Ekrem Memnun hedefi açıkladı

24.10.2017 - 17:37 | Son Güncellenme: 24.10.2017 - 17:37

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, 2019 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Estonya ve Polonya ile kasım ayında yapılacak maçların aday kadrosunu oluştururken, oyuncu havuzunu genişletmek ve gençlere daha büyük sorumluluklar vermek üzerine kafa yorduklarını belirtti. 

Memnun, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Amacımız, Türk kadın basketbolunu Avrupa şampiyonası, dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda taşıyabileceğimiz en üst noktaya taşımak. Kasım ayında Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında göstereceğimiz performans bizim için azami önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Ekrem Memnun, "Bu yolda önümüzde iki önemli maç var. Bir araya getireceğimiz aday kadroyu oluştururken oyuncu havuzumuzu genişletmek ve gençlere daha büyük sorumluluklar vermek üzerine kafa yorduk. Önümüzdeki yıllarda milli takımımız için söz konusu olan bu oyuncu havuzunu daha da genişletmek istiyoruz. Söylediğim gibi Türk kadın basketbolunu her kulvarda en yukarıya çekmek amacındayız." ifadelerini kullandı. 

Ene: "Elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız"

A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Zeynep Gül Ene ise ay-yıldızlı ekibin 2009'dan bu yana yükselen bir grafiği olduğuna dikkati çekerek, "Bu durum da haliyle bize ciddi bir sorumluluk getiriyor. Türk basketbolunun ve kamuoyunun takımımızdan önemli beklentileri var." şeklinde görüş belirtti.

Kasım ayındaki Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarını büyük bir ciddiyetle oynayacaklarının altını çizen Ene, şunları kaydetti:

"Genç oyuncularımızdan büyük sorumluluklar alan ve alacak olan isimler var. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Milli takım düzeyinde aldıkları bu mesuliyetler onların kulüp takımlarında da parlamalarına olanak sağlıyor. Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki gidişata bakarak Türk oyuncuların ne kadar başarılı olduğunu açıkça görebiliyoruz. Başarıya ulaşmak adına elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağımız bir dönem bizi bekliyor."

 

Senin için hazırladığımız haberler