Ekiple iki şampiyonluk geldi! Onlarsız zaferler kaçtı!

Salim Manav
16.05.2021 - 14:16 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 14:18

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in kariyeri boyunca hep önem verdiği ekip ruhuyla üste üste iki şampiyonluk gelmişti. Son 2 sezonda ise birçok ayrılık yaşandı ve şampiyonluklar kaçtı.

Ekiple iki şampiyonluk geldi! Onlarsız zaferler kaçtı!

Burhan Can TERZİ

Galatasaray ve Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim, kariyeri boyunca ekip çalışmasına çok önem verdi. Sarı-kırmızılı takımda görev yaptığı süreçlerde de, A Milli Takım’da da hep ekibiyle birlikte hareket etti. Aralık 2017’de Galatasaray’ın 4’üncü defa başına geçen Fatih Terim, yardımcıları Levent Şahin, Ümit Davala, Hasan Şaş’ın yanı sıra iletişimcileri Hande Sümertaş ve Aslı Kaşeler'i de Florya kadrosuna katmıştı. Ayrıca kaleci antrenörü Cláudio Taffarel de teknik ekibe dahil olmuştu. Sarı-kırmızılılar bu teknik ve idari kadroyla iki sene üst üste şampiyonluk yaşadı.

Ayrılıklar yaşanınca

Galatasaraylı taraftarların aynı zamanda efsanesi olan Taffarel, Fatih Terim’den müsade isteyip ülkesine döndü. Geçen sezonun ortasında pandemi dönemi sürecinde Hasan Şaş ile anlaşmazlıklar yaşandı ve Şaş görevden ayrıldı. O süreçte Terim’in ailesinden biri olarak görülen ve Florya’nın koordinasyonunda çok önemli role sahip Hande Sümertaş da istifa etti. Son olarak yine idari ekipten Aslı Kaşeler görevini bıraktı. Ekipte adeta yaprak dökümü yaşanırken sarı-kırmızılılar son iki sezonda şampiyonluk kupasına ulaşamadı.

Senin için hazırladığımız haberler