Efsanenin gözyaşları! 16 yıl sonra veda

Orhan Gülek
17.06.2021 - 14:58 | Son Güncellenme: 17.06.2021 - 20:25

2005/06 sezonunda Sevilla'dan 27 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer olan 29 yaşındaki Sergio Ramos, İspanyol devine veda etti.

Efsanenin gözyaşları! 16 yıl sonra veda

AJANSSPOR - HABER

İspanyol yıldız Sergio Ramos, Real Madrid'e veda organizasyonunda gözyaşlarını tutamadı.

Real Madrid'de bir dönem sona erdi. 2005'te Sevilla'dan İspanyol devine transfer olan Sergio Ramos'un Santiago Bernabeu'daki 16 yıllık kariyeri sona erdi.

Real Madrid ile yeni sözleşmesi konusunda anlaşamayan ve ayrılmak zorunda kalan Ramos, kendisi için düzenlenen törene ailesiyle birlikte katılırken, Başkan Florentino Perez de kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Perez: "Real Madrid’in efsanelerinden birisin"

Başkan Perez, “Başardıklarınla gerçekten gurur duyuyorum. Real Madrid’in efsanelerinden birisin. Herkesin saygısını ve hayranlığını kazandın. Bizlerin hafızasında hep olacaksın. Bu kulübe her şeyini verdin ve forması için her zaman sonuna kadar savaştın” ifadelerini kullandı.

"Bir gün buraya geri döneceğim"

Real Madrid uzun yıllar takım kaptanlığını yapan 35 yaşındaki Ramos için veda töreni düzenledi. Ramos veda ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Ramos veda cümlelerinde, “Ben başkaları tarafından tanımlanmayı seven biriyim. Tek bir kelime kullanmam gerekirse saflık olurdu. Bu kulüp için ruhumu verdim. İnsan olarak böyle hatırlanmak istiyorum. Zamanı geldi. Hayatımdaki en zor şeylerden biri. Real Madrid’e veda etmeye asla hazır olamazsın. Bir gün buraya geri geleceğim, eminim. Real Madrid’e teşekkür etmek istiyorum. Her zaman kalbimde olacak." ifadelerini kullandı.

"Kulüp maaş indirimli 1 yıllık teklif yaptı"

Sözleşme konusuna da değinen Ramos  “Sözleşme konusunda ilk söylemek istediğim şey hiç ayrılmak istemediğim. Burada kalmak istedim. Kulüp bana sözleşmemi uzatma imkanı sundu ama covid nedeniyle ikinci planda kaldı. Sonra kulüp maaş indirimli 1 yıllık teklif yaptı. Sorunun ekonomik olmadığını söylemeliyim. Kendim ve ailem için iki yıl ve huzur istedim. Son görüşmelerde bir yıllık teklifi kabul ettim ama artık mümkün olmadığı söylendi. Teklifin süresinin dolduğu söylendi. Böyle bir şey olduğunu duymamıştım. Onlar ve bizim açımızdan şartlar birkaç kez değişti. Karar vermemiz gereken bir noktaya geldik ama bana teklifin son kullanma tarihi olduğunu söylemediler. Bu anlaşılabilir bir durum ama teklifin süresinin dolduğunu söylemeleri beni şaşırttı.” şeklinde konuştu.

“Başkanla  baba ve oğul gibiydik"

Kulüp Başkanı Perez ile arasının çok iyi olduğuna da dile getiren Ramos, şu ifadeleri kullandı:

“Başkanla olan ilişkim olağanüstüydü, baba ve oğul gibiydi. Beni Real Madrid’e getirdi ve sonsuza kadar minnettarım. Onun aleyhine bir açıklama yapmayacağım çünkü ailelerde kavgalar var ve herkes kendi çıkarını düşünmek zorunda. Ama bugün birbirimize sarıldığımızda her şey sona erdi. Yüzleşme istemiyorum ama doğruyu söyleyeceğim.”

"Barcelona’ya gitmem imkansız"

Son olarak ezeli rakipleri Barcelona'ya transfer olup olmayacağı sorusuna ise Ramos, şu cevabı verdi:

“Sevilla, kalbimde harika zaman geçirdiğim diğer kulüp ama şu anda masada bir teklif yok. Barcelona’ya gelince… Oraya gitmem imkansız. Sergio Ramos’u asla Barcelona formasıyla göremezsiniz. Real Madrid’den başka bir kulüp hakkında hiçbir düşüncem yoktu. Ocak ayından beri birkaç telefon görüşmesi oldu. Ama Real Madrid’den ayrılmayı hiç düşünmedim. Bundan sonrasına bakacağız. En iyi seçeneği seçeceğim.”

"'Bugünün geleceğini hiç düşünmedim"

Öte yandan İspanyol yıldız, sosyal medya hesabından kazanılan kupalarla fotoğraf çektirerek "'Bugünün geleceğini hiç düşünmedim ama, her şeyin başlangıcı ve sonu var'' notunu paylaştı.

Sergio Ramos, Real Madrid kariyerinde 5 La Liga, 4 Şampiyonlar Ligi, 2 Kral Kupası, 4 İspanya Süper Kupa, 4 Kulüpler Dünya Kupası ve 3 UEFA Süper Kupa kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler