City maçını takip eden tribünler büyük hayal kırıklığına uğradı.

Salah şampiyon gibi sevindi, skoru taraftardan öğrendi

Liverpool'un beklenen golü 84. dakikada geldi. Köşe vuruşunda topun başına geçen Arnold'ın kale alanına gönderdiği topa Matip kafayı vurdu. Savunma çizgiden çıkardı. Dönen topu Matip kafayla Salah'ın önüne indirdi. Salah düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Öne geçiren golü kaydeden Muhammed Salah, şampiyon gibi sevinerek tribünlere koştu. Taraftarlar ise Salah'a Manchester City maçının skorunu söyledi. City'nin 3-2 öne geçtiğini öğrenen Salah'ın ise yüzü asıldı ve orta sahaya koştu.

Son söz Roberton'dan

Liverpool, 89. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Soldan ceza sahasına giren Robertson, Firmino ile duvar pası yaptıktan sonra şutunu attı ve top ağlara gitti.

İlgini Çekebilir
İLKAY ATTI ŞAMPİYONLUK GELDİ!
Habere Git

1 puanla şampiyonluk kaçtı

Sonuç olarak Aston Villa karşısında geri dönüş yapan Manchester City, 93 puan ile şampiyon olurken, Liverpool ise 92 puan ile 2. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler