Eljif Elmas değerine değer kattı! 70 Milyon...

Akın Ungan
22.12.2021 - 11:58 | Son Güncellenme: 22.12.2021 - 12:37

Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Eljif Elmas'ın bonservis bedeli, 70 Milyon Euro olarak belirlendi. Peki Fenerbahçe kaç paraya göndermişti?

Eljif Elmas değerine değer kattı! 70 Milyon...

İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'de forma giyen Eljif Elmas, İtalyan basınının manşetlerini süslemeye devam ediyor. Son olarak Napoli'nin deplasmanda Milan'ı 1-0 devirdiği maçta kafa golüyle takımına galibiyeti getiren Elmas, değerine değer kattı.

Son dönemde oynadığı futbol ve yakaladığı çıkış ile dikkatleri üzerine çeken genç yıldız, Napoli'nin dokunulamazları arasına girdi.

İtalyan basını, Eljif Elmas'ın değerini 70 Milyon Euro olarak belirledi.  La Repubblica gazetesi, "İnsigne'nin yerini aldı ve maça imzasını attı. Şu anki değeri 70 milyon euro" dedi.

Fenerbahçe kaç paraya göndermişti?

28 Temmuz 2017'de Makedonya'nın Rabotnicki Skopje kulübünden 180 Bin Euro'ya transfer olan Eljif Elmas, Fenerbahçe'de 2018/19 yılında 40 maça çıktı. Eljif Elmas, bu maçlarda 4 gol kaydetti. 2019/20 sezonunun başında, İtalyan devi Napoli'ye 16.1 Milyon Euro bedel karşılığında gönderilen genç yıldız, Napoli'de 3 sezon boyunca çıktığı 104 maçta, 10 gol, 5 asist katkısı yaptı. Oynadığı futbol ile göz dolduran Elmas'ın şu anki piyasa değeri 17 Milyon Euro.

Sarı-Lacivertliler Eljif Elmas transferinden kasasına koyduğu bonservis bedelinin yanı sıra, oyuncunun İtalyan kulüpte çıktığı 50. maçından da 1,5 Milyon Euro daha gelir elde ederek, toplamda 17.6 Milyon Euro kazandı.

Carlo Ancelotti onu istiyor

Şu anda dünyanın en büyük kulüplerinden Real Madrid'i çalıştıran Carlo Ancelotti, Napoli'den eski öğrencisi Eljif Elmas'ı istiyor. İspanyol basınında yer alan haberlere göre Ancelotti, Real Madrid'in orta sahasının yaş ortalamasından şikayetçi. Oyunun iki yönünü de oynayabilen bir orta saha isteyen tecrübeli teknik adam, Eljif Elmas'ı istediğini, Madrid yönetimine iletti.

Genç yıldızın maçlarını izleyen Real Madrid, oyuncunun transfer edilmesi kararını verdi.

Fenerbahçe bu satıştan da kazanacak

Eljif Elması Napoli'ye gönderen Fenerbahçe, bir sonraki satıştan da kasasına para koyacak. Genç yıldızın transferinden toplamda 17.6 Milyon Euro kazanan Sarı-Lacivertli kulüp, oyuncunun bir başka kulübe satış rakamına göre en fazla 1.5 Milyon Eruo daha kazanabilecek.

Eljif Elmas'ın satışını KAP'a bildiren Fenerbahçe, açıklamada, "SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde, SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak, Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler