'Golcüler Belözoğlu ile beyaz sayfa açıyor'

İsa Kethüda
02.04.2021 - 11:43 | Son Güncellenme: 02.04.2021 - 13:33

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de forma giyen Mbwana Samatta, Mame Thiam ve Pappis Cisse göstermiş oldukları performansla hayal kırıklığı yarattı. Bu üç oyuncu bu sezon toplamda rakip filelere 14 gol attı. Emre Bulut'un ayrılmasının ardından yerine gelen teknik sorumlu Emre Belözoğlu'nun da oyuncuların performansını yukarı çekip çekemeyeceği ise merak konusu. İşte detaylar..

'Golcüler Belözoğlu ile beyaz sayfa açıyor'

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’de bu sezon en çok tartışılan konuların başında forvet oyuncuları oldu. Sezon başında yepyeni ve alternatifli bir kadro kuran sarı lacivertlilerde geride kalan 31 haftalık bölümde golcüler beklentilerin altında kaldı. Sezon başında Vedat Muriç’in Lazio’ya satılmasının ardından Mbwana Samatta, Mame Thiam ve Pappis Cisse büyük umutlar ile transfer edilirken 3 oyuncu da olumsuz performansı ile şaşırttı.

Samatta 4 gol atabildi

Genk’te gösterdiği performans ile İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa’ya transfer olmasına karşın düşüşe geçen Mbwana Samatta, sarı-lacivertli takıma yeniden çıkış yapmak için gelse de şu ana kadar sadece 4 gol atabildi. 

Mame Thiam 6 gol 2 asist

Geçen sezon Kasımpaşa’dan 11 gol 4 asistlik performansı ile Fenerbahçe’ye transfer olan Mame Thiam 6 gol 2 asist ile oynadı. 

Cisse'nin performansı

Alanyaspor’da 22 gol atıp 1 asist yapan ve güney ekibi ile sözleşmesinin sona ermesinden sonra sarı lacivertli takıma imza atan Papiss Cisse 4 gol 1 asistlik katkı verdi.

'Golcüler Belözoğlu ile beyaz sayfa açıyor'

Sezon içinde toplam 14 gole imza atan forvet oyuncularının takıma etkileri soru işareti yaratırken Süper Lig’de kalan son 10 maçta teknik sorumlu Emre Belözoğlu’nun Samatta, Thiam ve Cisse üçlüsünün performansını yukarı çekip çekemeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

'Milli yıldız Tufan 11'i istiyor'

Belözoğlu, Ozan Tufan’ı yeniden ilk 11’e dahil edecek. Son 5 maçta sadece 1 kez sahaya ilk 11’de çıkan tecrübeli oyuncu Trabzonspor, Konyaspor ve Beşiktaş maçlarında sonradan oyuna girerken Gençlerbirliği karşılaşmasında ise yedek kulübesinde olmasına karşın süre alamamıştı. Bu sezon performansını yükselten 26 yaşındaki oyuncu Belözoğlu ile birlikte yeniden formasına kavuşacak. 

Genç teknik adam Ozan Tufan’ı takımın kilit oyuncuları arasında görürken tecrübeli futbolcu sarı lacivertli forma altında 27 maçta 5 gol 6 asistlik katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler