Elazığspor, Başkent Gözgözler Maçı Hakemi Metin Ateş'e Paylaşım Yaptı

Akın Ungan
24.02.2022 - 20:50 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 21:19

Elazığspor ile Başkent Gözgözler Akademi FK karşılaştı. 0-0 berabere biten maçın ardından Elazığspor hakem Metin Ateş için Twitter'da bir dizi paylaşım yaptı.

Elazığspor, Başkent Gözgözler Maçı Hakemi Metin Ateş'e Paylaşım Yaptı

TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Elazığspor ile Başkent Gözgözler Akademi FK karşı karşıya geldi. 0-0 beraberlikle sonuçlanan mücadeleye maçın hakemi Metin Ateş'in verdiği kararlar, damga vurdu. Hakemin performansıyla ilgili eleştiride bulunan ev sahibi ekip, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili bir dizi paylaşımda bulundu.

Hakemlerin performansını bölüm bölüm incelediler

Sosyal medya platformlarından Twitter üzerinde bölüm bölüm paylaşım yapan kulüp, maçın hakemi Metin Ateş ve yardımcılarının tartışmalı kararları üzerinden eleştiride bulundu.

Penaltı tartışmaları

Maçın henüz ilk dakikasında Elazığsporlu oyuncunun yerde kaldığı pozisyonda maçın hakemi Metin Ateş, devam kararı verdi. Ev sahibi ekip, penaltı itirazlarında bulundu.

Kırmızı kart beklentisi

Maçın 4. dakikasında Elazığspor taraftarı, Fırat Ergün’ü son adam olarak düşüren Başken Gözgözler Akademi FK'lı futbolcuya kırmızı kart gösterilmesini bekledi.

Sarı kartlı oyuncunun faulünde oyunun durdurulmaması

Maçın ikinci yarısında Elazığsporlular, İzzet Topatar’ı ilk olarak arkadan çekip dengesini bozan, 23 numaralı futbolcuya değil de ardından aynı hareketi yapan farklı kişiye faul düdüğü çalınarak, sarı kart gösterilmesine tepki gösterdi. Eğer maçın hakemi Metin Ateş, ilk pozisyonda 23 numaralı futbolcu için oyunu durdurup kartına başvurmuş olsaydı, Başkent Gözgözler 10 kişi kalacaktı.

Ceza sahası içinde mi, dışında mı tartışması

Fırat Ergün’ün düşürüldüğü pozisyon, ceza sahası dışında olarak değerlendirildi ve Elazığspor, ceza sahası çizgisinden serbest vuruş kazandı. Ev sahibi taraf, bu pozisyonun ceza sahası içinde olduğunu ve hakemin gözü önünde gerçekleştiğini iddia etti.

"Hakem rakip takımı pozisyona soktu" iddiası

Ahmet Ormanoğlu’na arkadan tekme atıldığını iddia eden Elazığspor, hakemin bu pozisyonda düdük çalmadığını ve Başkent Gözgözler'in pozisyona girmesini sağladığını iddia etti.

İlginç ofsayt kararı

Karşılaşmanın hakemi Metin Ateş'in maçın ikinci yarısında Başkent Gözgözler defansından topu çalan Elazığsporlu oyuncu atağa giderken ofsayt kararı vermesi çok konuşuldu. Bu kararın ardından Elazığspor yaptığı paylaşımda, "Şimdi bildiğiniz tüm ofsaytları unutun! Hayatınızda hiç böyle bir ofsayt gördünüz mü? Maalesef biz bugün sahalarda görülmeyecek her şeyi gördük… Teşekkürler Metin Ateş ve ekibi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler