Emin Özkurt: UEFA'nın kararlarını olumlu görüyorum çünkü...

14.06.2018 - 14:48 | Son Güncellenme: 14.06.2018 - 17:48

Spor Hukuku Uzmanı Avukat Emin Özkurt, UEFA'nın verdiği cezaların ne anlam ifade ettiğini açıkladı!

Emin Özkurt: UEFA'nın kararlarını olumlu görüyorum çünkü...

UEFA, Türk kulüpleriyle ilgili cezaları açıkladı. Spor Hukuku Uzmanı Emin Özkurt, Türk kulüplerine verilen cezaları değerlendirdi. Özkurt, Galatasaray’ın ağır bir yaptırımdan kurtulduğunu belirtirken, Fenerbahçe ve Trabzonspor için ise şimdilik bir problem olmadığını ancak denetim altında tutulacaklarını dile getirdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Emin Özkurt’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Emin Özkurt: Avrupa'dan men cezasından kurtulması büyük başarıdır

Galatasaray ağır bir yaptırımdan kurtuldu. Bu kararı olumlu bir karar olarak görmek lazım. Bu noktaya gelinceye kadar Galatasaray’ın içinde bulunduğu durumu hatırlarsak, çeşitli kısıtlamalara rağmen iyi bir karar. Galatasaray 30 milyon Euro’luk zarar sözünü fazlasıyla geçti. Yeni yönetim farklı bir anlayış sergiledi. Verilen bu cezanın ağır olduğunu söyleyebiliriz ancak Avrupa’dan men cezasından kurtulması büyük bir başarıdır.

"UEFA'nın yaptırımlarıyla paralellik gösterecektir"

Sportif başarı bu işte anahtar. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da sportif başarılara ciddi rakamlar ödeniyor. Galatasaray 4 yıl boyunca Avrupa’da ülkemizi temsil etse büyük bir kazanç elde etmiş olacak. Ancak Galatasaray’ın kendi kadrosuyla ilgili kararları da sözleşme fesihleri ya da ücretlerde indirime gitmesiyle UEFA’nın yaptırımlarıyla paralellik gösterecektir.

Fenerbahçe ve Trabzonspor için bir risk var mı?

Şu an için transfer sıkıntısı yok ancak onların durumları da gözetim ve denetim altında. Türkiye’de 4 büyük kulüp ciddi bir borca sahipler. 2 milyar TL’den bahsediyoruz, muazzam bir rakam. Banka faizi olarak da her yıl 250 milyon TL ödüyorlar. Bunlar çok büyük rakamlar. UEFA Finansal Fair-Play kuralları ile Avrupa’da kendine bağlı kulüplerin borç oranını düşürmek. Türkiye’yi hariç tuttuğumuzda diğer Avrupa ülkelerinde bu hedef %76 oranında tutturuldu. Türkiye’de ise son 4-5 sezonda büyük takımlarımızın mali dengesi tamamen bozuldu.

Disiplin Kurulu'na yapılan sevkler hakkında

TFF’nin menajerler için çalışma talimatına uyulmadığı için bu disipline sevkler olmuş. TFF’nin neden böyle bir disiplin sevkine ihtiyaç duyduğunu unutmayalım. Abartı fiyatların olduğu, yüksek bonservislerin havada uçuştuğu bu sisteme karşı yapılmış bir harekettir. Bu çarpıklığa bir dur dendi. TFF’nin kararlı bir şekilde bunun üzerinde durması gerekiyor. Bazı kulüpler ve menajerlerin arasındakiler ayyuka çıkmış, yargılanacak duruma gelmiş.

Senin için hazırladığımız haberler