Emin Özkurt: Volkan Demirel'in disiplin kuruluna sevk edilmesi lazımdı

13.02.2018 - 19:56 | Son Güncellenme: 13.02.2018 - 19:56

Spor Hukuk uzmanı ve CAS hakimi Emin Özkurt, son dönemde gündeme gelen yayıncı kuruluş görüntüleri üzerinde sevk konusu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Caner Erkin'in durumları hakkında Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Özkurt’un açıklamaları şu şekilde:

'TFF yetkililerinin talimatlara uymaları lazım'

"Sporun bir hukuku var. TFF bu hukuğu UEFA nezninde uyguluyor. Ülke futbolunun marka değerini korumak için 26 Ekim tarihinde Disiplin talimatının 75.maddesinde değişikliğe gidildi.  Sözlü olarak yapılan hakaretlerde yayıncı kuruluş görüntüleri delil olarak kabul edilir denildi. Resmi yayıncının görüntüleri üzerinden hakaret ve küfür içerdiği net ise ceza yolunu açan bir hükümdü bu. Bu durum Caner'in durumu için açılmıştı. Hüsnü Güreli'nin bir açıklaması vardı. Bu kural değişikliği öncesi olduğundan Caner'in aşırı sportmenliğe aykırı davranıştan 6 maç ceza geldiğini belirtmişti. TFF yetkililerinin talimatlara uymaları lazım."

'Volkan Demirel'in disiplin kuruluna sevk edilmesi gerekirdi'

"Caner konusunda bir açık olduğunu gördüler. Bari deliller kısmına bunu ekleyip ceza verelim dediler. Aslında tam da geçen hafta yaşanan hareket için bu kural geldi. Hakem yada yardımcı hakeme edilen küfürler için gelmişti. Emre Belözoğlu meselesinde de TFF Başkanı dedi ki Caner'in pozisyonunda hakemin görüş açısında değildi ama Emre'nin pozisyonda hakem cezayı kesti. Bu durum aslında uygun değil hukuk vicdanı tatmin etmek için yapılmış yasadır. Birilerine kullanıp diğerine kullanılmazsa sizi farklı noktalara götürür. Şunu görüyoruzki talimata ve hukuğa aykırı bir düzen söz konusu. Ayrıca üç oyuncunun da şampiyonluğa oynayan takımlarda olması itibariyle rekabete aykırı. Normal şartlar altında Volkan Demirel'in disiplin kuruluna sevk edilmesi lazımdı. Sanki bir şeylerin üzerin kapanıyormuş gibi duruyor."

Senin için hazırladığımız haberler