Bodrumspor zirvede, Altınordu, Göztepe, Altay, Denizlispor dipte

Cüneyt Muharremoğlu
17.10.2022 - 13:56 | Son Güncellenme: 17.10.2022 - 14:01

TFF 1. Ligi’ndeki 6 Ege takımından sadece Bodrumspor zirve mücadelesi yapıyor. Manisa orta sıralarda, Altınordu, Göztepe, Altay Denizlispor dipte yer alıyor.

Bodrumspor zirvede, Altınordu, Göztepe, Altay, Denizlispor dipte

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1'inci Lig'de 9 hafta geride kaldı. İlk 9 haftada sezona yabancı sahibiyle giren Göztepe büyük düş kırıklığı yaşarken geçen sezon 2. Lig’den gelen Bodrumspor sezona rüya gibi bir başlangıç yaptı. Göztepe’nin yanı sıra Altınordu, Altay ve Denizlispor’da da işler iyi gitmiyor. 

İlgini Çekebilir
Göztepe, Southampton'dan daha büyük takım!
Habere Git

Bodrumspor’dan harika başlangıç

Ege takımları içinde yüzü gülen tek takım Bodrumspor. Geçen sezon 2. Lig’den TFF 1. Lig’e yükselen Bodrumspor, Erzurumspor’u deplasmanda 2-1 devirerek puanını 17’ye yükseltti.  Bodrum ekibi, 18 puanlı Keçiörengücü ve Eyüpspor’un ardından ligde üçüncü durumda.

Manisa FK ligin orta kısmında

Ligde Bodrumspor dışında son sıralarda bulunmayan tek Ege takımı Manisa Futbol Kulübü.  Bay haftasını geçirdiği için 8 maçı bulunan Manisa FK, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle 11 puan topladı ve 19 takımlı ligde 11. sırada.

Altınordu son iki hafta güldü

Ege takımlarında Manisaspor’un ardına 13. sırada Altınordu yer alıyor. Son iki haftada galip gelerek dibten kurtulan İzmir temsilcisi 8 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlek ve 3 yenilgi aldı. Altınordu’nun 9 puanı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Denizlispor kafilesi, kaza yaptı: 2’si ağır 4 yaralı
Habere Git

Ligin en az gol atan takımı Göztepe

Süper Lig'deki 5 yıllık mücadelesinin ardından küme düşen Göztepe, Türk futbolunda tarihi bir ilk olan Danimarkalı Başkan Rasmus Ankersen yönetiminde sezona büyük umutlarla girdi. Göz-Göz, 8 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. 8 puan toplayan İzmir ekibi, düşme hattının bir üst sırasında 15. durumda bulunuyor. Göztepe, aynı zamanda 4 kez topu ağlara gönderebilirken ligin en az gol atan takımı oldu.

Altay uçurumun kenarında

Altay, 18 yıl boyunca hasret kaldığı Süper Lig'de sadece 1 sezon kaldı ve tekrar 1. Lig’e düştü. Transfer yasağı ve büyük borcu bulunan kulüp maddi olarak uçurumun kenarında. Kadrosunun dağılması ve transfer yasağı nedeniyle 3 yıl önce futbolu bırakıp kulüpte önce sportif direktör, sonra antrenör olarak görev yapan 41 yaşındaki Murat Uluç bile Altay için sahalara döndü. Yine 41 yaşındaki İbrahim Öztürk, 38 yaşındaki Paixao'yla sahaya çıkan siyah-beyazlılar, 9 maçta 1 galibiyet 4 beraberlikle 7 puan topladı. Altay Göztepe’nin ardında 16. sırada bulunuyor. 

Denizlispor ligin dibinde

Yine transfer yasağı bulunan başka bir Ege takımı ise Denizlispor. Kadrosuna yeni oyuncu katamayan Denizlispor, 9 maçta 2 beraberlik, 7 yenilgi aldı. 2 puanla son sırada bulunan Denizlispor ligde galip gelemeyen tek takım. Ege ekibi, 3 maçtır gol sevinci yaşayamadı.

Senin için hazırladığımız haberler