VakıfBank-Fenerbahçe Opet: 0-3 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
29.10.2022 - 16:02 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 19:40

2022 Kadınlar Voleybol Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda Fenerbahçe Opet, VakıfBank'ı mağlup etti ve şampiyon oldu. İşte maç sonucu ve karşılaşmadan detaylar.

VakıfBank-Fenerbahçe Opet: 0-3 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Opet, 2022 Kadınlar Voleybol Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda VakıfBank'ı 23-25, 21-25 ve 25-21'lik skorlarla 3-0 mağlup etti ve şampiyon oldu.

Fenerbahçe 4'üncü kez kazandı

2009, 2010, 2015 yıllarında bu kupayı 3 kez müzesine getiren Sarı Melekler, 4'üncü kez bu zaferi yaşadı. Kupayı kaybeden VakıfBank'ın ise 5 şampiyonluğu bulunuyordu.

Arina Fedorovtseva maça damagavurdu

VakıfBank-Fenerbahçe Opet maçına Arina Fedorovtseva damga vurdu. Rus milli voleybolcu karşılaşmayı 20 sayı ile tamamladı. Sarı Melekler'de Eda Erdem 10, A. de Souza 6, Anna Nikolayevna Lazareva 12 sayı ile şampiyonluğa katkı veren isimler oldu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den ayrılan Kim Min Jae'den flaş sözler: Juventus detayı
Habere Git

Egonu, VakıfBank'a yetmedi

Geçen sezon Avrupa şampiyonu olan ve kadrosunu Paola Ogechi Egonu ile güçlendiren VakıfBank'ta yıldız oyuncunun çabası yeterli olmadı. Nijerya asıllı İtalyan oyuncu 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Gabi 6, Zehra 7 Kübra 4 sayı ile oynadı.

Fenerbahçe yeni transferlerle kadro güçlendi

Yeni sezon öncesi yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren başantrenör Zoran Terzic yönetimindeki Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı; Aslı Kalaç, Ergül Avcı Eroğlu, Macris Carneiro ve Meryem Boz ile sözleşme imzalamıştı. 

Set sonuçları:

Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Kupası  

1. set | VakıfBank 23-25 Fenerbahçe

2. set | VakıfBank 21-25 Fenerbahçe

3. set  | VakıfBank 21-25 Fenerbahçe

İlgini Çekebilir
Lucescu: "Fenerbahçe'ye en iyi takım olduğumuzu göstereceğiz!"
Habere Git

MVP Fedorovtsev

Maçın en değerli oyuncusu Fenerbahçe Opet'ten Rus yıldızı Arina Fedorovtsev seçildi. 

Ali Koç: "Yendiğimiz takım ya dünyanın en iyi takımı"

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Muhteşem maç çıkardılar. Yendiğimiz takım ya dünyanın en iyi takımı ya da en iyi 1-2 takımdan biri. 3-0 net skor. İnşallah bu senemiz açık, şansımzı bol olur Bu sene tüm kupalara talibiz. 99. yılımızı bitirdik. Yarın 100. yılımızın ilk gününü yaşayacağız. Yarın ve her kupaya talibi dediğimiz ortamda sezona kupayla başlamak, 99. yılı muhteşem zaferle kutlamak, inşallah bundan sonraki aylarda diğer şampiyonluklarımız habercisi olur.

Bu sene iyi başladık. Tünelin sonunda büyük bir ışık var. İnşallah devamını getirip önce futbolda sonra diğer branşlarda kupaları getirmeye devam ederiz. Basketbolda dün müthiş bir zafer yaşadık. Henüz baştayız ama çok ümitliyiz. Herkes mutluluğun en iyisini hak ediyor." dedi.

Eda Erdem: "Cumhuriyetimizin 99. yılı olduğu için çok büyük anlamı oldu"

Kaptan Eda Erdem, "Çok mutluyum, çok gururluyum. Ben de sizleri çok seviyorum (taraftara). Seyirci inanılmaz, her şey çok güzeldi. Bu maça inancımız çok yüksekti. İdmanlarda da öyle. Ekip olarak birbirimize ısındık. Yeni gelenlerle hiçbir problem yaşamadık, hemen alıştık. İlk sayıdan itibaren birbirimizi yardım edelim dedik, bugün bunu başardık. İnşallah sonu da böyle biter. Camiamıza hayırlı olsun. Cumhuriyetimizin 99. yılı olduğu için çok büyük anlamı oldu. Çifte gurur yaşadık. Oynamaktan çok büyük zevk aldım. Çok özlemişim gerçekten.

Genç oyuncuların kupayı kaldırmasını istemişimdir. Aarina çok tatlı bir karakter. Ona bu duyguyu yaşatmak istedim. Bu benim için geleneksel bir şey. Benim kupayı kaldırıp kaldırmamam önemli değil. Bunu hep yapıyordum. Benim için takım önemli. Bunu mutlu anı ona yaşatmak istedim." şeklinde konuştu.

Aslı Kalaç: "Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum"

Aslı Kalaç, "Mükemmel bir duygu. Sezon açıldı. Bütün takımlara sakatlıksız bir sezon diliyorum. Kelimelerle anlatamıyorum. Bu kupayı kaldırmak önemli. Cumhuriyetimizin kutlandığı bu günde, Cumhuriyet kadını olarak bu kulübe, Cumhuriyet kulübüne hediye etmek gerçekten mükemmel bir duygu. Duygularımı tarif edemiyorum. Çok duygusalım. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Bu formayla ilk maçımı aldığım için. Mükemmel atmosfer vardı. Herkese teşekkür ediyorum. Darısı diğer kupalara inşallah.

Hocamız bana ne diyorsa onu yapmaya çalıştım. Soğukkanlılığımı korumaya çalıştım. Takım bence bu sene kimyamız çok çabuk oturdu diyebilirim. Uzun zamandır oynuyormuşuz gibi göründü. Sezonun ortasına iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum." dedi.

Fedorovtseva: "Takım halinde çok iyi performans sergiledik"

Arina Fedorovtseva: "Daha iyisi olabilir Ace için. Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum, gururluyum. Takım halinde çok iyi performans sergiledik. Sezona kupayla başladık ve mutluyuz. 

Seyirci hakkında

Bizim için inanılmaz, paha biçilemez bir destek. Onların önünde oynamak çok özel, özlemiştik. Sezon başında her şey son derece iyi gidiyor. Mükemmel seviyede.

Savaşacağız ve her kulvar için hazırız."

Gizem Örge: "Çok iyi maç oynadık"

Gizem Örge: "Bizim için geçen sezonun hayal kırıklığından sonra kupayla başlamak bu önemli günde çok önemliydi. Kulübümüze bu kupayı getirdiğimiz için çok mutluyuz. Çok iyi maç oynadık. Milli Takım'dan gelenler, eksikleri olanlar... Biz takım oyunuyla bu maçı aldık. Çok mutluyuz. Buna ihtiyacımız vardı.

3-0'lık skoru kimse beklemez. Onlar da bekleyerek çıkmazdı. Bir ara oyun gidiyor dedik ama biz ne istediğimizi bildik, motivasyonumuzu hiç düşürmedik. Yaşadıklarımızdan tecrübeler çıkardık diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler