Emrah Bayraktar'dan canlı yayında altyapı ve Galatasaray açıklaması!

28.09.2018 - 15:26 | Son Güncellenme: 28.09.2018 - 18:26

Emrah Bayraktar'dan canlı yayında altyapı ve Galatasaray açıklaması!

Galatasaray’ın Eski Altyapı Koordinatörü Emrah Bayraktar, spor gündemini değerlendirdi. Sarı-kırmızılılardan ayrılık sürecini değerlendiren Bayraktar, altyapı konusunda da önemli mesajlar verdi.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Emrah Bayraktar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Galatasaray'dan ayrılı süreci hakkında

Futbolda ayrılıklar normal, profesyonel pozisyonlarda değişiklikler performansa endeksli olurken, alt yapıda değişiklikler yönetimlere endeksli oluyor maalesef.

Everton maçını çıplak gözle izledi? Cenk Tosun nasıldı?

Geçen hafta İngiltere'deydim, bizim boş durmamamız lazım. Ben de bu dönemde elimden geldiğince maç izliyorum. Everton'ın maçında Cenk Tosun sonradan oyuna girdi ama bence ilk 11'de olmalıydı. İlerleyen haftalarda Cenk'in ilk 11'e gireceğini düşünüyorum. Cenk Tosun'un Türkiye'ye dönme ihtimali var ama ben isterim ki orada kalsın İngiltere'de başarılı olsun.

Galatasaray'ın performansı hakkında

Galatasaray, geçen sezon kaldığı yerden devam ediyor. Gomis'in kaybedilmiş olması büyük bir kayıp olarak görülebilir. Yerine de bir transfer yapılamadı. Stoper pozisyonuna ise atletik bir oyuncu alınmalıydı. Anadolu takımlarında atletik forvet oyuncuları oynadığı zaman Galatasaray zaman zaman savunmada zorlandı diyebiliriz. Galatasaray'ın devre arasında bu alan bir stoper ve santrfora ihtiyacı var.

Erzurumspor ve Porto maçları ne olur?

Erzurumspor, sorunları olan bir takım. Galatasaray’ın kazanacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın deplasmanlarda konsantrasyon kaybı yaşamasının yanı sıra bunun tam tersi içerde de seyirci ile coşan bir Galatasaray var. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde de kolay bir gruba düşmüş gibi gözükse de bence kendi liglerinin en iyileriyle oynuyor. Porto güç kaybetmiş bir takım gibi gözük sede deplasmanda kolay geçecek bir maçmış gibi durmuyor. Galatasaray ciddi ve konsantre başlarsa kazanma ihtimali var.

Ozan Kabak ve Yunus Akgün yorumu

Galatasaray alt yapısından ortaya çıkmış 2 oyuncu var. Ozan Kabak ve Yunus Akgün fırsat bulunca oynuyorlar. Genç bir oyuncu profesyonel bir takıma nasıl kazandırılır, hangi maçlarda süre verilir, medya ve taraftarla olan ilişkileri nasıl düzenlenir? Bunlar önemli. Bunlar da bir oyuncunun yetişmesi ve kazanılması için çok önemli etkenlerdir diye görüyorum.

Galatasaray altyapısından bir golcü çıkacak mı?

Büyük takımlar her zaman kazanma baskısıyla sahaya çıkıyorlar. Altyapı oyuncularının da en zor aday olabileceği pozisyon santrfor pozisyonudur. Büyük oyuncuların bile gol atamadıklarında eleştirildikleri bir pozisyondur. Genç oyuncular bu pozisyon için 2 veya 3. pozisyonda olmalılar. Sadece Galatasaray değil, bütün altyapılarda iyi oyuncular var. Örneğin; altyapıdaki Erzurumspor - Galatasaray maçını izleme fırsatı yakaladım. Erzurum altyapısında da dikkat çeken oyuncular var. 

Türkiye'deki yabancı kuralı değişirse nasıl etki edecek?

Yabancı kuralına ben şöyle bakıyorum; altyapıya ve yerli oyuncuya yatırım yapan kulüpler teşvik edilmeli. Bu gerçekleşir ve daha fazla kazanmaları sağlanırsa doğru yönteme geçilmiş olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler