Radamel "El Tigre" Falcao gitti, Mostafa "Anakonda" Mohamed sallantıda

06.08.2021 - 00:26 | Son Güncellenme: 06.08.2021 - 00:44

Son dakika haberleri... Galatasaray gol yollarında ciddi sıkıntı yaşıyor. Tecrübeli golcü Radamel Falcao takımdan ayrılırken, Mostafa Mohamed'in performansı yetersiz. İşte detaylar...

Radamel "El Tigre" Falcao gitti, Mostafa "Anakonda" Mohamed sallantıda

AJANSSPOR - HABER

 

Süper Lig'de önceki sezonu ezeli rakibi Beşiktaş'ın 1 averaj gerisinde, 2. sırada tamamlayan Galatasaray'da "golcü" sorunu sürüyor. Ne transferiyle büyük sükse yapan Radamel Falcao ne de ilk 5 maçında 6 gol birden atan Mostafa Galatasaray'ın derdine derman olabildi. Bugünkü St. Johnstone maçından sonra sarı-kırmızılıların 67 yaşındaki tecrübeli hocası Fatih Terim, forvet hattındaki sorunu daha fazla gizlemedi. Açık açık "Geçen sezon müthiş bir giriş yaptı. (Mostafa Mohamed) Ben de o girişini özlemle anıyorum" dedi. Diğer yandan, İstanbul'daki kariyerinde sakatlıklarıyla gündem olan Falcao'ya ayrılık kararını yeni Başkan Burak Elmas iletti. 

Mohamed ilk günlerini mumla arıyor

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Mısır ekibi Zamalek'ten satın alma opsiyonuyla kiraladığı Mostafa Mohamed, ilk 5 maçta gösterdiği performansı bir türlü sezon geneline yayamadı. Sakatlıklar, Kovid-19'a yakalanması ve bir türlü form tutamaması derken, oynadığı maç sayısı attığı gol sayısını 2'ye katladı. St. Johnstone maçıyla beraber Galatasaray formasını 19 kez sırtına geçiren Mohamed, sadece 9 gol atma başarısı gösterdi. 19 maçın 13'ünde hiç gol atamadı. İlk maçında gol attıktan sonra Mısır'daki lakabının "Anakonda" olduğunu, kendisine "Anakonda" diye seslendiklerini söyleyen Mohamed, attığı gollerden daha çok anakonda yakıştırmasıyla hatırda kaldı. 

Terim önce isim vermedi

Basın toplantısında Mostafa Mohamed'in St. Johnstone maçında kaçırdığı golü eleştiren Fatih Terim: "Ben şansa pek inandığımı söyleyemem. Şansı bulmuşsunuz 2 pastan atamıyorsanız, bunun şansla ilgisi yoktur. 7.32’ye doğru dürüst pozisyon alır, vuruş tekniğinizi alırsanız ve konsantre olursanız atarsınız. Orada presi koymuşuz, bir golü bulsak geçer gideriz. Ama Galatasaray değişe değişe değişecek" dedi. 

"Bize katkıda bulunmalı..."

Bir gazetecinin Mostafa Mohamed'i sorması üzerine Fatih Terim, genç forvet hakkındaki görüşlerini şu sözlerle anlattı:

"Mostafa Mohamed, bizim çok şey beklediğimiz bir oyuncu. Çok da iyi bir giriş yaptı. Ben de bekliyorum. Daha çok çalışıp daha aktif olması için uğraşacağız. Daha çok oyunda bize katkıda bulunmalı. Bunu yapacak kapasitesi var. Geçen sezon müthiş bir giriş yaptı, ben de o girişini özlemle anıyorum"

Falcao'ya ayrılık kararı iletildi

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, MHK Yaz Semineri etkinliğinden önce basın mensuplarına verdiği demeçte: "Falcao ve Feghouli ile görüştüm. Bize hizmetleri oldu fakat bu ücret yapısıyla, bu maliyetle Galatasaray'ın yeni finansal yapılanması çerçevesinde ücretlerinin ödememizin mümkün olmadığını ve kendilerine kulüp bulmalarını rica ettim." diye konuştu. 

 

Başkan Elmas'ın bu talebinden sonra Radamel Falcao'nun kulüp bulma girişimlerini hızlandırdığı söyleniyor. 2019 yılında büyük umutlarla takıma kazandırılan "El Tigre - Kaplan", 2 yıllık İstanbul kariyerinde 9 kez sakatlık yaşadı. 48 resmi maçta sakatlıklardan ötürü forma giyemedi. Galatasaray formasıyla 2 yılda 42 maça çıkarken 20 gol atıp 3 asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler