Galatasaray'da Burak Elmas'tan Seçim Ofisi ve Işıtan Gün Açıklaması

Akın Ungan
05.06.2022 - 19:48 | Son Güncellenme: 06.06.2022 - 00:36

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, seçim ofislerinin perde arkası ve iktidar mücadelesi verenler hakkında konuştu. Elmas, Işıtan Gün hakkında açıklama yaptı.

Galatasaray'da Burak Elmas'tan Seçim Ofisi ve Işıtan Gün Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi idari açıdan ibra edilmemiş ve camia seçime gitmişti. Başkanlık seçimi için Eşref Hamamcıoğlu ile Dursun Özbek adaylığını açıkladı. Galatasaray Başkanı Burak Elmas, seçim ofisinin perde arkası, iktidar mücadelesi verenler ve Işıtan Gün hakkında Vole YouTube kanalının Baş Başa programında açıklamalarda bulundu.

"Türk futbolu maddi ve manevi olarak kaos içinde"

Galatasaray ve Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu değerlendiren Burak Elmas, "Galatasaray'ın geleceğini kurtarmak için cesur kararlar alınması gerektiğini defalarca söyledik ve bu kararları almak için elimizden geleni yaptık. Beklemediğimiz durumlarla karşılaştık. Türk futbolu maddi ve manevi olarak kaos içinde." dedi.

"Galatasaray artık sezonluk bakamaz"

Sözlerine devam eden Elmas, şunları söyledi: "Pandemi döneminden çıktıktan sonra yeniden yapılanma ihtiyacı vardı. Futbolda en doğru kararı almak için bazı kararlar verdik. Bende tribünde yetiştim, tribüne yine geri döneceğim. Bu sene yaşadığımız kötü sezonu kabul etmemiz normal değil. Çok ciddi sıkıntılar ve şansızlıklar yaşadık. Galatasaray artık sezonluk bakamaz, uzun vadeli yönetilmesi gerekir."

"Bize terbiyesizlik yapıldı"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Bize haksızlık yapıldı desem ne değişir? Ama bize terbiyesizlik yapıldı. Hem de Galatasaraylılar tarafından. Onları Galatasaraylı olarak görmüyorum." ifadelerini kullandı.

"Özel belge sızdırarak ve güvenliklere para vererek iktidar mücadelesine girenler var"

Elmas, Galatasaray seçim ofislerinde dönen bazı olaylar hakkında önemli açıkalamalar yaptı. Elmas, "Galatasaray mücadelesi veriyorum ben. Diğerleri iktidar mücadelesi veriyor. Troll hesaplar üzerinden gazetecilere özel belge sızdırarak ve güvenliklere para vererek iktidar mücadelesine giren Galatasaraylılar var. Bunların bir kısmı da hala seçim ofislerinde geziniyor." dedi.

"Zamanı gelince iktidar mücadelesi verenleri açıklayacağım"

Sözlerine devam eden Elmas, "Zamanı gelince bu iktidar mücadelesi verenler, kimin hangi başkanı seçtirmek için çalıştığını, ibrasızlık olsun biz kazanalım diyenleri açıklayacağım. Her dönem var bu arkadaşlar. Devam edecekler ama bir yerden sonra Galatasaray için mücadele edenlerin hamle yapması gerekiyor. Bir iki isim var her yerde bunları dile getiriyorum. Galatasaray'ın geleceğini yakmak isteyenler var. Galatasaray hafta sonu eğlencesi değildir. 'Bu başkanı nasıl devirdik, şunu nasıl yaptık' diyerek eğleniyorlar." şeklinde konuştu.

"Akşam kafayı çekiyorlar ve yayın yapıyorlar"

Elmas, "Kızgın olduğum insanlar var. Bir, üyeler yayın yapıp her akşam algı yaratıyorlar. Akşam kafayı çekiyorlar ve yayın yapıyorlar. Bu tür insanların Galatasaray'dan yok edilmesi gerekiyor. Bunu organize edenler Galatasaray'a zarar veriyor. Benim Galatasaray'ım bu değil. Benim içinde yetiştiğim Galatasaray'da kaç kişi var bilmiyorum. Şimdi genel kurula bakıyoruz nezaketinden eleştirilen başkan var." diyerek serzerişte bulundu.

"10 sene önceki tweetler Galatasaray'ın en mühim konusu mu oldu?"

Işıtan Gün meselesine değinen başkan, "Işıtan Gün neden eleştirildi? Sebepleri nedir? Sadece sosyal medya paylaşımları mı eleştirildi, bu kadar mı? 10 sene önce attığı tweetler Galatasaray'ın en mühim konusu mu oldu? Konu sadece Işıtan Gün değil, benim çoğu yöneticilerime saldırı oldu." ifadelerini kullandı.

"Ahlaksızlık yapan adamlar bana ahlak dersi vermesinler"

Açıklamasına devam eden Elmas şöyle konuştu: "Yöneticileri beğenmeyebilirsiniz. Bugün terbiyesizlik, ahlaksızlık yapan adamlar bana ahlak dersi vermesinler. Sebep orada Işıtan Gün değildir. Tabii tasvip etmiyorum ama bu Işıtan Gün'e gelene kadar birçok arkadaşıma yaptılar ve seçime zorlamak istediler. Algı yapıcı arkadaşlar bu olayları izleyen arkadaşları da inandırdılar."

"10 sene önce bir geyik yapmış"

Işıtan Gün'ün tasvip etmediğini fakat o karakterde biri olmadığını savunan Elmas, "Ben Işıtan Gün ile aynı masada oturuyorum o zihniyette bir insan değil. O zihniyette arkadaşın bizim ve kadın arkadaşlarımızla oturma ihtimali yok. Hata yapmış. 10 sene önce bir geyik yapmış." şeklinde konuştu.

"Galatasaray'ı çiftlik gibi gören kişilerin ilk saldırdırdığı Işıtan Gün oldu"

Elmas, "Ben şunu gördüm, paylaşımları araştırıp 'Bu temizmiş' dediler. Işıtan Gün'ün üzerinden bir iç hesaplaşma oldu. 3 paylaşımın ortaya çıkma sebebi de iç hesaplaşma. Galatasaray'a bir düzenden beslenen bir ekibin hesaplaşması oldu. Bunlar aynı menajerle çalışmış insanlar. Menajerlere %10 kısmının üstünde oranlar verilmiş. Galatasaray'ı çiftlik gibi gören kişilerin ilk saldırdırdığı da Işıtan Gün oldu. O paylaşımları destekliyorum anlamına gelmesin." dedi.

"Güvenilecek ve güvenilmeyecek insanlar listesi verebilirim"

Seçimle ilgili konuşan Burak Elmas, "Seçim döneminde kendime yakın gördüğüm bir insanın asla yakın olmadığını gördüm. Yeni yönetime güvenilecek ve güvenilmeyecek insanlar listesi verebilirim. Galatasaray'ı çiflik benimsemiş insanların listesini verebilirim. İlk yapacağım iyilik bu olur. Bu seçim yarışında çok düzgün arkadaşlarımız da var. Genel Kurulu ben açacağım ve oy kullanacağım. Daha doğru bulduğum adayı şimdi söyleyemem şık olmaz." açıklamasını yaptı.

"Gelecek sezon için ümitliyim"

Taylan ve Kerem'in sözleşme uzatmalarından mutlu olduğunu dile getiren Elmas, "Beni en çok mutlu eden Taylan ile Kerem'in sözleşmesini uzatması mutlu etti. Kerem bu sene ciddi bir gelişim yaptı. Gelecek sezon bu takımda ciddi bir zıplama yapacak oyuncular var. Nelsson uyum sağladı. Omar'ın geri dönmesine çok sevindim. Takım halinde mücadele etmek lazım. Bu sene ne kadar kötü geçmiş olsa da ben gelecek sezon için ümitliyim. Beklentimin altında kalan transfer olmadı. Gelişim hızı ve adaptasyon olarak memnun olmadıklarım oldu." ifadelerini kullandı.

"Arda Turan ile aramızda bir problem olmadı"

Arda Turan hakkında açıklama yapan Galatasaray Başkanı, "Profesyonel ilişkilerde anlaşamama ve aynı fikirde olmamak doğaldır. Bu husumetiniz olduğu anlamına gelmez.  Arda Turan iyi bir Galatasaraylı ve takım kaptanı olarak bu sezonu bitirdi. Benim de Galatasaraylı olarak sevdiğim bir kardeşim. Arda Turan ile aramızda bir problem olmadı." dedi.

"Campos ciddi işler yapacaktı"

Galatasaray'da danışmanlık görevi üstlenen Luis Campos'un ayrılışı hakkında konuşan Burak Elmas, "Luis Campos'un çok ciddi şekilde oyuncu satışı ve transfer çalışmaları vardı. Kalsaydı eğer ciddi işler yapacaktı." ifadelerini kullandı.

"Torrent ile devam ederdim"

Domenec Torrent ile devam etmek istediğini açıklayan Elmas, şunları söyledi: "Ben başkan kalsaydım eğer Torrent ile devam ederdim. 6 aylık proje değildi bizimki. Ülkemizde maalesef yapılıyor bunlar. Lucescu'ya da zamanda bunu yaptılar. İlk geldiği zaman neler söylediler. Bu kadar genç takımda özgüven çok önemli. Kırılganlık oluşunca düzeltmek zor oluyor."

İlgini Çekebilir
"Terim'e kızgınım... Daha önce gönderirdim"
Habere Git

"Tartışıldığı ortamda ne kadar risk alabilirdi ki?"

Burak Elmas, "Torrent'in altyapı oyuncularına şans vermemesini eleştirmiyorum. Kolay bir dönemde gelemedi. İşler iyi gitmedi. Sonra biraz toparladı ama hergün işinin tartışıldığı, teknik direktörlüğünün tartışıldığı bir ortamda ne kadar risk alabilirdi ki?" ifadelerini kullandı.

"Torrent kararımdan pişman değilim"

Elmas, "Torrent kararımdan pişman değilim. Teknik direktör seçiminin garantisi olamaz. Takıma, ülkeye uyum sağlayamaz. Rakip takımlarımıza da bakın her sene teknik direktör değiştirenler var. Galatasaray bu konulara nispet daha istikrarlı kulüp. Ben hala Torrent'in iyi bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Torrent ile başta yardımcı teknik direktör olarak görüştüm. Sonra orada hızlı gelişmeler oldu ve normal teknik direktör oldu. İlk yardımcı teknik direktör olarak görüştüğümüzde gelecek mi bilmiyorduk." dedi.

"En fazla zarar gören kulüp Galatasaray ve Fenerbahçe'dir"

Türk futbolunda gelinen noktayı açıklayan Elmas şöyle konuştu: "Türk futbolunda ve sporunda ciddi bir dip noktadayız. Bu dip noktada en fazla zarar gören iki büyük kulüp Galatasaray ve Fenerbahçe'dir. Pastanın büyük payı ve en çok borcu olan takım bu iki takımdır. Rekabet içindeyiz. Birbirimizle kıyasıya mücadele edeceğiz ve hep kazanmak isteyip rakibimizin kazanmamasını isteriz. Bu durum birbirimizle insan ilişkisini düzgün seviyesine engel olmamalı."

"Fenerbahçe ile birlikte hareket ettik"

Yayın ihalesi ve hakem operasyonunda Fenerbahçe'yle birlikte hareket ettiklerini kaydeden Elmas, "Ali Başkan ile bizim mutabık olduğumuz zararları aynı anda masaya koyduğumuz oldu. Naklen yayın konusu büyük problem. Vergi konusu var bu da büyük problem. Bu iki sorun aslında en fazla bizi etkiliyor. Naklen yayın ihalesi ve hakemlerin zamansız olarak dışarıda bırakılmasında Fenerbahçe ile birlikte hareket ettik." ifadelerini kullandı.

"Zaman zaman masaları boş bırakmışız"

Sözlerine devam eden Elmas, "Başakşehir, Sivas ve tüm kulüplerle konuşuyoruz. Büyük sorunlar var ve Galatasaray ile Fenerbahçe'nin aktif olması lazım. İkimizin farklı yerlere koşmasına gerek yok.  Ali Koç'un Trabzonspor eleştirilerine kulüp olarak katılmıyoruım. Bu kulüp meselesi değil. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Türk futbolundaki ağırlığını azaltmaya çalışanlar var. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kavgasından beslenenler var. Bizlerin de suçları oldu. Zaman zaman masaları boş bırakmışız." şeklinde konuştu.

"Anlatacaklarımız olacak"

Burak Elmas, "Genel Kurul Üyesi olduktan sonra bazı arkadaşlar hak ettikleri muameleyi görecekler. Ortada boş durmayacaklar. Camia içinde de anlatacaklarımız olacak. Galatasaray mücadelemiz bitmedi. Önümüzdeki 10-15 sene Galatasaray mücadelesi verenler ile iktidar mücadelesi verenlerin mücadelesi olacak." ifadelerini kullandı.

"Taraftar kişileri değil, takımı desteklemeli"

Elmas, "Taraftar her zaman takımı desteklemeli. Kişileri desteklememeli. Futbolcu, teknik direktör ve başkana olan sevgilerini de Galatasaray'ın üstüne çıkarmamalıdır. Bende taraftarım. Galatasaray'ın başarısız olan sezonunda sahada kim olursa olsun desteğim Galatasaray oldu. Yeni gelecek olan yönetim de destek olmalarını umarım." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler