NBA'de aralık ayına Philadelphia 76Ers'lı Joel Embiid damga vuruyor

Burak Alaca
13.12.2022 - 16:03 | Son Güncellenme: 13.12.2022 - 17:37

NBA'de aralık ayına Philadelphia 76Ers'ın MVP adayı pivotu Joel Embiid imzasını atıyor. Bu ay şimdiye kadar 5 maça çıkan oyuncu bu karşılaşmalarda 40 sayıdan fazla ortaladı.

NBA'de aralık ayına Philadelphia 76Ers'lı Joel Embiid damga vuruyor

AJANSSPOR-HABER

NBA'de son yıllarda adı MVP ödülü yarışında anılan Philadelphia 76Ers'ın Kamerunlu oyuncusu Joel Embiid, son haftalarda tozu dumana katıyor. Yıldız oyuncu son oynanan ve Sixers'ın 131-113 kazandığı Charlotte Hornet maçında rakip potaya %64.5 saha içi isabetiyle tam 53 sayı gönderdi.

Aralık ayında yanıyor

Aralık ayının 13. gününe kadar Sixers 5 maç oynadı. Bu maçlarda gösterdiği performansla Joel Embiid tüm NBA'in bu dönemde en gözde ismi haline geldi. Dominant pivot bu 5 maçta 40.1 sayı, 10.5 ribaunt ve 1.5 blok ortalamalarına ulaştı. Sixers bu periyotta ilk üç maçtan üzgün ayrılırken, oynadığı son iki maçta Embiid'in attığı 38 ve 53 sayıyla kazanmasını bildi.

MVP yarışının müdavimi

NBA'de son iki sezonda MVP ödülü Nikola Jokic'e gitti. Bu iki yılda da oylamanın ikincisi Joel Embiid oldu. Sixers'ın yıldızı üst üst üçüncü kez MVP potasında yer alıyor. Daha önce kaçırdığı maç sayıları nedeniyle Jokic'in gerisinde kalan 28 yaşındaki uzun bu sezon şimdiye kadar 18 maça çıkarken 33.5 sayı, 9.8 ribaunt ve 4.8 asist ortalamalarıyla dikkat çekti.

İlgini Çekebilir
Alperen Şengün NBA tarihine geçti!
Habere Git

Şampiyonluk için takımı güçlendirdiler

Yakın dönemde Doğu Konferansı'nda play-off'un değişmez takımlarından olan Philadelphia 76Ers, son 1 yıllık süreçte takımın profilini yükseltmek için önemli hamleler yaptı. İlk olarak geçtiğimiz sezon Brooklyn Nets'ten süper yıldız James Harden'ı kadrosuna katan Sixers, geçtiğimiz yaz aylarında da takıma PJ Tucker, DeAnthony Melton, Montrezl Harrel gibi ligin önemli oyuncularını kattı. 

Sixers istikrarsız başladı

NBA'de sezonun 3'te 1'i neredeyse geride kaldı. Doğu Konferansı'nda 5. sırada bulunan Sixers, şimdiye kadar çıktığı 26 maçtan 14 kez galip ayrıldı. Philadelphia son 10 maçının 6'sını kazanan ekibin lider Boston Celtics ile arasında 6 galibiyetlik fark bulunuyor.

Yeni yıl akşamı parkedeler

Philadelphia 76Ers yeni yıl akşamı "Christmas Games" kapsamında Batı Konferans'ının lideri New Orleans Pelicans ile karşı karşıya gelecek. Kadrosunda Zion Williamson, Brandon Ingram, Cj McCollum ve Jonas Valanciunas gibi yıldızları bulunduran Pelicans, şu en NBA'in en formda ekiplerinden biri.

İlgini Çekebilir
Furkanlı Philadelphia, Orlando deplasmanında galip
Habere Git

Furkan Korkmaz kötü bir sezon geçririyor

Sixers forması altında NBA'de 5. sezonunu geçiren milli yıldızımız Furkan Korkmaz bu sezon istediği süreleri bulamıyor. 15 maçta süre alan Korkmaz, maç başı ortalama 12.5 dakika süre alabiliyor. Maç başı ortalama 5.9 atış kullanan 25 yaşındaki yıldız 4.9 sayı ortalamasıyla oynuyor.

Furkan Korkmaz Hedo'nun takımını üzdü

Bu sezon oynadığı 15 maçta bir kez çift hanelere çıkan Furkan Korkmaz bu sezon en iyi maçını 28 Kasım'da efsane oyuncumuz Hidayet Türkoğlu'nun eski takımı Orlando Magic'e karşı oynadı. Maçta 25 dakika süre alan oyuncumuz karışlaşmayı 17 sayı, 4 asist ve 2 ribauntla tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler