"Emre Akbaba, eğer güçlü bir karakter olmasaydı..."

06.11.2020 - 11:37 | Son Güncellenme: 06.11.2020 - 11:44

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da Emre Akbaba, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle beklenen patlamayı yapamadı. Emre Akbaba'yı en iyi tanıyan isimlerin başında gelen Alanyaspor'un eski sportif direktörü Taner Savut, sarı-kırmızılı futbolcunun durumunu değerlendirdi. Emre Akbaba, Galatasaray'da nasıl bir rol üstlenecek? Savut yanıtladı.

"Emre Akbaba, eğer güçlü bir karakter olmasaydı..."

Galatasaray’a 2018 yılında Alanyaspor’dan 4 milyon Euro karşılığında transfer edilen Emre Akbaba, yaşadığı sakatlıklar sebebiyle sarı-kırmızılı ekipte beklenen patlamayı yapamadı. Emre Akbaba’nın yakın zamanda Galatasaray’dan ayrılacağı da gündeme geldi. Akbaba, Galatasaray’da bundan sonraki süreçte nasıl bir rol alacak? Bu soruya yanıtı, onu en iyi tanıyan isimlerden biri, Alanyaspor’daki yükselişinde ciddi pay sahibi olan Taner Savut verdi.

Emre Akbaba’nın yükselişinde ciddi pay sahibiydi

Alanyaspor’un eski sportif direktörü Taner Savut, Akdeniz ekibindeki projeyi Manisa FK ekibinde de hayata geçirdi. Savut, Alanyaspor’un 2. Lig’den Süper Lig’e yükseldiği süreçte Emre Akbaba’yı hep destekledi, fikirleriyle futbolcuya yol açtı. Oyuncuyla halen iletişimi de devam ediyor.

“Emre Akbaba toparlanma sürecinde”

Savut, Emre Akbaba’nın Galatasaray’da yaşadığı sakatlıklar sebebiyle geriye gittiğini ancak; yeniden toparlanma sürecinde olduğunu anlattı.

“Güçlü bir karakter olmasaydı dönemezdi”

Emre Akbaba ile iyi ilişkilere sahip olan Taner Savut, Radyospor’da Emrah Karalinç'e yaptığı açıklamada, “Emre Akbaba çok değerli bir karakter. Türk futbolu için önemli bir oyuncu. Onun yaşadıklarını yaşayıp bu seviyeye geri dönmek kolay değil. Ciddi sakatlıklar yaşadı. Emre güçlü bir karakter olmasaydı sağlam şekilde dönemeyebilirdi” ifadelerini kullandı.

“Galatasaray’da adından söz ettirecektir”

Öte yandan Savut, “Emre’nin kısa süre içinde tekrar adından söz ettireceğini düşünüyorum. Futbolculuğu tartışılmaz. İnişler ve çıkışlar olabilir. Ama bunun da sebebi önemli. Ciddi sakatlık gibi haklı bir sebebi var. Ben Emre’nin Galatasaray’da çıkış yakalayacağını düşünüyorum” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler