Emery’den Mesut Özil’e: "Ona karşı her zaman pozitif oldum ama..."

16.05.2020 - 09:03 | Son Güncellenme: 16.05.2020 - 09:05

Emery’den Mesut Özil’e: "Ona karşı her zaman pozitif oldum ama..."

Arsenal'in eski patronu Unai Emery, verdiği röportajda Mesut Özil'i yerden yere vuran yorumlarda bulundu. Emery görevde bulunduğu dönem içinde Mesut'un gösterdiği bağlılık seviyesinin düşük olduğunu öne sürdü.

Arsenal tarihine geçen 7 maçlık galibiyet alamama serisinin ardından geçtiğimiz Kasım ayında Emery'nin işine son verilmişti. İspanyol teknik adam, kötü giden süreçle ilgili Mesut Özil'i eleştiren ifadeler kullandı.

48 yaşındaki hoca, "Özil ile ilgili elimden geleni yaptım. Kariyerim boyunca yetenekli oyuncular her zaman benim favorilerim olmuşlardır. Onlar da benimleyken en iyi dönemlerini geçirmişlerdir. Ona karşı her zaman pozitif oldum, onu hep dahil etmek istedim ama takındığı tavır ve gösterdiği bağlılık seviyesi, hiç yeterli değildi" diye konuştu.

Emery, Mesut Özil'in çalışma seviyesini de eleştirirken, ünlü yıldızı "agresiflikten yoksun ve etrafındaki oyunculara bel bağlayan bir oyuncu" olarak tanımladı.

"Kaptanlardan biri Özil olabilirdi ama takım arkadaşları onun kaptan olmasını istemedi. Bağlılık seviyesi kaptan olmayı hak edecek düzeyde değildi. Bu benim kararım değil, oyuncuların kararıydı."

Emery, başta soyunma odasının liderleri Koscielny, Monreal ve Aaron Ramsey'nin ayrılması olmak üzere Arsenal yönetiminin bazı kararlarını da eleştirdi.

"Kulübe geldiğimde Ramsey'in çok önemli olacağını gördüm. Sahanın ve soyunma odasının lideriydi ve kalmak istiyordu. Yeni bir kontrat için pazarlık yapmak istedi ama anlaşamadılar."

Emery ayrıca yönetimden Wilfried Zaha'yı istediğini ama onların Nicolas Pepe'yi aldığını belirtti. (Skor Sözcü)

Senin için hazırladığımız haberler