Efsanelerin veda senesi

04.06.2018 - 13:48 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 16:48

Efsanelerin veda senesi

Futbol kariyerine Atletico Madrid altyapısında başlayan Fernando Torres, daha sonra rekor bir bonservis bedeli ile Liverpool'a transfer olmuştu. İngiltere'de Liverpool'un ardından Chelsea'de forma giyen İspanyol golcü, Milan ile macerasının ardından yuvası Atletico Madrid'e geri dönmüştü. Geçtiğimiz sezonun ardından Atletico Madrid'de devam etmeyeceğini açıklayan Torres, Madrid kariyerini UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı kazanarak noktaladı.

Yaya Toure, Monaco ve Barcelona'da oynadıktan sonra Manchester City ile 8 sezon boyunca başarılı sezonlar geçirdi. Burada forma giydiği yıllarda her transfer dönemi ayrılık istediğini belirten Fildişili oyuncunun sözleşmesi, geçtiğimiz sezon sonunda sona erdi.

İtalya Milli Takımı ve Juventus'un efsanesi Gianluigi Buffon, Juventus kariyerini noktaladı. Parma altyapısında başladığı futbol hayatına, 17 sene boyunca Juventus forması altında devam eden tecrübeli file bekçisi, siyah-beyazlılarla toplamda 655 maça çıktı.

Altyapısından yetiştiği Barcelona dışında başka hiçbir takımda forma giymeyen Andres İniesta, geçtiğimiz sezon sonu hüzünlü bir vedayla Katalan devinden ayrıldı. 16 yıl top koşturduğu takımından omuzlara alınarak uğurlanan 8 numara, maç sonunda ise göz yaşlarını tutamadı.

Senin için hazırladığımız haberler