Emre Belözoğlu: "Büyük takım böyle oynar!"

12.04.2021 - 21:42 | Son Güncellenme: 13.04.2021 - 00:28

Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, Gaziantep Futbol Kulübü’nü 3-1 yenerken, Emre Belözoğlu maç sonu açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Emre Belözoğlu: "Büyük takım böyle oynar!"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Süper Lig’in 34. haftasında Gaziantep FK karşısında 3-1’lik skorla galip geldi. Sarı lacivertlilerin Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu karşılaşmanın ardından “Her şeyden önce Kadıköy'de kazanmak güzel. Burada kazanmanın keyfini futbolcuyken birçok kez yaşadım, teknik adam olarak da Allah 2. kez nasip ediyor” dedi.

'Fenerbahçe'nin genlerine uygun oynadık'

Belözoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Oyunun başlangıcındaki enerjimiz, oyuncuların isteği, arzusu Fenerbahçe'nin aslında genlerine çok uygun. İstediğimiz oyunu yansıttık diye düşünüyorum. 

'İnandığım şekilde devam edeceğim'

Çok pozisyonlar da vardı ama hayatta risk almamak en büyük risktir diye düşünüyorum ben. Futbolculuğum da böyleydi teknik adamlığımda da böyle devam edecek. İnandığım değerlerin arkasından devam edeceğim.” 

'Bitiricilikte problemimiz var'

İlk yarı kesinlikle skoru bulmamız gerekiyordu” diyen sarı lacivertli teknik adam değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Yine bitiricilikte problemlerimiz vardı. Ama oyuncuların isteği, arzusu mutluluk vericiydi. 

'2-1'den sonraki oyundan memnun değilim'

2-1'den sonraki oyun hiç istemediğim, hiç beklemediğim ve arzu etmediğim bir oyun. 2-1 ile 3-1 arasındaki oyun baktığınızda ilk yarı yüzde 75'e yakın topa sahip olmuş, kaptırdığı yerde reaksiyon veren bir takım yine yeterli reaksiyon vermese de veren bir takımdı. Ama 2-1'den sonra 3-1'e kadar olan süreç memnun olmadığımı söylemem gerekiyor."

'Büyük takım topu vermez'

Belözoğlu maçla ilgili yorumuna şu ifadelerle devam etti: “Topa hakim olduk, koşturduk onları. Ne zaman onlar bizi koşturdular oyunun hakimi oldular ne zaman biz onları koşturduk oyunun hakimi biz olduk. Futbolun gerçeği budur. Büyük takım böyle oynar. Vermez topu

Erzurum-Beşiktaş maçına gönderme

Bazen topun içeriye girmesi önemlidir. Geçen hafta da bence içeriye atabileceğimiz pozisyonlar vardı değerlendiremedik. Dün şampiyonluktaki rakibimizin 45-70 arasındaki ilk şutu gol oldu. Futbolda bazen ne yazık ki istedi mi top içeriye girmiyor. Bazen teslim olmak gerekiyor. Bugün skor memnun edici." 

'Fenerbahçe her maçı kazanmaya oynayacak'

Emre Belözoğlu kendi performansını ise, "Fenerbahçe'nin her teknik adamı kazanmak için oynar. Ben de her maçımı kazanma için takımımı oynatmaya çalışacağım. Ama Emre hocanın oyunundan ziyade Fenerbahçe'nin kendi genlerine uygun bir oyun benim arzu ve isteğim" diyerek değerlendirdi. 

'Luiz Gustavo'ya ihtiyacımız var'

Sarı lacivertli çalıştırıcı Gaziantep maçında yedek bıraktığı Luiz Gustavo hakkında "Gustavo'ya da ihtiyacımız var. Bizim için değerli bir oyuncu. Bütün oyunculara ihtiyacım var. Evet, ayağı temiz oyuncuları tercih ettim, top bizde kalsın istiyorum. Ceza sahasına da girdiler" yorumunu yaptı.

'Fenerbahçe'de ümitler ölmez'

Sarı lacievrtlilerin Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: "Fenerbahçe bulunduğu her kulvarda sonuna kadar kupayı zorlar ve 7 maçını da kazanmaya inşallah oynayacak. Ondan sonraki inşallah göreceğiz. Fenerbahçe'de ümitler ölmez.

Belözoğlu'ndan hakem yorumu

(Hakemler hakkında) "Bugün biz 10 kişi kaldığımız, oyuncumuzun sakatlandığı pozisyonda ilk önce bizim değişiklik hakkımızı kullanmamız gerekiyordu. Onu söyleyebilirim hakemler adına. Hakemlere çok fazla yüklenmemiz gerektiğini düşünüyorum, onların da işinin kolay olmadığını düşünüyorum 

'Malatya maçında net penaltımız verilmedi'

Mutlaka bir pozisyonda başka karar veriyorlar, bir başka pozisyonda karar veriyorlar. İşlerinin kolay olmadığını söylemem lazım. Ben hakemleri çok konuşup oyundan uzaklaştırma tarafı değilim. Geçen hafta net bir penaltımız verilmedi. Sadece bunu bir yorum olarak değil tespit olarak söylemek daha gerçekçi ve daha futbola yakışan bir tutumdur."

Valencia ve Gökhan'ın durumu

Belözoğlu son olarak yaşanan sakatlıklarla ilgili "Valencia'nın durumu yarın MR'dan sonra daha netleşir ama kasığında, yapışma yerinde üst tarafta bir ağrısı var. Aynı şekilde Gökhan'ın ayağı kaydı. Onun da arka adelesi, kalçaya yakın bir ağrısı var. Yarın sağlık ekibimiz gerekli değerlendirmeyi yapar ve sizleri bilgilendirir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler