Emre Akbaba'ya Fenerbahçe kancası

17.11.2017 - 09:36 | Son Güncellenme: 17.11.2017 - 09:36

Alanyaspor'da sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken ve kariyerinde ilk kez seçildiği A Milli Takım'da bir de gol kaydeden Emre Akbaba'ya, Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe'nin de talip olduğu ileri sürüldü.

Fenerbahçe yönetimi, ikinci yarıya zirveyle makul bir puan farkı ile girilmesi durumunda transferde bombaları peş peşe patlatacak. Asbaşkan Ali Yıldırım geçtiğimiz günlerde, "Devre arasında takıma takviyeler yapacağız. Çalışmalara ise şimdiden başladık" açıklaması yapmıştı. İçeride ve dışarıda birçok isim hakkında araştırma başlatılırken, gündeme gelen son isim ise Emre Akbaba oldu. Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın da peşinden koştuğu Aytemiz Alanyaspor'un 25 yaşındaki yıldızının şartlarını öğrenmek için çalışma başlattı. Emre'nin Fenerbahçe'nin listesine girmesinin en büyük nedeni ise 2019'dan itibaren değişecek olan yabancı kuralı. Yabancı sayısındaki azalışla yerli yıldızlara daha çok ağırlık verme kararı alan sarı-lacivertli yönetimin, yurt dışında oynayan birçok Türk yeteneğini de şimdiden izlettiği ortaya çıktı.

Akdeniz ekibinin orta alanında görev alan ve büyük bir patlama yaparak sezonun flaş isimleri arasına giren Akbaba, bu sezon oynanan 11 maçın tamamında 90 dakika sahada kalıp 5 gol attı, 3 asist gerçekleştirdi. Yüksek performansıyla Milli Takım'a da seçilen ve Arnavutluk karşısında ilk kez A Milli Takım forması giyen yetenekli futbolcu, topla ilk buluşmasında golünü atmıştı. Fransa doğumlu olan ve futbola doğduğu şehrin takımı Montfermeil'de başlayan Emre, 2012'de Antalyaspor'un altyapısına geçmişti. Yarım sezon kiralık olarak Kahramanmaraş forması giyen yıldız futbolcu, 2013'ten beri Alanyaspor'da oynuyor. Kontratı ise 2019 bitiyor.

Fotomaç

Senin için hazırladığımız haberler