Tutunamayanlar finalde, kovanlar evde

İsa Kethüda
07.05.2021 - 11:20 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 12:39

Unai Emery Arsenal, Thomas Tuchel ise PSG'de tutunamayan oldu. Tuchel, Chelsea ile Real Marid'i eleyip Şampiyonlar Ligi'nde, Emery de Villarreal ile eski takımı Arsenal'i eleyip Avrupa Lgi'nde finale çıktı.

Tutunamayanlar finalde, kovanlar evde

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Arsenal, sahasında konuk ettiği Villarreal ile 0-0 berabere kaldı. İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden Arsenal, UEFA Avrupa Ligi'nde veda ederken, bir dönem İngiliz ekibinde görev yapan ve Villarreal'i çalıştıran Unai Emery de, eski takımını kupanın dışına itmeyi başardı. 

Emery intikamını aldı


Bilindiği üzere İspanyol teknik adam 1 Temmuz 2018'de Arsenal ile sözleşme imzalamış, ancak alınan kötü sonuçlar sonrası 29 Kasım 2019'da görevine son verilmişti. Hatta İngiliz basını tarafından büyük eleştirilere maruz kalan Emery'nin özel hayatında yaşadığı sorunlar da manşetlere taşınmıştı. Böylelikle Emery hem Arsenal'den hem de İngiliz basınından intikamını almış oldu. 49 yaşındaki teknik adam Arsenal ile çıktığı 78 maçta 43 galibiyet, 15 beraberlik ve 20 mağlubiyet almıştı. 

Zorlu engelleri aştı


Sezon başında Villarreal'e gelen Emery, takımını UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkarttı ve son 32 turunda RB Salzburg'u, son 16 turunda Dinamo Kiev'i, çeyrek finalde Dinamo Zagreb'i ve yarı finalde Arsenal'i eleyerek takımını finale çıkarttı. Ayrıca ligde de topladığı 52 puanla altıncı sırada yer alıyor. İspanyol ekibiyle 53 maça çıkan 49 yaşındaki teknik adam 29 galibiyet, 15 beraberlik ve 9 yenilgi aldı.

Chelsea'de Tuchel faktörü

Unai Emery'nin yaşadığı benzer sorunları da yaşayan bir başka teknik adam ise şu sıralar Chelsea'de harikalar yaratan Thomas Tuchel. 

Sadece 2 yenilgi aldı


2018'de Paris Saint-Germain'de göreve başlayan Alman teknik adamın görevine 29 Aralık 2020'de son verilmişti. 47 yaşındaki teknik adam daha sonra Chelsea'de göreve başlamış ve çıktığı 24 maçta 16 galibiyet 6 beraberlik ve sadece 2 yenilgi almıştı (Aldığı 2 yenilgi: Chelsea, 2-5 West Bromwich, Chelsea 0-1 Porto). 

Real Madrid'i eledi, finale yükseldi

Bu süre zarfında UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Atletico Madrid'i, çeyrek finalde Porto'yu ve yarı finalde Real Madrid'i eleyerek takımını finale çıkarmayı başardı. 

Aynı zamanda takımı ligde de topladığı 61 puanla dördüncü sırada yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler