Emekli olmadan 9 günde 3 büyük maç

Salim Manav
24.04.2021 - 12:45 | Son Güncellenme: 24.04.2021 - 13:09

Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının Fırat Aydınus yönetecek. Böylece geçen hafta Göztepe-Galatasaray, hafta içi Sivasspor-Beşiktaş karşılaşmasında görev yapan Aydınus, Fenerbahçe'nin maçına da atanarak İstanbul'un 3 büyük takımıyla 9 gün içinde sahaya çıkmış olacak.

Emekli olmadan 9 günde 3 büyük maç

AJANSSPOR HABER -

Süper Lig’de en çok görev yapan hakemlerden olan Fırat Aydınus, sezon sonunda emekli oluyor. TFF’nin Merkez Hakem Kurulu Talimatı’na göre Üst Klasman Hakemleri 45 yaşına kadar görev alabiliyor. Ancak bu sınır 47 yaşına kadar uzatılabiliyor. 1973 doğumlu Fırat Aydınus yaş haddinden dolayı 20 gün sonra emekli olmak zorunda.

Sergen Yalçın övmüştü

47 yaşında olan Fırat Aydınus son olarak Süper Lig’de oynanan Sivasspor – Beşiktaş maçında görev almıştı. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maçın en iyisi olarak Fırat Aydınus'u göstermişti. Fırat Aydınus 2.5 yıl oradan sonra yönettiği ilk Galatasaray maçı olan Göztepe karşılaşmasında da otoritelerden tam not almıştı.

Fırat Aydınus kimdir?

5 Ekim 1973 (47 yaşında) İstanbul doğumlu olan Fırat Aydınus, hakemliğe 1996 yılında başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezundur. 2006-2014 yılları arasında FIFA hakemi de olan Aydınus, Süper Lig'de önemli karşılaşmalarda çaldığı düdüklerle dikkatleri üzerine çekmiştir. Asıl mesleği mühendislik olan Aydınus, hakemlik kariyerindeki gelişmeler sonrası tamamıyla bu alana yönelecek.

Senin için hazırladığımız haberler