Eksi 12 derecede Fenerbahçeli yüzücülere 'şok'

Akın Ungan
27.01.2022 - 18:32 | Son Güncellenme: 27.01.2022 - 18:39

Erzurum'da kampa giren Fenerbahçeli yüzücüleri karın içinde kulaç atarken görenler şaşırdı. Yapılan antrenmanın nedeni ise sporcuların kas ve eklemlerini yenilemek için yapılan 'şok' programı...

Eksi 12 derecede Fenerbahçeli yüzücülere 'şok'

AJANSSPOR HABER

Mart ayında Edirne'de düzenlenecek Edirne-Cup Turnuvası'nda milli formayla yarışacak  Fenerbahçeli yüzücüler, 15 Ocak'ta Erzurum kampına başladı.

Eksi 12 derecede kamp

Yüksek irtifada ve eksi 12 derece sıcaklıkta yapılan Palandöken'deki kampta 4'ü erkek 11  Fenerbahçe genç takım yüzücüsü bulunuyor. Sporcular, olimpik havuzda günde çift antrenman yapıyor.

Kar içinde kulaç atıyorlar

11 yüzücü, 4,5 saat yüzerken 1,5 saat de karda çalışıyor. Yüzme antrenma bittikten sonra sporcular, 30-45 saniye mayolarıyla kar içinde kulaç atıyor.

İşte karda kulacın nedeni

Antrenör Mesut Erdoğan, yoğun antrenmanlardan sonra yüzücülere, havuzlarda içi buzla dolu küvetlerde şok programı yapıldığını söyledi. Erzurum'da böyle bir şoklama küveti olmadığı belirten Erdoğan, bu yüzden karlı zemini tercih ettiklerini vurguladı.

Kas ve eklemlerin toparlanmasını sağlıyor

Erdoğan şöyle konuştu: "Şok programı, sporcuların kas ve eklemlerini yenileme ve toparlamak için uygulanan yöntemdir. Antrenman sonrası 30 ile 45 saniye arasındaki şok uygulamasında sporcuların kas ve eklemlerindeki toparlanma sürelerini hızlandırıyoruz."

Ele Naz Özdemir olimpiyat kotası almak istiyor

Karda kulaç atanlardan sporculardan biri de Roma'da yapılan 'Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 4x200 bayrakta 3'üncülük ve Türkiye Şampiyonası'nda kulüpler arası genç kadınlarda 1'incilik kupası bulunan Ela Naz Özdemir. Yüzmeye 5 yaşında başlayan 15 yaşındaki milli sporcu, hedefinin 2024 olimpiyatlarına kota kazanmak, Avrupa ve Dünya Gençler Şampiyonası'na gitmek olduğunu söyledi.

"Karda kulaç vücudu kendine getiriyor"

1,5 yıldır Fenerbahçe Kulübü'nde bulunduğunu belirten Özdemir, "Yoğun antrenman sonrası kara girmek bir şok etkisi yaratıyor. Antrenmanda vücut ısısı ve nabız yükseliyor. Bir anda kara girdiğinde bir şok yaşıyorsun ama iyi geliyor. Vücudu kendine getiriyor. Tekrardan rahatlama hissi veriyor. Kampa geldiğimizden beri her gün her antrenmanda yapıyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler