Emre Belözoğlu, Başakşehir ile imzaladı: "Okan Buruk'un yaptığı şeyi..."

04.10.2021 - 15:18 | Son Güncellenme: 04.10.2021 - 17:57

Medipol Başakşehir'de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi. Belözoğlu ile 2023 yılına kadar sözleşme imzalandı. İşte açıklamalar...

Emre Belözoğlu, Başakşehir ile imzaladı: "Okan Buruk'un yaptığı şeyi..."

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir, Aykut Kocaman'dan boşalan teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu'nu getirdi. Belözoğlu ile 2023 yılına kadar sözleşme imzalandı. İmza törenine Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ katıldı. Törende Gümüşdağ ve Belözoğlu açıklamalar yaptı. 

"Gelecekte Türkiye'nin en iyi hocası olacaksın"

Göksel Gümüşdağ, "Emre Belözoğlu'yla benim yakınlığımı bilirsiniz, benim kardeşimdir. Futbolculuğunun üzerinde daha büyük başarılar elde edeceğini düşünüyorum. Eminim ki burada çok başarılı olacak ve buradan çok çok iyi yerlere gitmek nasip olacak. Gelecekte Türkiye'nin en iyi hocası olacaksın" ifadelerini kullandı. 

"En büyük teknik adamlardan biri olmak istiyorum"

Emre Belözoğlu da imza töreninde açıklamalarda bulundu. Belözoğlu, "Benim için Başakşehir ailesinin farklı bir yeri oduğunu söylememe gerek yok. Burada olmak mutluluk verici, gurur verici. Futbolun içinde kalmak istediğimi hepiniz biliyorsunuz. Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu en büyük teknik adamlardan biri olmak istiyorum" ifadesini kullandı. 

"Hedefim şampiyon olmak"

Okan Buruk'un başardığı gibi hedefinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Belözoğlu, "Hedefimiz en üstlere oynamak olacak. İnşallah Okan ağabeye (Buruk) nasip olan olduğu gibi Başakşehir'de şampiyonluk yaşamak isterim" dedi. 

"Bir sözüne bakıyordu"

Nasıl bir futbol oynatacağı sorusuna Belözoğlu, "İyi bir takımımız var. Pozitif ve ofansif bir oyun oynatmak istiyorum" yanıtını verdi. Belözoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Son güne kadar çok ciddi teklifler oldu. Benim adıma öncelikle sayın başkanın varlığı, ağabey - kardeş ilişkimiz çok önemli. Bu iş onun bir sözüne bakıyordu. Başakşehir kulübünü tanımam da etkenlerden biriydi."

Emre Belözoğlu'nun Başakşehir'deki teknik ekibi

Öte yandan Emre Belözoğlu'nun Boz Baykuşlar'da çalışacağı ekibi de belli oldu. Belözoğlu, Fenerbahçe'de birlikte görev yaptığı Selçuk Şahin'i Başakşehir'e de götürdü.

 

  • Selçuk Şahin (Yardımcı antrenör) 
  • Behram Zülaloğlu (Kaleci antrenörü)
  • Dolu Arslan (Performans antrenörü)
  • Beri Pardo (Analiz)
  • (Teknik ekibe 2 kişi daha katılacak.) 

Belözoğlu ekibiyle kolları sıvadı

İmza töreninin ardından eşofmanları giyen ve ayağının tozuyla antrenman sahasına inen Emre Belözoğlu, yardımcıların ile beraber iş başı yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler