Elmas: "İradenin yüzde 25'i seçime yansımayacak"

21.11.2020 - 15:19 | Son Güncellenme: 21.11.2020 - 15:24

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, divan kurulunda önemli açıklamalar yaptı. Seçimin yapılıp yapılmayağı henüz kesinlik kazanmadı. Bununla alakalı konuşan Elmas, seçimin tarihinin bir önemi olmadığını ve aday olacağını söyledi. Öte yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üzeri üyelerin kongreye katılamayacağını hatırlattı.

Elmas: "İradenin yüzde 25'i seçime yansımayacak"

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, seçimle ilgili divan kurulunda açıklamalarda bulundu. 

Bugüne kadar divanda nadir olarak söz aldığını ama bugün konuşması gerektiği inancında olduğunu söylerek sözlerine başlayan Burak Elmas "Tarihi ne olursa olsun başkan adayıyım” dedi.

"Anneannemi 3 gün önce kaybettim"

Seçim açıklamasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hala bir sonuca bağlanmadığının altını çizen Elmas, “Normal şartlar 2 bilemediniz 3 günde çıkan bir izin ağırlaşan pandemi koşullarında elbette kolay çıkmayacak. Devletin ağırlaşan koşullar sebebiyle ek tedbirler aldığı, hafta sonu kısmi sokağa çıkma yasağı getirdiği bir ortamda seçim konuşmaktan ciddi olarak rahatsızlık ve endişe duymaktayım. 1800 civarında 65 yaş üstü, 200 civarı 20 yaş altı Galatasaray Spor Kulübü üyemiz var. (GALATASARAY'DA SEÇİM BAHARA MI KALDI?)

26 Aralık günü bir seçim olması durumunda bu üyelerimizin tüzüğümüzün kendilerine tanımış olduğu haklarını kullanmak, bu ulvi görevlerini yerine getirmek için evlerinden çıkıp oy kullanıp tekrar evlerine dönmek için sadece 3 saatleri var. Kaldı ki daima akıl ve bilim yolunda ilerleyen bizler pandeminin yayılma hızının ilk döneme göre 8 kat artığını akademik yayınlardan takip ediyoruz. İçimizde birbirinden değerli Galatasaraylı hekim üyelerimiz var. Kendileriyle hemen her gün konuşuyoruz ve durum hakkında bilgi alıyoruz. Ülkemizde covide yakalanan insan sayısı günlük 50 bin ve üstü olarak ifade ediliyor. Can kayıpları artıyor. Koşullar iyice ağırlaşıyor. 3 gün önce maalesef 91 yaşındaki anneannemi bu virüs sebebiyle kaybetti. Kendisini koruma altında tutmamıza rağmen virüs bir şekilde bulaştı ve kurtaramadık” dedi.

"Hırs sağlıktan önemli değil"

65 yaş üstü üyelerin bu ortamda seçime çağrılmasının vicdanına sığmadığını ifade eden Galatasaray Başkan Adayı, “Geçen hafta 102 yaşına giren Allah sağlık selamet versin hiçbir seçimi kaçırmayan kulübümüzün duayeni Ali Fuat Diriker ağabeyimi ve arkadaşlarını böyle büyük bir riskle karşı karşıya bırakacak olmak benim vicdanıma sığmıyor. Basit bir hesapla oy kullanma şartlarını elde etmiş üyelerimizin yüzde 25'inin iradesi bu seçime yansımayacak. (MUSTAFA CENGİZ İYİ NİYETLİ DEĞİL, BOMBA KUCAĞIMIZDA)

Kaldı ki yaş ne olursa olsun oy hakkına sahip çıkmak isteyen her bir üyemiz ve aileleri seçim öncesi günü öncesi sonrası bu riskle karşı karşıya. Hiçbir ikbal ve hırs insan canından hele ki bir Galatasaraylının sağlığından değerli değildir. Olamaz, olmamalıdır” diye konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler