Bursaspor, 3. Lig’e mi düşecek? Başkan Ömer Furkan Banaz açıkladı

Orhan Gülek
05.12.2022 - 17:07 | Son Güncellenme: 05.12.2022 - 17:18

2. Lig’de üst üste üçüncü maçını kaybeden ve neredeyse kapanmanın eşiğine gelen Bursaspor'da başkan Ömer Furkan Banaz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bursaspor, 3. Lig’e mi düşecek? Başkan Ömer Furkan Banaz açıkladı

AJANSSPOR - HABER

1963’te kurulan şampiyon apoletli Bursaspor, kapanmanın eşiğinde. Yeşil beyazlı ekipte başkan Ömer Furkan Banaz, Bursaspor Dergisi’ne takımın son durumuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Mevcut tabloyu görmemiz gerekiyor"

Banaz, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, Bursaspor'umuzu armasıyla, logosuyla yaşatmaya gayret ediyoruz. Bu sürecin, bu büyük markanın arkasında durmak zorundayız. Birlikte hareket ederek bir şeyler yapabiliriz. Tüm camianın silkelenerek, hep birlikte mevcut tabloyu görmemiz gerekiyor." dedi.

"Buradayız, ısrar ediyoruz"

Yönetim olarak kulübü kapatmaya gelmediklerinin altını çizen Banaz, "Hep birlikte mevcut durumumuza çareler üretmeliyiz. Bu bölünmüşlükle maalesef bir yere varamayız. Biz yönetim olarak bu kulübü kapatmaya gelmedik, yaşatmaya geldik. Biz halen buradayız, ısrar ediyoruz." dedi.

"Bursaspor, çok genç bir kadroyla sahada bir savaş veriyor"

Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyleyen Banaz, "İçine düştüğümüz bu noktadan çıkmak için bizim yanımızda durulması, bizimle beraber saf tutulması gerekiyor. Bursaspor, çok genç bir kadroyla sahada bir savaş veriyor. Bu savaşın bir anlamı olması için biz elimizden geleni yapıyoruz ve herkesi de bu taşın altına elini koymasını bekliyoruz." dedi.

"Başka çaremiz yok”

Son olarak Banaz "Bu taşı yoldan hep birlikte kaldıracağız. Bu kulüp ve bu şehir içinde bulunduğu durumu hak etmiyor. İçinde bulunduğumuz ve bu şehrin kesinlikle hak etmediği bu durumdan çıkmak için elbirliği yapmaktan başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.

Ömer Furkan Banaz'ın istifası isteniyor

FFF 2. Lig'dde Tahsin Tam’la yolların ayrılmasının sonrasında İsmail Ertekin’in teknik direktörlüğünde maçlara çıkan Bursaspor, bu süreçte oynadığı 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik 3 de yenilgi aldı. Bursaspor’da Ömer Furkan Banaz başkanlığındaki yönetim Şanlıurfaspor maçında bir kez daha istifaya davet edildi.

Bursaspor, son 3 maçını kazanamadı

Bursaspor, son oynadığı Isparta 32, Arnavutköy ve Şanlıurfaspor maçlarını kazanamadı ve söz konusu dönemde hanesine puan yazdıramadı. Yeşil beyazlılar, 15 puala 16. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler