Emre Belözoğlu futbolcuları nasıl ikna etti?

08.10.2020 - 11:24 | Son Güncellenme: 08.10.2020 - 11:37

Henüz resmi olarak açıklanmasa da Fenerbahçe'de sportif direktör olarak göreve başlayan Emre Belözoğlu'nun transferdeki rolü ne? Futbolcuları nasıl ikna etti? İşte detaylar...

Emre Belözoğlu futbolcuları nasıl ikna etti?

Fenerbahçe eski medya sorumlusu ve Haber Global televizyonu spikeri Fatih Demirkol, Kontra Youtube programında Fenerbahçe'nin transfer süreci ve takımın sistemi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Emre Belözoğlu’nun yabancı oyuncular ile birebir kendisinin konuştuğunu belirten Fatih Demirkol,"Emre Belözoğlu yabancı oyuncuları transfer için aramadan önce bu oyuncuların hikâyelerini tam anlamıyla öğrenmiş. Saha dışı görüntüsünü, antrenman devamlılığını, takım içi motivasyonunu, takım ile ilgili aidiyetleri araştırdıktan sonra bu oyuncular transfer edilmiş. Emre sadece saha içi performansına bağlı kalmamış. Bu oyuncuların hikâyelerini öğrendikten sonra oyuncuları arayıp “Sana bir teklifim var” diyip her seferinde o futbolculara yeni bir hedef çizmiş.

Örneğin; Valencia için ‘Sen Premier Lig’de oynuyorsun ve biliyorsun ama senin bir çıkışa ihtiyacın var' demiş. Her futbolcu ile parayı konuşmadan önce ‘Senin de hedeflerin var bizim de hedeflerimiz var, gel birlikte gerçekleştirelim’ diyerek bireysel olarak ikna etmiş. Gökhan ve Caner ile konuşurken de aynı. Her futbolcuyu bilerek bir şeyler anlatmış ve bu çok büyük fark yaratıyor. Her oyuncu için kulüplerinden izin alındıktan sonra Emre Belözoğlu arayıp kendi konuşmuş. Onlara bireysel büyük hedefler koyup demiş ki; ‘Beraber yapacağız bunu.' Bütün bunlar transferi çok kolaylaştırmış, devamlılığı sağlamış, inanmış bir kadro ile yola çıkmış oldu" ifadelerini kullandı.

Önce savunma sonra hücum

Fenerbahçe’de ilk olarak takım savunmasının çözülmesine önem verildiğinin bilgisini veren Demirkol, "Erol Hoca ve yardımcıları, 'Biz önce savunmayı çözelim çünkü takım savunması geçen yıl çok fazla zayiat verdi. Takım savunmasını oturtalım. Takım olarak biz rakibi nasıl karşılayacağız? Nasıl pozisyon vermeyeceğiz? Ve kim nerede duracak meselesini ezberletelim. Sonra hücum alanına geçeceğiz' diyor.

Fenerbahçe teknik ekibinin şu anda karşılaştığı sorun şu; rakipler bu kadar kapalı alanda oynarken, birinci bölgeye yaslanarak oynamayı tercih ettiklerinde Fenerbahçe’nin ileri uç oyuncularının çok büyük bölümü geniş alan oyuncusu. Fenerbahçe’nin geniş alanlar oluşturup onların koşu yollarına toplar atabilmesi gerekli. Şimdi sete karşı hücum meselesinde alternatif çözümler ve duran toplardan atılacak goller üzerine Erol Hoca ve yardımcıları çok fazla mesai harcıyor. Fenerbahçe’nin taktiksel anlamda karşısındaki en büyük sorun bu ve bunu çözmeye çalışıyorlar.

Erol Hoca çok fazla çalışıyormuş. Samandıra’da çok fazla mesai harcıyormuş. Sürekli yardımcıları ile konuşuyor, yardımcıları ile olduğu kadar futbolcuları ile de konuşuyor. Erol Hoca'nın en önemli özelliklerinden bir tanesi çok disiplinli ve koyduğu disiplinin bozulmasına izin vermiyor ama çağdaş bir teknik direktör. Konuşmayı iletişimi çok seviyor ve iletişime açık bir hoca" şeklinde konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler