Emiliano Martinez, 1990'da Arjantin'i finale taşıyan Sergio Goycochea'yı hatırlattı

Cüneyt Muharremoğlu
10.12.2022 - 09:35 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 00:42

Maradona'lı Arjantin, 1990 Dünya Kupası'nda finale çıkarken kaleci Sergio Goycochea, penaltılarda yıldızlaşmıştı. Emiliano Martinez de onun ruhunu çağırdı. İşte detaylar...

Emiliano Martinez, 1990'da Arjantin'i finale taşıyan Sergio Goycochea'yı hatırlattı

AJANSSPOR-HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nı Arjantin kazandı. Normal süresi 2-2, uzatmaların 3-3 bittiği Fransa-Arjantin finalinde kazanan penaltılarda belli oldu. Penaltı atışlarını 4-2 kazanan Arjantin, 36 yıl sonra Dünya Kupası'nda şampiyon oldu. Karşılaşmada Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez finalde de yaptığı penaltı kurtarışylarıyla şampiyonlukta pay sahibi oldu.

Martinez mi Noppert mi yaman?

Penaltı atışları her daim olduğu gibi kalecilerin sahne aldığı anlardır futbolda. Arjantin'in kalesinde Emiliano Martinez, Holllanda'nın kalesindeyse Andries Noppert vardı. Hangisinin eli değerse, kazanan taraf da onun takımı olacaktı. Ve nefes kesen penaltı atışlarında tura damga vuran Martinez oldu.  Noppert kurtarış yapamadı. Arjantin'in kaçan penaltısında top auta gitti. Sonuçta Tangocular sevindi, Portakallar ise evin yolunu tuttu. Onlar namına geriye Weghorst'un müthiş performansı kaldı.

Martinez, Arjantinliler'e 1990'ı hatırlattı

İngiliz Premier Lig'de Aston Villa takımının formasını giyen 30 yaşındaki Martinez, Hollanda'nın ilk 2 penaltısını kurtarak, moral motivasyon üstünlüğünü yeniden Arjantin'in lehine çevirdi. Martinez'in bu performansı akla 1990 Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı formasını giyen Sergio Goycochea'yı getirdi.

İlgini Çekebilir
Arjantin TANRI'NIN AYAĞIYLA şampiyon!
Habere Git

Maradona kaçırdı Sergio Goycochea kurtardı

İtalya'da düzenlenen ve  Diego Armando Maradona'nın liderliğinde final oynayan Arjantin'de kaleci Goycochea da turnuvaya damga vurmuştu. Arjantin çeyrek finalde Yugoslavya ile eşleşmişti. Yarı finalist penaltılarla belirlendi. Maradona'nın penaltıyı kaçırırken Goycochea, 2 penaltıyı kurtararak, hem onu hem takımın da kutarıp yarı final biletini getirdi. 

Sergio Goycochea'dan Maradona'ya final

Arjantin, yarı finalde evsahibi İtalya ile eşleşti. Ve finale çıkan ekip de penaltı atışlarıyla belli oldu. Sahneye yine kaleci Sergio Goycochea çıktı. Yine 2 penaltı kurtardı ve Arjantin, 4-3'lük sonuçla adını finale yazdırdı. Goycochea'nın penaltı performansıyla final gören Arjantin, Batı Almanya'ya ise maç içindeki penaltıyla 1-0 kaybetti ve ikinci oldu. Andreas Brehme'nin penaltısı kupayı Arjantin'in elinden alırken geride Maradona'nın gözyaşları kaldı.

Bir pay Martinez'e bir pay Messi'ye

Aradan geçen 32 yıldan sonra Arjantin'in kaderini yine bir kaleci belirledi. Martinez penaltılarda başrolü oynadı ve takımını şampiyonluğa taşıdı. Ama bu maç aynı zamanda kariyeri boyunca hep Maradona ile kıyaslanan Lionel Messi'nin de maçı oldu. "Son Dünya Kupam" diyerek Katar'a gelen Messi de Fransa karşısında 2 golle yıldızlaştı. Penaltılarda da atışını golle sonuçlandırdı. Messi, tüm zamanların en çok Dünya Kupası maçına çıkan ve en çok gol atan oyuncusu oldu.

İlgini Çekebilir
Görünmez kahraman: Arjantin'in öteki Lionel'i
Habere Git

Martinez, Messi'yi tarihin en iyisi yaptı

Arjantin kalecisi Emiliano Martinez, Dünya Kupası final maçında uzatmanın son dakikasında kurtardığı gol, turnuva genelindeki performansı ve penaltı atışlarındaki kurtarışları Lionel Messi'yi tarihin en iyisi yaptı.

Martinez, Goycochea ruhunu canlandırdı

Lionel Messi ile birlikte Copa America şampiyonluğu yaşayan Emiliano Martinez, aynı mutluluğu Dünya Kupası'nda da yaşamayı başardı. Katar'da 6 maçta 7 gol yiyen Martinez, Fransa karşısında da penaltılarda yine yıldızlaştı. Öyle ki kaleci performansları konusunda Arjantin yıllardır pek olumlu bir tabloya sahip değil. Sergio Goycochea ruhunu yeniden canlandıran Martinez, Messi ve arkadaşları için ayrı bir sigorta oldu.

Martinez: "Her şey istediğimiz gibi oldu"

Penaltılardaki performansıyla dikkat çeken kaleci Emiliano Martinez, maç sonu demecinde, "Her şey istediğimiz gibi oldu. Ailem de burada, hepsi çok mutlular. Çocuklarım da buradalar, çok sevindiler..." diye konuştu.

Kupa töreninde Martinez'den çirkin hareket

Öte yandan ödül töreninde Arjantin kalecisi Emiliano Martinez'in yaptığı hareket gündem oldu. Martinez'e sosyal medyadan tepki geldi.

Martinez, büyük tepki gördü

Emiliano Martinez, maç sonu Altın Eldiven ödülünü kazandı. Gösterdiği performansla Dünya Kupası'nda Altın Eldiven ödülünü kazanan Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez'in yaptığı hareket ona duyulan saygıyı bitirdi. Altın Eldiven ödülüyle hareket çeken Martinez, büyük tepki gördü.

Senin için hazırladığımız haberler