Emrah Bayraktar: "Falcao gelecek, dertler bitecek bakışı sıkıntılı bir bakış"

26.08.2019 - 19:25 | Son Güncellenme: 26.08.2019 - 16:31

Emrah Bayraktar: "Falcao gelecek, dertler bitecek bakışı sıkıntılı bir bakış"

Galatasaray ve Beşiktaş’ta görev yapan teknik direktör Emrah Bayraktar, futbol gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, Falcao’nun transfer süreciyle ilgili çarpıcı tespitler yaptı. Futbol adamı, Ricardo Quaresma ayrılığının ise Beşiktaş adına bir kayıp olmadığını savundu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Emrah Bayraktar’ın açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray'ın saha içindeki planı...

Galatasaray bu sene biraz daha topa sahip olmak isteyen bir görüntüyle başladı. Rakibi kendi üzerine çekip, yarattığı boşlukları değerlendirmeye çalışan bir görüntü vardı. Sonuç alıyor muydu? Evet. Bu sene ise oynamak istediği oyunu kabul ettirmek isteyen, daha çok topa sahip olan bir yapı ortaya koymak istiyor. Ayrıca psikolojik üstünlüğü de ele almak istiyor. Babel, Seri, Nzonzi gibi transferle böyle bir hüviyette olmalarını bekliyorduk. Topa sahip oldular ama rakip yarı sahada oynarken, hızlı paslaşmalar yapmanız lazım. Galatasaray bunun dezavantajını gördü. Topa sahip olma oranını avantaja çeviremedi.

"Falcao gelecek, dertler bitecek diye bakmamak lazım"

Galatasaray’da forvet eksikliği yaşanıyor. Bir önceki sene yüksek maliyetle alınan bir gol kralı var. Ondan öncesi sezon yüksek maliyetli olması sebebiyle gönderilen bir golcü var. Bu sene de çok yüksek maliyetli bir oyuncunun peşine düşüyor. Galatasaray ekstra gelirler elde ettiği için avantajı kullanmak istiyor. Ama gelecek sezon Şampiyonlar Ligi göremezlerse, ekonomik problemler yaşayabilir. Bir de oyunu tek futbolcu üzerinden okumamak lazım. “Falcao gelecek, dertler bitecek” diye bakmamak lazım. Oyunu nasıl geliştirmeli, ona bakmak lazım.

"Galatasaray şu aşamada sonuç almaya bakacaktır"

Galatasaray şu kadar haftada kendi kimliğini bulur diyemem. Abdullah Avcı Beşiktaş’ta deniyor. Galatasaray da farklı şekilde başladı. Sonuç almak takımın özgüvenini yükseltir. Galatasaray için önemli olan sonuç almak olacak. Eksiklerin kapatılacağını düşünüyorum.

Abdurrahim Albayrak'a eleştiri...

Yöneticiler kendilerini zor duruma sokuyor. Transfer görüşmelerinde gizlilik esastır. Bunu yaparken de rakamlar yükselmemeli. İlginizi çok belli ederseniz pazarlık kozunuz azalır. Galatasaray taraftarları çok istiyor, yöneticiler fotoğraf çektirdi. Yöneticiler kendilerini zor duruma soktu. Falcao gelince yüzde yüz verimli olur mu? Bunun garantisi yok. Ortada bir takım oyunu var. Evet bireysel performanslar takımı yukarıya çeker. Fakat; “Falcao gelecek ve dertler bitecek” bakışı doğru değil.

"Avcı’nın oynatmak istediği oyuna, elindeki kadro elverişli mi?"

Beşiktaş, 3 sezon Şenol Güneş ile farklı bir oyun oynuyordu. Abdullah Avcı’nın oynatmak istediği oyuna, elindeki kadro elverişli mi? Bunu biraz tartışmak gerek. Geriden oyun kurarak, topa sahip olmak istiyor. Bu gayet normal. Beşiktaş normalde böyle oynar. Hedefe oynayan kulüpler için normal. Boyd, Lens ile bunu yapabilecek mi? Bu işi bu oyuncularla yapabilir gibi görünmüyor.

Quaresma Beşiktaş için kayıp değil

Quaresma’nın aldığıyla verdiği arasında bir orantısızlık vardı. Artık bu rahatsızlık veren bir boyuta geldi. Kulüp de yüksek maliyeti karşılamak istemedi. Abdullah Avcı da aksi bir görüş belirtmemiştir. Şu aşamada Quaresma’nın Beşiktaş için bir kayıp olduğunu düşünmüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler