Fenerbahçeli eski yıldız Elvir Baliç'ten flaş sözler: "Bu kadro ancak kümede kalabilir"

28.11.2018 - 14:04 | Son Güncellenme: 28.11.2018 - 17:04

Fenerbahçeli eski yıldız Elvir Baliç'ten flaş sözler: "Bu kadro ancak kümede kalabilir"

Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Real Madrid gibi önemli kulüplerde forma giyen Elvir Baliç, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Elvir Baliç, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

'Kariyerime teknik direktör olarak devam etmek istiyorum'

Safet Susic'le Alanyaspor ve Akhisarspor'da görev alan Elvir Baliç sözlerine Akhisar'daki ayrılık sürecini anlatarak başladı. Baliç, "2 ay önce Akhisarspor'dan ayrıldık. Maalesef ayrılmak zorunda kaldık. Safet Hoca'nın ekibinde belli bir tecrübe yakaladım, ben de bundan sonra kariyerime teknik direktör olarak devam etmek istiyorum" dedi.

'Kaliteli olmayan oyuncular büyük takımlarda oynayabiliyor'

Türk futbolu hakkında da konuşan Elvir Baliç, "Son senelerde Türk futbolunda bir düşüş yaşanıyor. Her geçen sezon düşüş daha da artıyor. Bu düşüşü Türk takımlarının Avrupa'daki maçları da gösteriyor. Bu durum üzücü. Umrarım en kısa zamanda bu durum düzelir. Bu durumun birçok sebebi var. Yapılan yanlış transferler, çok para harcanıyor fakat gelen futbolcular fayda sağlamıyor. Kulüplerimiz doğru transferler yapmadığı için de maddi sıkıntı yaşanıyor. Kaliteli olmayan oyuncular büyük takımlarda oynayabiliyor. Büyük takımlar bence bu sebeplerden dolayı büyük düşüş yaşadı" ifadelerini kullandı.

'Visca, önümüzdeki sezon Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'de olmalı'

Edin Visca ve Seleznyov'dan da bahseden Baliç, "Edin Visca'yı Bosna'dan tanıyorum. Visca'nın en büyük artısı Türkiye'ye gelmesi oldu. Visca çok kaliteli bir oyuncu. Her geçen gün kalitesini artırıyor. Visca, önümüzdeki sezon Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'de olmalı. Visca şu anda Süper Lig'in en iyi futbolcusu. Bu düşüncemde Visca'nın istikrarı çok önemli. 

'Seleznyov, Galatasaray ve Başakşehir için doğru tercih olur'

Seleznyov çok profesyonel oyuncu. Seleznyov Galatasaray ve Başakşehir için de doğru tercih olur. Seleznyov'a yaklaşımınız çok önemli. Ona karşı iyi davranırlarsa onun kalbini kazanabilirsiniz" diye konuştu. 

'Cengiz, R. Madrid ya da Barcelona'ya erken giderse çok çabuk harcanır'

Real Madrid, Galatasaray ve Fenerbahçe döneminden de bahseden Elvir Baliç, Edin Dzeko'dan da övgü dolu sözlerle bahsetti. Baliç'in sözlerinden önemli satır başları şu şekilde:

"Edin Dzeko ile uzun zamandır görüşmedim. Onu yakından tanıyorum. Bosna'nın son yıllarda gelmiş-geçmiş en iyi futbolcularından birisi. Cengiz Ünder'le aynı takımda. Cengiz çok yetenekli bir oyuncu. Kendisini Karabükspor'da çalışırken takımıma almak istemiştim fakat olmadı. Cengiz her geçen üzerine koyuyor. Cengiz, Roma'da biraz daha kalmalı. Real Madrid'de Barcelona'da çok büyük baskı var. Cengiz Ündür Real Madrid ya da Barcelona'ya erken giderse çok çabuk harcanır. Cengiz, Roma'da  birkaç sezon daha oynamalı"

'Bursaspor benim için özel'

"Bursaspor'un benim için ayrı bir yeri vardı. Benim için özel. Bursa'da yaşadığım 3 yıl benim için çok güzeldi. Benim için en özel kulüpler Bursaspor sonrasında da Fenerbahçe oldu"

'Fenerbahçe'nin bu kadrosu ancak küme kalabilir'

"Fenerbahçe'nin bu kadar kötü hale geleceğini düşünmüyordum. Büyük takımda oynamak o kadar kolaylaştı ki herkes büyük takımda oynayabiliyor. Fenerbahçe'nin kalite eksiği var. Fenerbahçe'de bu oyuncularla hangi hoca gelirse gelsin bir şey yapacağını düşünmüyorum. Fenerbahçe'nin bu kadrosu ancak küme kalabilir" 

'Kefen giyerim Galatasaray forması giymem!' açıklamam...

Benim 'Kefen giyerim Galatasaray forması giymem!' açıklamam çok konuşuldu, bu konuda açıklama yapmaktan da sıkıldım. Real Madrid'de sakatlık yaşamıştım ve oynamam lazımdı. Türkiye'ye dönmek istiyordum o dönem bundan dolayı Galatasaray'a transfer oldum. Ben neden ve niçin bu açıklamayı yaptım biliyorum"

Çalıştığım en iyi teknik direktör?

"Süper Lig'de teknik direktör olarak çalışmak daha kolay. Bana 1. Lig için fırsat geldi, Karabükspor dönemi de tecrübeydi. Safet Susic, Joachim Löw ve Gordon Milne kariyerimde unutumadığım teknik adamlar arasında"

Senin için hazırladığımız haberler