Emre Belözoğlu: "Bunu açık ara Galatasaray iyi yapıyor"

27.09.2024 - 09:33 | Son Güncellenme: 27.09.2024 - 11:54

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Union Saint-Gilloise'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

Emre Belözoğlu: "Bunu açık ara Galatasaray iyi yapıyor"

Teknik direktör Emre Belözoğlu, NutSpor Youtube kanalında eski takımı Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Union Saint-Gilloise'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı yorumladı. Emre Belözoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Stadın enerjisi çok iyiydi"

Fenerbahçe'nin stadyumunun atmosferini çok beğendiğimi söylemem lazım. Sosyal medya ya da genel kanı böyle mutsuzluk hakim gibi düşünürken ben. Stadın atmosferi beni mutlu etti bu anlamda. Stadın enerjisi çok iyiydi. Galatasaray maçı sonrası taraftarın böyle bir maçta takımını desteklemesini, oyuncularına hata yaptığında destek vermeye çalışmasını önemsediğimi söylemeden edemiyeceğim. Fenerbahçe'nin iştahında, arzusunda, bir şeyleri yapma çabasında bir problem görmedim. Derbiyi de buna dahil edebilirim. Böyle büyük takımların aynalarının statları olduğunu düşünüyorum. Oyuncu olarak hep böyle hissettim. Fenerbahçe taraftarı da bugün stadyumda sakin ve aklıselimdi.

"Bunu açık ara Galatasaray iyi yapıyor"

Fenerbahçe'nin topla beraber hızlanması, rakibin topa sahip olduğu süreçlerde o mesafeyi daraltıp beraber hareket etme hızının biraz problemli olduğunu görüyorum. Bu düzelmeyecek bir şey değil. O hız konusunda sadece topa sahip olma kriter değildir. Aynı zamanda top rakibe geçtiğinde de bunu hızlı bir şekilde mesafelendirebilme... Bunu bence açık ara Türkiye liginde de Galatasaray iki senedir iyi yapıyor. Rakipten topu bir an önce kapma konusunda yine en üst sırada Galatasaray var. Fenerbahçe'nin bu konuda bir eksikliği var. Fenerbahçe biraz daha karşılama üzerine... Rakip takım bugün topa çok sahip olduğu 25 dakikada. Fenerbahçe karşılık vermek istedi. Arzu, istek kesinlikle yok demem ama yeterli olmadığını da düşünüyorum. Geliştirilmesi gereken bir durum var orada.

"Cengiz arkasında hep tecrübeli isimlerle başarılı oldu"

Cengiz Ünder bu sezon çok süre almadı. Cengiz, motorik özellikleriyle Türk oyunculardan ayrışan değerli, bir o kadar skorer bir oyuncu olmasıyla hep ön plana çıktı. Cengiz'in parlamasına vesile olan süreçleri biraz inceler ve irdelersek arkasında oynayan tecrübelerin Roma'da Kolarov, Başakşehir'de Clichy'i iyi hatırlamak lazım.

"En-Nesyri ve Osimhen'i benzettiğim noktalar var"

Fenerbahçe'de oynanamanın en zor olduğu yer forvettir. Taraftarın en çok beklentisinin olduğu yerdir. Ben En-Nesyri'nin performasını taraftarın desteğiyle birlikte yükseltebileceğini düşünüyorum. Osimhen ve ve En-Nesyri'yi fiziklerine göre defansın arasına koşu yapan forvet olarak ikisini de birbirine benzettiğim noktalar var.

"Mourinho bunu bir tek bizde yapmıyor"

Türkiye'de hikayeleri sonuçlar belirliyor. Bir hikaye sonunda bir sonuç sabrını gösteribelecek bir futbol toplumu değiliz. Mourinho için 2-3 sene önce bir Türk takımını çalıştıracak dense çok beklenen bir durum olmazdı. Elit seviyede yıllarca kupalar kazanmış, Avrupa standardının üstünde takımları çalıştırmış, yılllarca elit futbolcuları yönetmiş bir hoca olarak onun kredisinin yüksek olduğunu, yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. Mourinho'nun polemikten çıkmamasını stratejik buluyorum. Stratejisi bence bu. Mourinho geçmişte de bu değil miydi? Bunu bir tek bizde yapmıyor.

"Szymanski çok tekrar ederek gelişebilecek bir oyuncu"

Mourinho'nun '3 tane Szymanski'm olsa üçünü de oynatırım' sözüyle en hareketli, mesafeleri doğru almaya çalışan oyuncu olması itibariyle bu cümleyi kurduğunu düşünüyorum. Szymanski çok gelişebilecek ve önü çok açık bir oyuncu. Daha saf bir yetenek. İşlenmesi gereken bir oyuncu. Szymanski'yi değerli buluyorum. Bazı oyuncular var 16-17 yaşında karşı karşıya kaldığında o vuruşu 38 yaşında gibi yaparlar. Bazı oyuncular var 16 yaşında çok kötü yaparlar, 23 yaşında mükemmel yaparlar. Çünkü o biraz daha tekrarla gelişir. Szymanski de biraz daha tekrar ederek, çok tekrar ederek gelişebilecek bir oyuncu görüntüsü veriyor bana. En azından 2 senedir izlediğim kadarıyla.

Senin için hazırladığımız haberler