İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Atilla Türker'e övgü

10.10.2024 - 14:10 | Son Güncellenme: 10.10.2024 - 14:29

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Futbolun arka bahçesi” adlı eser için Ajansspor-Radyospor muhabiri Atilla Türker’i kutladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Atilla Türker'e övgü

AJANSSPOR - HABER

Gazeteci Atilla Türker, İstanbul’da dün düzenlenen İstanbul Maratonu tanıtımı öncesi, imzalı “Futbolun arka bahçesi” adlı kitabını Ekrem İmamoğlu’na hediye etti.

"Heyecanla okuyacağım"

İstanbul Büyükşehir Bedelediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kitabını hediye ettiği için Türker'e teşekkür ederken "Kutluyorum. Araştırma zor bir iştir, bu zor işi başardığınız için sizi tebrik ediyorum. Ben spor kitaplarına çok meraklıyım. Simon Kuper’in ‘Futbol asla sadece futbol değildir’ adlı kitabını da heyecanla okudum. Sizin bu değerli kitabınızı da heyecanla okuyacağım.” ifadelerini kullandı.

"Her gazetecinin yazamayacağı değerde çok önemli bir kitap"

Sohbete katılan Türk spor basının duayen isimi Attila Gökçe de İmamoğlu'na “Elinizdeki bu değerli kitap her gazetecinin yazamayacağı değerde çok önemli bir kitap. Çok değerli zamanınızdan küçük bir ‘vakit’ ayırarak okumanızı öneririm. Benim yazmak istediğim her konu bu kitapta var.” dedi.

Araştırma kategorisinde büyük ödülü aldı

Bilindiği gibi, Atilla Türker’in “Futbolun arka bahçesi” adlı kitabı geçen yıl Dünya Spor Yazarları Derneği (AIPS) tarafından düzenlenen geleneksel yarışmada araştırma kategorisinde büyük ödüle layık görülmüştü. Yarışmaya 138 ülkeden 1830 spor yazarı katılmıştı. Türker ödülünü Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen törenle AIPS Başkanı Gianni Merlo’nun elinden almıştı.

Uçan paralar, dönen dolaplar…

Kitabın kapağında “Beşiktaş’tan Galatasaray’a, Fenerbahçe’den Trabzonspor’a… Uçan paralar, dönen dolaplar… Cambaz menajerler, taklacı yöneticiler… Futbol Federasyonu’ndaki entrikalar” adlı ifadeler yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler