Emre Belözoğlu: "İnönü'de kupa oynayacağız"

İsa Kethüda
23.04.2024 - 22:47 | Son Güncellenme: 24.04.2024 - 00:48

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, sahasında karşılaştığı Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maç sonrası Emre Belözoğlu açıklamalar yaptı.

Emre Belözoğlu: "İnönü'de kupa oynayacağız"

AJANSSPOR-HABER

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, sahasında karşılaştığı Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı. Maç sonrası Başkent ekibinde teknik direktör Emre Belözoğlu, futbolculardan Stelios Kitsiou, Pedrinho ve Atakan Çankaya açıklamalarda bulundu.

Kitsiou: "Gol veya goller bulmalıydık"

Stelios Kitsiou, "Gol veya goller bulmalıydık. Beşiktaş deplasmanında oynamak kolay değil. O maçta gol veya goller bularak kendimizi finale taşımak istiyoruz" dedi. 

Pedrinho: "Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum"

Pedrinho ise, "Bugün maçın geneline baktığımızda maçı domine eden taraf bizdik. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Öne geçebilirdik. Ama istediğimiz sonuca ulaşamadık. İkinci yarı Beşiktaş daha çok atak yapmasına rağmen çok eşit bir maç vardı. Tur İstanbul'a kaldı. Öne geçmek için her şeyi yapacağız. Güzel bir sonuç alarak finale gideceğiz" şeklinde konuştu. 

Atakan Çankaya: "Bugünün hakkı bizimdi"

Atakan Çankaya da, "İlk 45 dakikada çok iyi mücadele eden ve sayısız pozisyona giren bir Ankaragücü vardı. İlk yarının hakkı 2-3 farkla önde girmek olabilirdi. 1 golümüz ofsayttan iptal oldu. 90 dakikalık bölümde Beşiktaş'ın zaman zaman üstün oynadığı bölüm oldu. Beşiktaş'ın ciddi pozisyonunu hatırlamıyorum. Bugünün hakkı bizimdi. Ne yazık ki bunu skora yansıtamadık. İstanbul deplasmanı olacak Beşiktaş'a karşı. Orada elimizden geleni yapıp finale kalmak istiyoruz. Bu camiayı Avrupa Kupası'na götürmek istiyoruz. Bunu başarabilecek bir ekibe sahibiz" dedi. 

Emre Belözoğlu: "Bütün oyuncu arkadaşlarımla gurur duyuyorum"

Teknik Direktör Emre Belözoğlu da, "Bütün oyuncu arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Dominasyonu yüksek, bugün Beşiktaş'a karşı net bir üstünlük kuran oyuncu grubum vardı. Ankaragücü tarihine yakışık, inşallah finale çıkan bir takım oluruz. Bu sene takımım adına üzgün olduğum yer bu kadar iyi oyunlar olmasına rağmen skorlar gelmedi. Beraberlikler çok fazla. 13-14 tane beraberliğin belki de hepsinde kazanılacak oyun vardı. Karşımızda çok iyi oyunculara sahip, büyük bir camia var. Serdar Hoca ile beraber de bazı şeyleri hafızasına oturtmaya çalışan bir takım var. Beraberlik, bizi üzen bir sonuç oluştu. Lige hemen döneceğiz. 

"İnşallah Morutan bizimle devam eder"

Sezonun finali olarak nitelendirebileceğimiz İnönü'de kupa oynayacağız. Ligde de kendimizi sağlam pozisyona alacağımız skorlara ihtiyaç var. Taraftarımıza teşekkür ederim. İnşallah Morutan'ın önemli bir şeyi yoktur. Böylesine karakterli bir oyuncuyla çalışmaktan mutluyum. İnşallah bizimle devam eder. Klinikte tendonu hisettiğini söyledi doktor. İnşallah kası tendonu bağlayan kasta problem vardır, öyle olursa 3-4 haftaya döner. Tendonda bir kopma varsa 6 ayı bulacak problem çıkabilir. Böyle bir problem yaşarsa da hayatta bunlar var. Ben de yaşadım. Çok iyi dönebilecek karaktere sahip bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

“Sosyal medya lağım çukuru”

Bir basın mensubunun, ‘MKE Ankaragücü futbolcularının sosyal medyada eleştirildiğini' söylemesi üzerine, Belözoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum sosyal medyanın. Alex bugün elinden geleni yapmaya çalıştı. Ben bir oyuncu transfer ederken, ondan bir performans bekleyerek ediyorum. Bugün performansında eleştirilecek bir şey bulamıyorum. Benim adıma sosyal medyanın hiçbir karşılığı yok. Bizim ailemize küfür edecekler, biz şikayetçi olduğumuzda bize yalvaracaklar yok öyle bir dünya. Bu ülkede, bu düzelmedikten sonra benim oyuncum ve ben mücadele etmek zorundayız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Senin için hazırladığımız haberler