Elmas, TFF ile köprüleri attı: Ezilirsiniz!

20.08.2021 - 12:38 | Son Güncellenme: 20.08.2021 - 16:54

Son dakika haberleri... Galatasaray Başkanı Burak Elmas, kulübün televizyon kanalında başkanlığının ilk 2 ayını ve gündeme dair konuları değerlendirdi. İşte detaylar...

Elmas, TFF ile köprüleri attı: Ezilirsiniz!

AJANSSPOR - HABER

 

19 Haziran 2021'de Mustafa Cengiz'in yerine başkanlık görevine seçilen Burak Elmas, görevdeki ilk 2 ayını ve takımın gündem maddelerini yorumladı. Kulübün televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Başkan Elmas, takımın futbolcularından Marcao Teixeira ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki kavgaya da değindi. İşte, Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın açıklamalarından satır başlıkları...

Burak Elmas: "Sonuna kadar mücadele edecek..."

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, konuşmasının girişinde Ahu Özyurt'u yeni görevinden (Kurumsal İletişim Direktörü) ötürü tebrik etti. Devamında şu ifadeleri kullandı:

 

"Oğulcan Çağlayan’ın Galatasaray’a transferi, kulüpler arasındaki hukuki durum… Aslında bu olay bundan ibaret değil. Galatasaray’a diz çöktürmeye çalışan bir olaylar zinciri. Bugün, bu yaşadığımız olayları Galatasaray kamuoyu ile paylaşmayı çok önemsiyoruz. Çünkü ortada Galatasaray’a karşı başlatılmış bir mücadele var. Galatasaray Spor Kulübü buna boyun eğmeyecek. Sonuna kadar mücadele edecek."

Epözdemir: "Bu tam bir hukuk garabeti mahiyetinde karardı..."

Burak Elmas'ın konuyu anlatması için Rezan Epözdemir'e başvurmasından sonra Epözdemir, Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasındaki Oğulcan Çağlayan sürecine ilişkin: "Dünkü gelişmeleri Sayın Başkan da ifade etti. Verilen cezanın birebir olduğu kanaatindeyiz. Önceki yönetim döneminde bir transfer süreci yaşanmıştı. Düğme baştan yanlış iliklenmiş. Sözleşmenin feshi nedeniyle kulübü UÇK’ya başvurmuştu. UÇK en başta 6 maçlık men ve 1.2 milyon Euro’luk tazminata hükmetmişti. Sadece oyuncu aleyhine ceza olmaz. Bu tam bir hukuk garabeti mahiyetinde karardı" dedi.

"Onlar reddetti..."

Tahkim Kurulu'nun transfer yasağı kararını kaldırdığını belirten Epözdemir: "Transfer yasağının kaldırılmasına yönelik TFF’ye başvurduk. Onlar reddetti. Ardından Tahkim Kurulu’na başvurduk. “Bize transfer yasağı koyamazsınız, henüz dava devam ediyor, burada kötü bir tavır sergiliyorsunuz” dedik. Tahkim Kurulu, 40 gün önce transfer yasağını kaldırdı" diye konuştu.

"Oyuncumuzu Avrupa listesine yazamadık..."

Devam eden süreçte Tahkim Kurulu'nun ret kararına değinen Galatasaray Başkan Yardımcısı: "Oyuncumuzu Avrupa listesine yazamadık. Bu sırada bir genel kurul da yaşandı. Sayın Başkanımız liderliğinde biz orada bir devrimin yaşanmasına neden olduk. Sonrasında TFF ilginç bir şekilde bizim talebimizi ilginç bir şekilde reddetti. Biz de Tahkim’e başvurduk. Aynı hukuki durum, aynı madde… Fakat birden bire Tahkim Kurulu’nun sitesinde oy çokluğu ile talebimiz reddedildi" ifadelerini kullandı.

Elmas: "Tahir Kıran'a yoğun baskı geldi..."

Galatasaray'la Çaykur Rizespor arasındaki dosyayı Rize'nin yeni başkanı Tahir Kıran üzerinden yorumlayan Başkan Elmas: "Çaykur Rizespor'la Oğulcan Çağlayan konusunda görüşmelerimizde büyük bir aşama kaydettik. Tahir Kıran'a bu süreçteki özverisi için teşekkür ederim. Bu süreçte Rizespor'dan da Tahir Kıran'a yoğun baskı geldi. Rizespor'dan bize gelen protokolde perşembe günü saat 17.00'ye kadar imzalanması arzusu dile getirildi. Cumaya da kalabilirdi. Perşembe, Marcao'nun cezası açıklanacaktı ve bu da dikkatimizi çekti. Sözleşmede Tahkim Kurulu aleyhine bulunduğumuz suç duyurularından vazgeçmemiz istendi. Biz bu suç duyurusundan asla vazgeçmeyeceğimizi bildirdik. Dün itibariyle Rizespor’la sulh yoluyla anlaşma yolumuz kapanmıştır" diye konuştu.

"Galatasaray, Marcao'ya verilecek ceza ile tehdit edilmek istendi..."

Galatasaray bir bedel ödeyecekse öder ama sonunda kazanır. Galatasaray, Marcao'ya verilecek ceza ile tehdit edilmek istendi. Şu andan itibaren Oğulcan Çağlayan konusunda Rizespor ile sulh yoluyla anlaşma imkanı kalmamıştır. Marcao'nun 8 maçlık cezası için itirazda bulunmayacağız.

İlgini Çekebilir
İnanılmaz olay: Marcao, Kerem'i sahada dövdü
Habere Git

Epözdemir: "İstifa etmelidir..."

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Marcao için herhangi bir girişimlerinin olmayacağını belirtip: "Biz Marcao ile ilgili başvurmayacağız. Taraf olan Marcao olduğu için o başvuracak. Bizim için bunda bir beis yok. Tahkim Kurulu ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu derhal istifa etmelidir" dedi.

 

Marcao Teixeira, Süper Lig'de açılış haftasının kapanış maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu ile kavgaya tutuşmuş, maçın hakemi Erkan Özdamar pozisyonu VAR'da izledikten sonra Marcao'ya direkt kırmızı kart göstermişti.

İlgini Çekebilir
Oğulcan Çağlayan mevzusu, UÇK, Halkbank’a olan kredi borcu ve Nihat Özdemir...
Habere Git

Elmas: "Tavrımız bu olacak..."

Epözdemir'in Marcao açıklamasından sonra Başkan Burak Elmas, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 

"TFF ve kurullara son bir uyarım olacak. Galatasaray bedel neyse öder fakat bu bedel altında ezilirsiniz. TFF ile bundan sonra yazışmalar dışında görüşmemiz olmayacak. Yönetici arkadaşlarımız ve ben, bundan sonra bire bir konuşmamız olmayacak. Gerekli aksiyonu görene kadar tavrımız bu olacak."

Senin için hazırladığımız haberler