Emirhan İlkhan Beşiktaş'tan gidiyor mu?

30.07.2022 - 00:23 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 00:44

4.5 milyon Euro bedelle Torino'ya transferi söz konusu olan Emirhan İlkhan "Başkanım ne derse o olur" dedi. Yönetimin futbolcunun satışına onay verebileceği belirtiliyor.

Emirhan İlkhan Beşiktaş'tan gidiyor mu?

KARTAL YİĞİT - AJANSSPOR HABER

Beşiktaş’ta 5 yıllık yeni sözleşmeye imza atan ancak 4.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi ortaya çıkan Emirhan İlkhan’ın geleceği merak ediliyor. Torino'nun istediği futbolcu için yönetimin vereceği karar kritik olacak. 

Emirhan İlkhan topu yönetime attı

Emirhan İlkhan, Fanatik'e yaptığı açıklamada "Beşiktaş sayesinde buradayım. Başkanım ne derse o olur. Bunun aksine benim bir karar almam söz konusu değil" dedi. 

Yönetim satabilir

Emirhan İlkhan'ın sözleşmesinde 4.5 milyon Euro serbest kalma maddesi özellikle sosyal medyada tartışılıyor. Fenerbahçeli Arda Güler'in serbest kalma maddesinin çok daha yüksek olmasını örnek gösteren sosyal medya kullanıcıları yönetime tepki gösterdi. Ancak Beşiktaş yönetimi ise Emirhan İlkhan'ın transferine farklı bakıyor. Başkan Ahmet Nur Çebi, daha önce yaptığı açıklamada altyapıdan çıkan futbolcuları satarak kulübün maddi olarak rahatlatma projesinden vazgeçmedi. 

İlgini Çekebilir
Emirhan'a Torino talip oldu, Beşiktaş taraftar isyan etti. Çünkü...
Habere Git

Emirhan İlkhan'ın kararına uyulacak

İlk olarak Rıdvan Yılmaz’ı Glasgow’a satan siyah beyazlılar şimdi de Torino’dan teklif gelen Emirhan İlkhan için futbolcunun kararına saygı duyacak. Beşiktaş A Takımı'nda çok az süre almasına karşın İtalyan takımından teklif alan Emirhan İlkhan ise henüz bir karar vermedi. 

Satış hedefi tutturulacak

Rıdvan Yılmaz'dan sonra Emirhan İlkhan da satılırsa Beşiktaş'ın iki altyapı oyuncusundan elde edeceği gelir 12 milyon Euro'ya yükselecek. Ersin Destanoğlu'nun satılması durumunda Beşiktaş üç oyuncusunu yurt dışına gönderecek ve Beşiktaş'ın altyapı planı tutmuş olacak

Emirhan İlkhan kimdir?

Emirhan İlhan, 1 Haziran 2004'te İstanbul'da dünyaya geldi. 2013'te Florya 1923 Spor'da futbola başlayan Emirhan, 2014'te Beşiktaş altyapı hocalarının dikkatini ve Siyah Beyazlı ekibe transfer oldu. Alt yaş gruplarında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Emirhan'ın asıl mevkisi merkez orta saha. 17 yaşındaki oyuncu, Antalyaspor'a karşı mecburi olarak sağ kanatta görev alsa da performansıyla herkesin takdirini kazandı.

U16 ve U18 Milli Takımı formaları giyen Emirhan'ın Beşiktaş ile Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Ocak 2021'de Beşiktaş'ta profesyonel olan 17 yaşındaki yıldız adayı, ''8 yaşımda seçmeler için tesislere adım attığımdaki heyecanımı tarif edemem. Bugün de aynı heyecanla futbol hayatımın en önemli adımını atıyorum. Artık Beşiktaşımızın profesyonel futbolcusuyum. Bu forma için elimden geleni yapacağım. Beşiktaş hayattır, hayatta Beşiktaş'' ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler