Eljif Elmas Napoli'de neden başarısız?

25.02.2021 - 15:21 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 15:28

Serie A'da Napoli formasıyla beklenen performansı sergileyemeyen Eljif Elmas için Kuzey Makedonya Milli Takımı antrenöründen flaş açıklamalar geldi. Igor Angelovski, “Elmas’ın yanlış yerde oynatıldığını” savundu. İşte ayrıntılar…

Eljif Elmas Napoli'de neden başarısız?
Detaylar geliyor...

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Fenerbahçe’den rekor bonservis bedeliyle İtalya’nın Serie A kulüplerinden Napoli’ye transfer olan Eljif Elmas, burada umduğunu bulamadı. Bu sezon Napoli için 29 maça çıkıp sadece 3 gol atan oyuncu, taraftarın gözünden iyice düştü. Kuzey Makedonya Milli Takımı antrenörü Igor Angelovski ise, “Eljif’in yanlış yerde oynatılmasından ötürü başarılı olamadığını” kaydetti. 

“Eljif Elmas forvet bile oynar”

İtalyan Calcio Napoli 24’e demeç veren Angelovski, Eljif’in doğru kullanıldığı takdirde forvet oyuncusu bile olabileceğini ileri sürdü.“ Makedonya’nın hocası, “Eljif’i nerede oynatacaksınız?” sorusu için “Ben onu forvetin hemen arkasında oynatmayı düşünüyorum. Ofansif orta saha olarak oynadığında skora katkı sağlayabilecek potansiyelde bir oyuncu haline geliyor. Şu an Napoli’de merkez orta saha olarak oynaması, oyuncuya kötü bir şekilde geri dönüyor” yorumunda bulundu.

“Daha fazla şans bulması lazım”

Eljif’i Avrupa elemelerinde forvet olarak kullandığını da itiraf eden teknik adam, genç oyuncusunun başarılı olması için daha fazla maça çıkması gerektiğinin altını çizdi. Angelovski, “Bana göre, Elmas’ın Serie A’ya ısınması için çok fazla maça çıkması şart. Şu an oynadığı yerde ciddi bir rekabetin olduğunu biliyorum. Ancak, ne kadar çok maça çıkarsa o kadar gelişecektir” ifadelerini kullandı.

Bu sezon Napoli'de 3 golü var

Fenerbahçe’nin eski oyuncusu bu sezon Napoli ile toplam 30 maça çıktı, 2’si Serie A’da olmak üzere 3 gole imza attı.  

Senin için hazırladığımız haberler