Emre Aşık'tan Merih ve Çağlar yorumu

14.11.2019 - 22:21 | Son Güncellenme: 14.11.2019 - 19:26

Emre Aşık'tan Merih ve Çağlar yorumu

Eski Milli Futbolcu ve Teknik Direktör Emre Aşık, Türkiye - İzlanda maçı, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü hakkında açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Emre Aşık, kariyer planlamasını şu şekilde anlattı:

Emre Aşık'ın kariyer planlaması nasıl?

"Yaklaşık 6 sene genç ve Ümit Milli Takım'da antrenör olarak görev aldım. Bu süreçte birbirinden değerli teknik adamlarla da çalışma fırsatı buldum. İyi yerlere gelmesini beklediğimiz bazı genç oyuncuların yeterli gelişimi göstermemesi bize oyuncuların eksiklerini bulmamız konusunda yardımcı oldu. UEFA Pro Lisans kursunu tamamladıktan sonra kurduğum ekibimle bu doğrultuda, Türk futboluna katkıda bulunmak adına bazı çalışmalarda bulunduk. Mental, fiziksel ve pozisyon bilgisi adına oyunucunun kişisel gelişimine katkıda bulunacak bu sistemi hayata geçirmeye karar verdik. Sezon başı takım bulamayan profesyonel oyunculara destek olmak amacıyla ekibimle beraber TPFD'nin hazırladığı ve tamamen ücretsiz olan sezon başı kampına katıldık. Yeni sistem üstünde durduğumuz bu çalışmalarda oyuncu grubunun öğrenme isteği bizleri çok memnun etti ve iki etaptan oluşan bu kampta 35'e yakın oyuncu takım buldu. Bu dönemden sonra Süper Lig ve 1. Lig takımlarıyla görüşmem oldu. Ekibimle beraber iyi bir projesi olan takımda çalışmayı ve yeni sistemi uygulamayı düşünüyoruz."

Türkiye - İzlanda maçını da yorumlayan Aşık sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bazı şeyleri düzeltmek istiyorsanız ilk önce savunmadan başlamanız gerekiyor. Takım defansı da çok önemli bu noktada. Takımımızda Merih ve Çağlar çok ön plana çıktı. Ozan Kabak da çok iyi bir form yakaladı, bu pozisyonda rekabet olacaktır. Defans oyuncuları birebir mücadelede iyiler ve hızlılar. Stoper pozisyonunda iyi bir jenerasyon yakalandı. İzlanda takım savunmasını çok iyi yapıyor, yenilmeyecek takım mı? Hayır. Ama tüm turnuvalarda varlar. Ben, bu akşam beraberlik ağırlıklı bir maç olacağını düşünüyorum, kazanabilirsek de çok daha iyi olacağına inanıyorum."

Merih Demiral sözleri

"Merih'in en önemli özelliği hamleli bir stoper, hızlı fakat kenarlarda çok  kayıyor, bunun sebebi de hırsı olabilir. Merih'in daha iyi olacağına inanıyorum. Ozan, Çağlar ve Merih çok daha iyi yerlere gelecektir."

Senin için hazırladığımız haberler