Eintracht Frankfurt, Napoli’ye Taraftar Götürmekten Vazgeçti

İsa Kethüda
13.03.2023 - 12:28 | Son Güncellenme: 13.03.2023 - 12:32

Almanya Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Napoli ile karşılaşacakları maça taraftar götürmekten vazgeçti.

Eintracht Frankfurt, Napoli’ye Taraftar Götürmekten Vazgeçti

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Çarşamba akşamı Napoli ile deplasmanda rövanş karşılaşmasına çıkacak Eintracht Frankfurt, İtalya İçişleri Bakanlığı tarafından alınan Frankfurt taraftarının stada giriş yasağının mahkeme tarafından bozulmasına karşın bilet kontenjanının kullanılmayacağını açıkladı. Alman kulübü yine de bu kararın kendilerinin haklılıklarını değiştirmeyeceğinin de altını çizdi.

Napoli Valiliği ise Frankfurt taraftarlarına yönelik yasağın kaldırılmasından bir gün sonra, Pazar günü Frankfurt taraftarına yeni bir bilet satış yasağı emri çıkarttı. Valilik, emrin Frankfurt şehrinin tüm sakinlerine yönelik olduğunu da duyurdu.

Napoli Valiliği tarafından alınan yeni karar öncesinde, Campania bölgesinin yetkili idare mahkemesine başvuran Eintracht'ın, Napoli Valiliği tarafından Frankfurt’ta ikamet eden kişilere bilet satışına getirilen yasağa karşı ihtiyati tedbir kararı vermesi için acil bir başvuruda bulunmuş ve bu başvuru mahkemece kabul edilmişti. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de sakatlık şoku! Jesus'tan radikal kararlar...
Habere Git

"Yasa dışı değil ve aynı zamanda tamamen hukuksuz"

Mahkeme kararı sonrası Valilik tarafından alınan yeni kararla birlikte kulübün yönetim kurulu üyesi Philipp Reschke, "Yeni karar içerik ve gerekçe açısından daha az yasa dışı değil ve aynı zamanda tamamen hukuksuz, çünkü bilindiği gibi taraftarlarımızın üçte ikisi Frankfurt'tan değil, Ren-Main bölgesinden geliyor" dedi.

Napoli şehri, Frankfurt taraftarlarının Güney İtalya'ya seyahat ettiğinde olay çıkabileceği endişesiyle koyulan taraftar yasağıyla düzen ve kamu güvenliğinin korunmasına yönelik risklerden kaçınmak istiyor.

Gerekçe olarak ilk maç sonrasında çıkan olaylar gösterildi

Valilik, gerekçe olarak ilk maç sonrasında çıkan olaylara atıfta bulunarak kararın gerekçesini açıklıyor. Eintracht'ın 2-0'lık yenilgisi sonrası, Frankfurt'ta İtalyan taraftarlara saldırılar olmuş ve dokuz kişi gözaltına alınmıştı.

İlgini Çekebilir
Aslan'a Mertens'ten kötü haber!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler