Elden kaçan yıldızlar bu sezon hangi takımda, ne yaptı?

18.12.2018 - 20:25 | Son Güncellenme: 18.12.2018 - 23:25

Elden kaçan yıldızlar bu sezon hangi takımda, ne yaptı?

Hakim Ziyech

Ajax'ın yıldızı Hakim Ziyech, Twente'de forma giydiği 2014-2015 sezonundan bu yana Fenerbahçe'nin radarında! Sarı-lacivertlilerin, Twente'deki müthiş performansıyla dikkatini çeken Faslı oyuncunun o dönemde transferi gerçekleşmemiş ve Ziyech, 2016-2017 sezonunda Ajax'a transfer olmuştu.

25 yaşındaki Ziyech, hem oyun kurucu mevkiinde hem de kanatlarda görev yapabiliyor. Faslı yıldız, Ajax'ta 3 sezonda 105 maça çıkıp 32 gol, 36 asiste imza attı.

Hollanda Ligi'nde 16. hafta sonunda lider PSV'nin 2 puan gerisinde yer alan Ajax'ta Ziyech, lig istatistiklerinde En çok şut çeken ve en çok isabetli şut çeken oyuncu konumunda. Ayrıca Faslı isim, gol krallığında 3. sırada yer alırken çalımla oyuncu geçme istatistiğinde de en iyi 5. dereceye sahip.

Wahbi Khazri

Beşiktaş'ın sezon öncesi transfer döneminde oyun kurucu olarak düşündüğü ilk isimlerden biri Wahbi Khazri'ydi. Ancak Tunuslu yıldız, Sunderland'den Fransız ekibi Saint Etienne'in yolunu tutunca siyah-beyazlılar Adem Ljajic'i transfer etmişti.

Khazri, 2018 Dünya Kupası'nda Tunus formasıyla 3  maçta 2 gol, 2 de asist üreterek dikkat çekmişti. İngiltere'de Sunderland performansı çok iyi olmasa da Fransa Ligue 1'de Bordeaux ve Rennes  formalarıyla başarılı işler yapan Khazri, Saint Etienne'de de takımın en büyük kozlarından biri oldu. 

Bu sezon Fransa Ligue 1'de Avrupa potası hedefinde başarıyla ilerleyen Saint Etienne'de Khazri 15 maçta 8 gol, 1 de asist üretti. Yıldız oyuncu ayrıca Fransa Ligue 1'de Kasım ayının en iyi oyuncusu seçildi.

Emiliano Sala

Belki de kaçan en büyük balık Emiliano Sala oldu! Bordeaux'dan 2015-2016 sezonu başında transfer olduğu Nantes ile Ligue 1'de ilk sezon 31 maçta 6 gol, 3 asist üreten Sala, sonrasındaki sezon ise 34 maçta 12 gol, 4 asiste imza attı. Bu performansıyla Galatasaray'ın dikkatini çeken Arjantinli forvet, bu sezon ise Fransa Ligue 1'de 15 maçta 12 gol, 2 asist üretti.

1.87 metre boyundaki santrfor Emiliano Sala için Nantes, sezon başında 10 milyon Euro civarında bir teklife oyuncuyu satabilecekken artık İngiltere Premier Lig takımlarından gelen transfer tekliflerinde kapıyı 25 milyon Euro'dan açıyor! 

Rafinha

Beşiktaş'ın yaz transfer döneminde transferine en çok yaklaştığı isimlerden biriydi Rafinha. Ancak 33 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Bayern Münih'te kalmayı tercih etti. Geniş ve kaliteli kadroya rağmen tecrübesiyle şans bulan Rafinha, bu sezon Alman ekibinde 4'ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere 14 resmi maça çıkıp 2 asist yaptı.

Pas başarı yüzdesinde en iyi 4. 

Rafinha ayrıca Bundesliga'da 15 hafta sonunda yüzde 92.3'lük oranla pas başarı yüzdesi en iyi 4. oyuncu olarak kayıtlara geçti. 

Jason Denayer

Galatasaray'ın 2015-2016 ve 2017-2018 sezonlarında Manchester City'den kiraladığı Jason Denayer, sarı-kırmızılıların teklifini reddetti ve bu sezon Lyon'un yolunu tuttu. Fransa Ligue 1 ekibinde Beşiktaş'tan transfer edilen Marcelo ile birlikte ideal stoper ikilisinden biri olan Denayer ayrıca oyun kurmadaki becerisiyle de Fransa'da büyük beğeni kazandı.

23 yaşındaki Belçikalı savunmacı bu sezon Lyon formasıyla 6'sı Şampiyonlar Ligi olmak üzere 19 resmi maça çıkıp 1 kez fileleri havalandırdı. Denayer ayrıca pas başarı yüzdesinde yakaladığı 94.5'lik oranla Fransa Ligue 1'in bu alanda en iyi derecesine sahip olan isim. 

Hatem Ben Arfa

Senelerdir hemen her transfer döneminde ligimizden en az bir takımla adı anılan Hatem Ben Arfa'yı Süper Lig'de bu sezon da izleyemedik! PSG'den ayrılmasına kesin gözüyle bakıldığı dönemde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile adı sıkça anılan 31 yaşındaki hücumcu Fransa'da kalıp Rennes'e transfer oldu.

Hem oyun kurucu olarak hem de forvet hattının kanatlarında görev yapabilen Fransız yıldız, Rennes'de bu sezon 15 resmi maçta 5 gol, 1 asist üretti. 

Oyuncu geçme istatistiğinde en iyi 4. isim

Skora katkısının yanı sıra göze hoş gelen estetik futboluyla da taraftarların beğenisini kazanan Ben Arfa, oyuncu geçme istatistiklerinde Fransa ligue 1'de en iyi 4. dereceye sahip.

Alexander Mitrovic

Son yıllarda hemen her transfer döneminde adı Beşiktaş, Fenerbahçe veya Galatasaray ile anılan forvet Alexander Mitrovic de sezon başında transferi gerçekleşmeyen isimlerden biriydi. Süper Lig'de 3 büyükler de forvet transferi için girişimlerde bulunurken Sırp golcünün ismi 3 takım için de geçmişti.

1.89 metre boyunda, 24 yaşında olan Fulham'ın forveti bu sezon takımıyla İngiltere Premier Lig'de 17 maçta 7 gol, 1 asist üretirken Sırbistan Milli Takımı'nda da UEFA Uluslar Ligi'nde 6 maçta 6 gol kaydetti. 

Yıldız oyuncu, İngiltere Premier Lig'de maç başı 2.65 ortalamayla Agüero ve Raul Jimenez'in ardından en çok şut çeken 3. isim konumunda. 

Bas Dost

Son transfer dönemlerinde ''Forvet ihtiyacı'' denilince akla ilk gelen isimlerden biri de Sporting Lizbon'dan Bas Dost. Wolfsburg'dan kadroya katıldığı ilk sezon olan 2016-2017'de Portekiz Ligi'nde 31 maçta 34 gol, 4 asistlik müthiş bir performans sergileyen Hollandalı golcü, geçen sezonu 49 resmi maçta 34 gol, 4 asistle tamamlamıştı.

Bu başarılı performansların ardından Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin radarına takılan 29 yaşındaki santrfor, yüksek maliyeti nedeniyle Türkiye'ye yolu düşmeyen oyunculardan oldu.

Bu sezon 12 maçta 12 gol

1.92 metre boyundaki Bas Dost, bu sezon Sporting Lizbon ile 12 resmi maçta 12 gol kaydetti.

Yerry Mina

Barcelona'da yeterince şans bulamayan Yerry Mina, sezon başında Everton ile anlaşmıştı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da savunmaya takviye için düşündüğü isimlerden olan Kolombiyalı oyuncu, 2018 Dünya Kupası'ndaki performansıyla dikkat çekmişti.

Premier Lig'de bu sezon 7 maçta oynadı

24 yaşında olan 1.93 metre boyundaki Mina, bu sezon İngiltere Premier Lig ekibi Everton'da 7 lig maçında görev aldı.

Paco Alcacer

Barcelona'dan ayrılması beklenen isimlerden biri olan Paco Alcacer'e Fenerbahçe'nin yaz transfer döneminde yoğun ilgisi vardı. Ancak İspanyol forvet, Almanya ekibi Dortmund'a transfer oldu.

25 yaşındaki Alcacer, bu sezon Bundesliga'da Dortmund formasıyla 10 maçta 11 gol kaydetti ve gol krallığı yarışında ilk sırada yer alıyor.

Gervinho

Galatasaray'ın transferi için uğraştığı ve belki de bitirmeye çok yaklaştığı bir isimdi Gervinho. Fildişili yıldız ile anlaşılamayınca İtalya Serie A ekibi Parma devreye girdi ve 31 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna kattı.

Tecrübeli hücumcu bu sezon Parma formasıyla 10 maçta 5 gol kaydetti. Attığı kritik gollerle takımına önemli puanlar kazandıran Gervinho, sakatlığı sebebiyle bazı maçları kaçırdı.

Ahmed Musa

Ahmed Musa da Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadrosuna katamadığı hücum oyuncularından biriydi. Leicester ve CSKA Moskova formalarını giyen Nijeryalı oyuncu bu sezon başında ise Suudi Arabistan Ligi takımlarından Al Nassr'a transfer olmuştu.

Ahmed Musa 26 yaşında

26 yaşındaki hücum oyuncusu Al Nassr'da 12 resmi maçta 4 gol, 2 asist üretti.

Mario Mandzukic

Beşiktaş'ın Mario Gomez'den sonraki 'Süper Mario'su Mario Mandzukic olabilirdi ama bu transfer gerçekleşmedi. Sezon öncesi transfer etmek istediği forvet adaylarından ilk tercihi olduğu iddia edilen Hırvat forvet, Juventus'ta kalmayı tercih etti. 

Yüksek maliyetler sebebiyle transferi gerçekleşmeyen Hırvat yıldız, Juventus ile bu sezon toplam 18 resmi maça çıkıp 8 gol, 2 asist üretti.

Jack Wilshere

Fenerbahçe'nin orta saha için transfer etmek istediği isimlerden olan Jack Wilshere, Arsenal'den ayrıldı ancak İngiltere Premier Lig'de kalarak West Ham'da forma giymeye başladı.

26 yaşındaki orta saha oyuncusu West Ham'da bu sezon sakatlığı sebebiyle 5 maçta görev alıp 1 asist yaptı. Yıldız isim için ara transferde Juventus'un transfer girişiminde bulunacağı iddiası var.

Senin için hazırladığımız haberler