Emirhan İlkhan'ın kiralık olarak Torino'dan ayrılabileceği iddia edildi

Kerem Ergün
06.11.2022 - 21:51 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 22:28

Bu sezonun başında Beşiktaş'tan Torino'ya transfer olan Emirhan İlkhan'ın Torino'dan ocak ayında ayrılabileceği iddia edildi. İddianın kaynağı kim? Detaylar...

Emirhan İlkhan'ın kiralık olarak Torino'dan ayrılabileceği iddia edildi

Yaz transfer döneminde 4.50 milyon Euro karşılığında Beşiktaş'tan İtalya Serie A ekibi Torino'ya giden Emirhan İlkhan ile ilgili bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Ocak ayında Torino'dan ayrılabilir

Verdiği transfer haberleriyle tanınan ünlü İtalyan gazeteci Nicolo Schira, Twitter hesabından Emirhan İlkhan ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Schira'nın paylaşımında şu sözler yer aldı: "Emirhan İlkhan, ocak ayında Torino'dan kiralık olarak ayrılabilir. Birçok Türk ve İtalyan kulübü Emirhan'ın durumunu yakından takip ediyor."

Bu sezon 3 maça çıktı

Sezon başında Beşiktaş'tan Torino'ya transfer olan 18 yaşındaki Emirhan İlkhan, yeni takımıyla çok fazla forma şansı bulamadı. İtalyan ekibiyle 3 maça çıkan Emirhan, 86 dakika sahada kalırken takımına gol veya asist katkısı sağlayamadı, 1 tane de sarı kart gördü.

İlgini Çekebilir
Emirhan İlkhan ile Sergen Yalçın'ın yolu
Habere Git

Emirhan'a ilk şansı Sergen Yalçın verdi

Beşiktaş altyapısından yetişen Emirhan İlkhan'a A takım seviyesindeki ilk şansı Sergen Yalçın vermişti. 50 yaşındaki teknik adam, 11 Kasım 2021 tarihinde Şkupi ile oynanan hazırlık maçının 70. dakikasında N'Koudou'yu oyundan çıkarmış ve Emirhan'ı oyuna almıştı. Beşiktaş o maçı 3-0 kazanmıştı.

Önder Karaveli ile kupa kazandı

Emirhan İlkhan, Beşiktaş ile Türkiye Süper Kupası'nı kazanma başarısı da göstermişti. 5 Ocak 2022'de Beşiktaş ile Antalyaspor, Süper Kupa için Katar'da karşılaşmıştı. Emirhan'da dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli tarafından karşılaşmanın 80. dakikasında Kenan Karaman yerine oyuna alınmıştı. Uzatmalara giden maçı Beşiktaş, penaltılar sonunda 5-3 kazanmış ve Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

Valerien Ismael'in vazgeçilmeziydi

Emirhan İlkhan, Valerien Ismael'in teknik direktörlük görevine getirilmesiyle birlikte takımın vazgeçilmezlerinden biri haline gelmişti. 2021/2022 sezonunun son 5 maçında da ilk 11 başlayan Emirhan, toplam 360 dakika sahada kalmış ve etkili oyunuyla siyah beyazlı futbolseverleri kendisine hayran bırakmıştı. Beşiktaş o sezon Valerien Ismael yönetiminde 8 maça çıkmıştı.

İlgini Çekebilir
Emirhan İlkhan, Torino'yu eğlendirdi: Tarkan- Şımarık...
Habere Git

Sözleşme uzattı ardından ayrıldı

Emirhan, bu sezon öncesindeki yaz transfer döneminde Beşiktaş ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamıştı. Bunun üzerine kamuoyunda Emirhan'ın takımda kalacağına dair düşünce oluşmuştu. Fakat İtalyan ekibi Torino, 18 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinde yer alan 4.50 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemiş ve Emirhan ile 5 yıllık bir sözleşme imzalamıştı.

Valerien Ismael şok olmuştu

Emirhan'ın takımdan ayrılmasının ardından Beşiktaş taraftarları kadar dönemin teknik direktörü Valerien Ismael'de şok olmuştu. Fransız teknik adam basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Durumu bizim üzerimizde bir şok etkisi yarattı. Takımla daha yeni sözleşme imzalamıştı. Benim için büyük bir süpriz ve hayal kırıklığı oldu."

Emirhan İlkhan'ın kariyeri

Beşiktaş ve Torino formalarını terleten Emirhan İlkhan, A takım seviyesinde 15 maça çıkarken kulüplerine 1 gollük katkı sağladı. Ülkemizin alt yaş takımlarında forma giyen 18 yaşındaki futbolcu milli formayla çıktığı 13 maçta 2 gol attı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 4.50 milyon Euro olan Emirhan'ın Torino ile 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Emirhan İlkhan: ''Futbolu bırakmayı düşündüm''
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler