İşte Gençlerbirliği-Beşiktaş ilk 11'leri...

15.02.2021 - 08:53 | Son Güncellenme: 15.02.2021 - 16:12

Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un 3 puanla kapattığı haftada Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Savunmadaki eksikler sebebiyle Sergen Yalçın zorlanıyor. Peki, Gençlerbirliği - Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı öncesi gelişmeler ve ilk 11'ler...

İşte Gençlerbirliği-Beşiktaş ilk 11'leri...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Eryaman Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 19:00'da başlayacak ve maçı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Eksik ve cezalılar sebebiyle kadro kurmakta zorlanan teknik direktör Sergen Yalçın, Gençlerbirliği maçı planını belirledi. Siyah-beyazlı takım rakiplerinin kazandığı haftada puan kaybetmek istemiyor. Peki, Sergen Yalçın'ın başkentteki maçta planı ne, nasıl bir kurgu düşünüyor? Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz. 

Maç hangi kanalda?

Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasındaki maç normalde saat 19:00'da oynanacaktı. Ancak; hava muhalefeti sebebiyle mücadele saat 16:00'ya çekildi. Maç yayıncı kuruluş beIN Sports'tan naklen yayınlanacak. Ayrıca maç öncesi, maç esnası ve sonrasındaki tüm gelişmeler Ajansspor'da olacak. 

İki takımın ligdeki durumu

Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte zirve yarışı içinde yer alan Beşiktaş, 15 galibiyet 3 beraberlik ve yenilgi aldı. 48 puana sahip olan ve 3. sırada bulunan Sergen Yalçın ve öğrencileri, son 3 deplasman maçında 1 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Gençlerbirliği ise ligde 5 galibiyet 5 beraberlik 12 yenilgi ve 20 puanla 19. sırada yer alıyor.

Beşiktaş'ta eksikler düşündürüyor

Beşiktaş'ta Konyaspor maçında kırmızı kart gören Fabrice N'Sakala bu maçta oynayamayacak. Son lig maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Vida da yine takımını yalnız bırakacak. Beşiktaş'ta ayrıca kupadaki Konyaspor maçında sakatlanan Montero da olmayacak. Son olarak Oğuzhan Özyakup da eksikler listesine eklenmişti. Trabzonspor maçında sakatlanan ve fedakârlık yaparak kadroda yer alan Rıdvan Yılmaz'ın da maçta oynaması beklenmiyor. 

Ev sahibi Gençlerbirliği'nde ise sakatlıkları bulunan Diego Angelo, Giovanni Sio ve cezalı Piris da Motta Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Kar yağışı altında oynanması beklenen karşılaşma sırasında hava sıcaklığının eksi 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

Dorukhan ve Mensah dönecek

Trabzonspor maçında kart gördükten sonra 2 maçlık cezası biten Dorukhan Toköz bu maçta sahalara dönebilecek. Sarı kart cezası biten Bernard Mensah da teknik patron Sergen Yalçın'ın şans vermesi halinde takımdaki yerini alacak. 

İlk 11'ler belli oldu

Gençlerbirliği ilk 11

●Nordfeldt
●Johansson
●Zargo
●Arda
●Polomat
●Furman
●Soner
●Mugni
●Candeias
●Sefa
●Ayite

Beşiktaş ilk 11

●Ersin
●Dorukhan
●Welinton
●Necip
●Rosier
●Josef
●Atiba
●Adem Ljajic
●Ghezzal
●Larin
●Aboubakar

Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasındaki maçlar

İki takım arasında geride kalan maçlarda siyah-beyazlıların 53 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlılar sadece 9 kez kazandı, taraflar 31 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Lig maçlarında Beşiktaş ’ın 150 golüne, Gençlerbirliği 64 golle karşılık verdi. Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yaptığı son 11 maçta iki kez mağlup oldu. Rakibini 7 kez yenen siyah-beyazlı ekip, iki karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı.

Gençlerbirliği 20 yıllık hasretini bu sezon sonlandırdı

Bu sezon iki takım arasında İstanbul’da oynanan maçta Gençlerbirliği, Beşiktaş’a 1-0 üstünlük kurarak 20 yıllık hasretini sonlandırdı. Rakibi karşısında daha önceki tek deplasman galibiyetini 2000-2001 sezonunda, 2 Aralık 2000 tarihinde 3-0’lık skorla alan Gençlerbirliği, bu sezon İstanbul’da rakibine bir kez daha üstünlük kurmayı başardı.

En farklı skorlu galibiyetler

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında en farklı skorlu galibiyetlerini 1964-1965 ve 1986-1987 sezonlarında 5-1, 1963-1964 ve 1999-2000’de de 4-0’lık sonuçlarla aldı. Gençlerbirliği ise 2000-2001 sezonunda İstanbul’da Beşiktaş’ı 3-0 yenerek, rakibi karşısında en farklı skoruna imza attı.

Deplasmanda son 8 maçta iki galibiyet

Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği ile yaptığı son 8 lig maçından ikisini kazanabildi. İki ekip arasında Ankara’da oynanan son 8 lig maçından 3’ünü başkent ekibi kazanırken, 3 karşılaşma beraberlikle tamamlandı.

Ankara’daki maçlar

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, Ankara’daki maçlarda da gösterdi. Siyah-beyazlılar, başkentte yapılan 46 lig maçının 22’sini kazandı, 7 kez yenildi, 17 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ankara’da siyah-beyazlılar 72, kırmızı-siyahlılar 38 gol attı. Beşiktaş, geçen sezon Ankara’da oynanan maçta Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etmişti.

Maçın orta ve VAR hakemi kim?

Gençlerbirliği - Beşiktaş maçını hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Yardımcılıklarını ise İbrahim Çağlar Uyarcan, Erdinç Sezertam ve Hakan Ceylan yapacak.

VAR: Cüneyt Çakır
AVAR: Kerem Ersoy

Senin için hazırladığımız haberler