Emmanuel Eboue, Ajansspor'a konuştu! Flaş Fatih Terim sözleri...

24.12.2017 - 10:54 | Son Güncellenme: 24.12.2017 - 10:54

Emmanuel Eboue, Ajansspor'a konuştu! Flaş Fatih Terim sözleri...

2011-2015 yılları arasında Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue zor günler geçiriyor. Şimdilerde Londra'da bulunan Fildişi Sahilli futbolcu evini kaybetmek üzere. Çocuklarını da yaklaşık 6 aydır göremeyen 34 yaşındaki oyuncu çamaşırlarını dahi elle yıkadığını itiraf etti. İşte Eboue'nin ağzından tepetaklak olan hayatı:

Geçtiğimiz dönemde depresyona girdiği ve hatta AIDS'e yakalandığı haberleriyle manşet olan Eboue, hayatının en zor döneminden geçiyor. The Mirror gazetesine özel bir röportaj veren eski Galatasaraylı, "Tanrı’nın bana yardım etmesini istiyorum. Ancak o benim aklımdan bu düşünceleri alabilir" diye konuştu. 

Eboue her an evsiz kalabilir: 'Korkuyorum.'

Eski eşi Aurelie açtığı davada ikilinin Londra’da kaldıkları evin hakkını aldı. Eboue’nin 3 hafta önce evi ona devretmesi gerekiyordu. Aurelie’nin evi kiraya vermesi bekleniyor.

Eboue bu durumla ilgili şöyle konuştu: "Avukat tutmak için param kalmadı artık. Evdeyim ancak korkuyorum. Çünkü polisin ne zaman geleceğini bilmiyorum. Bazen ışıkları söndürüyorum ki insanlar benim içeride olduğumu anlamasın. Her şeyi kapının arkasına koyuyorum. Burası benim evim. Bunu almak için çok acılar çektim ama şimdi korkuyorum. Kıyafetlerimi ya da elimde ne varsa satmayı düşünmüyorum. Sonuna kadar savaşacağım çünkü bu hiç adil değil."

'Neyi imzalamamı söylediyse imzaladım.'

Daha önce mali konularla ilgili hiç kimseden yardım almadığını belirten Eboue bu konuda biraz naif kaldığını itiraf etti.

"Geriye dönüp baktığımda, “Emmanuel çok naiftin. Bunları neden daha önce düşünmedin?” diyorum. Bu çok zor. Çok çok zor. Kazandığım paraları çocuklarımın geleceği için eşime yolladım. Türkiye’deyken 8 milyon Euro kazandım ve bunun 7’sini eve yolladım. Bana neyi imzalamamı söylediyse hepsini imzaladım. O benim karım. FIFA’yla olan problem ise beni yönlendiren insanlardan kaynaklandı."

Eski takım arkadaşlarını televizyonda görmek acı veriyor.

Geceleri genelde bir minderin üzerinde uyuyarak geçiren Fildişili oyuncu, televizyon izlerken dahi kendini kötü hissedebiliyor: “Televizyonda ne zaman eski takım arkadaşım Thierry Henry’yi mutlu görsem kendi durumumdan utanç duyuyorum. Eski arkadaşlarımı televizyonda görünce “Ben de orada olmalıydım” diyorum. Onları izlemek çok zor."

Eboue’nin bu zor günlerinde ona yardımcı olan iki kişi var. Birincisi Yasmin Razak, diğeri Lomana Lua Lua: “Yasmin’in evine depo diyorum. Orada saklanabiliyorum. Çocukları var. Onları rahatsız etmemek için genelde yerde yatıyorum."

Çocuklarından ayrı kaldı!

3 çocuğu bulunan Eboue haziran ayından bu yana onları göremiyor: “Onlarsız yaşamak canımı çok acıtıyor. Beni aramayı severlerdi. Ama şu anda hiç iletişimimiz yok. Onlarsız tek başıma kalmak beni yaralıyor."

Çamaşırlarını elde yıkıyor!

Evinde çamaşır makinesi dahi bulunmayan 34 yaşındaki oyuncu, “Her gün pantolonumu, kıyafetlerimi, her şeyi yıkıyorum. Ellerim güçlüdür. Bunu geçmiş dönemlerde çiftlikte çalışmama borçluyum. Büyükanneme teşekkür ediyorum. Yıkamayı, yemek yapmayı, temizliği her şeyi benç gençken öğretti. Tanrı’ya da teşekkür etmeye devam ediyorum. Şu anda hayattayım. Bu yaşananlarını istemiyordum. Kimsenin başına böyle şeyler gelmesin.

Geri dönmek istiyor!

Eboue önümüzdeki dönemde gelecek teklifleri açık olduğunu söyledi: “Yardım nereden gelirse gelsin kabul ederim fakat eğer eski kulübüm (Arsenal) bana yardım etmek istiyorsa çok çok mutlu olurum. Belki genç futbolculara yardımcı olabilirim. Oyuncular Birliği de menajerimle olan sorunlarda bana destek olmuştu. Bana küçük de olsa bir iş fırsatı sunabilirler. Belki eski takım arkadaşlarımı ya da rakiplerimi gördüğümde utanç duyacağım. Ancak bununla baş edebilirim.”

Ekim ayında KKTC ekiplerinden Türk Ocağı Limasol’a transferi gündemde olan Eboue’nin AIDS olduğu iddia edilmiş ve transfer gerçekleşmemişti. O dönem Radyospor’a konuşan yıldız futbolcu, bu durumun gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti.

AJANSSPOR

Galatasaraylı taraftarlardan destek çağrısı!

Öte yandan Eboue'nin bu röportajı Türkiye'de de geniş yankı buldu. Özellikle Galatasaraylı taraftarlar Twitter'da "YalnızDeğilsinEboue" hashtagiyle yıldız oyuncuya destekte bulunuyorlar. 

İşte Eboue için atılan tweetlerden bazıları...

Hasan Şaş'tan destek!

Galatasaray'da 3. Fatih Terim döneminde yardımcı antrenrölük yapan Hasan Şaş, Eboue'nin bu açıklamalarına kayıtsız kalmadı. Şaş, sosyal medya hesabından, "Seni unutmadık, elimden geleni yapacağım" mesajını paylaştı.

Necati Ateş Eboue'yi unutmadı

Öte yandan futbol yorumcusu Necati Ateş de, Galatasaray'da birlikte forma giydiği Emmanuel Eboue'nin durumuna kayıtsız kalmadı.  Sarı kırmızılıların eski golcüsü sosyal medya hesabından Eboue ile olan bir fotoğrafını paylaştı ve "Dostlar kötü günde ortaya çıkar. Üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım kardeşim" ifadesini kullandı.

Fatih Terim’den Eboue’ye destek! İşte yeni görevi!

Galatasaray’ın eski yıldızı Emmanuel Eboue’nin son durumu yürekleri dağladı.

Galatasaraylı eski oyunculardan Hasan Şaş ve Necati Ateş, Eboue’nin bu durumuna kayıtsız kalmazken; bir yardım eli de Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’den geldi.

Cumartesi ve pazar günleri saat 18.00- 19.00 arasında yayınlanan Maç Merkezi programında Ajansspor editörü Salim Manav, Eboue’yle arkadaşlıklarından bahsederken; Terim’in Eboue’ye Galatasaray U14 takımında çalışması için teklif sunacağını açıkladı.

Bir dönem İngiliz devi Arsenal’de de forma terleten Fildişili yıldız, Galatasaray’da 2011/12- 2012/13 sezonlarında Terim’le birlikte şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Eboue Ajansspor'a konuştu! İşte Fatih Terim sözleri!

Galatasaray'ın eski yıldızı Emmanuel Eboue, kendisi için başlatılan yardım kampanyasının ardından Fatih Terim ve Galatasaraylı eski arkadaşlarından övgü dolu sözlerle bahsetti.

Ajansspor editörü Salim Manav'a özel açıklamalarda bulunan Fildişili yıldız isim Eboue, Galatasaray takımında kendisine görev verilirse çok mutlu olacağını belirtti.

Eboue, "Galatasaray'da Fatih Hoca bana görev verirse çok mutlu olurum. Fatih Terim benim babamdır. Onu çok seviyorum. Onun için her şeyi yaparım. Çünkü onu çok seviyorum"ifadelerini kullandı.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ)

2011-2015 yılları arasında Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue'nin yurt dışında verdiği röportaj Türkiye'nin gündemine oturdu. Eski yıldız futbolcuya Türkiye'den takım arkadaşları ve taraftarları sosyal medyadan destek verdi.

Gün içerisinde ise Emmanuel Eboue, ajansspor.com 'a özel açıklamada bulundu.

Galatasaray kulübünün de görev alacağı iddia edilen Emmanuel Eboue için Teknik Direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Tüm bu gelişmeler haberimizin devamında.

Fatih Terim Eboue hakkında konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler